• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka ku mojemu zdziwieniu rewelacyjnie. Nawet się nie wierci zbyt mocno i co najważniejsze nie drze gęby :) to chyba najlepiej wydane 50 zł w życiu dotychczas. Za to dzień nie był łaskawy. Noc podejrzewam też nie będzie. Młoda gorączkę znowu miała :/ podałam jej paracetamol, to biedulka sama buzię otwierała. Zaczął ją kaszel męczyć. Jak jutro nie będzie lepiej to kierunek lekarz.

Marcia mam pytanie do Ciebie: czy można dziecku w wieku Młodej podać supremin? Jeśli tak to w jakiej dawce? Albo coś przeciwkaszlowego, bo mamy hederasal, ale na noc słabo działa.

reklama
Djemka super ze zakup sie sprawdzil i ze pieniadze dobrze zainwestowane. Ja ze starszym nie mialam takiego problemu bo jakos dawal sobie nos czyscic i frida dawalam rade, zreszta on mi nie chorowal, jak byl maly to moze ze dwa razy katar mial i to taki ze mu wyplywal. Za to Ignas ma zawsze taki zalegajacy, gesty, furczacy i slychac ze wydzieliny ma mnostwo, a nic na zewnatrz nie wychodzi. Do tego jeszcze nienawidzi operacji przy nosie. Dlatego u nas tez katarek sie super sprawdzil bo ja bym w zyciu nie dala rady tak uciagnac aspiratorem. A co do kaszlu to mozna dac sinecod w kropelkach (odpowiednik supreminu) po 10 kropli.

katiusza oj jak ja lubie pytanie o buty ;-) moja tesciowa tez uwielbia je zadawac. Co prawda u nas chyba czas najwyzszy przyzwyczajac do buta bo mlody juz calkiem sprawnie chodzi. Ale ja jestem zdania ze buty dopiero jak dziecko dobrze opanuje chod. No a w domu to jak nie jest zimno to po co buty. Noga musi miec swobode ksztaltowania sie, a dziecko musi czuc podloze. Jeszcze sie w butach nachodza. Moj starszy od zawsze na bosaka po domu latal, jak bylo cieplo to i bez skarpetek i nic mu nie bylo. Ale do tej pory nie lubi nosic kapci po domu. Zreszta tak jak i ja. Ja tez nie lubie kapci.

Marcia mój starszy też mało chorował, a ona dość często ma katar i też właśnie gęsty.

A tego supreminu nie mogę jej teraz podać? Bo non stop mi się budzi. Jutro pewnie lekarz nas czeka.

Moja obudziła się dziś z gorączką. Wczoraj miała jakąś chrypkę, a dziś temp. :/

Kroczku ja za starszym nie biegałam, za nią też nie chodzę. Sprawdzam, czy do łazienki nie idzie, bo tam psie żarcie i chemia, i zwracsm uwagę czy nie grasuje na łóżku u Młodego.
Viltutti ja jakoś odwagi nie miałam podać synowi tego leku. Poza tym trzeba mieć receptę, a moja lekarka, by jej nie dała. Syropki były o kant d..., zostało przetrwać. Do tego tylko u mnie się uspokajał. Wiem, jak to ciężko. U was teraz choroba to dodatkowo mu gorzej.

Ja o roczku nie myślę na razie.
U nas taka chrypka i szczekajacy kaszel to bylo wirusowe i wtedy lipomal dostalismy a przy kaszlu sinecod 10 kropli 3razy dziennie (tylko 3 razy dostal)... tylko u nas bez goraczki bylo. Ciesze sie ze katarek sie sprawdzil.

My dzis po urzedach biegalismy i wkoncu udalo mi sie komplet dokumentow do becikowego uzbierac. Kolezanka z pracy mnie pocieszyla ze tydzien przed urodzinami zalatwiala.
Nie wiem co jeszcze mialam pisac moze pozatym ze zapomnialam wejsc do pepco :( ale mam za to dobre kiszone ogorki

reklama
Katiuszka wrzucilam sypana
Mamba na dzien dzisiejszy dane za rok 2013
Zaswiadczenia z ZUS o faktycznie odprowadzonych skladkach (cale 9% a nie 6, 5 z pitow) - oboje
zaswiadczenia z US - u nas łączne
Zaswiadczenie od lekarza
Oswiadczenia o nie pobieraniu lub braku uprawnien za granica oboje
Oswiadczenia o braku zmian w zatrudnieniu ( u mnie) oboje
Bylo jeszcze oswiadczenie o dochodach nieopodatkowanych..
No i papier jak chce wyplate Czyli nr konta lub przekaz pocztowy.

U Ciebie moze byc jakas wariacja bo nie wiem co z zatrudnieniem zagranica czy dzialalnoscia... na pewno utrata pracy dzialalnosci tez brana jest pod uwage. Niestety radze Ci odbyc wycieczke do urzedu. Ja dzwonilam dopytywalam i dodam, ze mam prosta sytuacje bo brak zmian w zatrudnieniu, a i tak musialam drugi raz z oswiadczeniami meza jechac. jakoś sie nie odważyłam podpisac za niego w koncu to wniosek o pieniądze i odpowiedzialnosc karna grrr :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry