• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mój z trudniejszych słówek opanował jeszcze między innymi "goły" jak chce polatać na golasa, "dziuła" czyli dziura, "bułka", "mieso", "tator" czyli traktor, "pisu" jak chce pisać, "kopaka" czyli koparka i "kółko". Z wyrazów wymyślonych gaga to kast, dudu to odkurzacz.

reklama
Witam :-)

Widzę. że moja daleko w tyle z mówieniem, co prawda mówi podstawowe słowa a tak to gada po swojemu. Ostatnio nauczyła się mówić "kok" na kota i i "ała" jak się uderzy. Na pewno rozumie wszystko co się do niej mówi.
Starsza w tym wieku mówiła bardzo dużo, ale każde dziecko inne.

To prawda każde dziecko inne,syn mówił do drugiego roku kilka słów a potem zaczął pełnymi zdaniami z dnia na dzień,gdzie jego kuzyn do dziś ma problem sklecić porządne zdanie;-).

Agunia zdolniacha Ci się trafił,fajnie bo szybko sie dogadacie.

Milenka jak zaczyna walić głową w podłogę to w zupełności wystarcza nam komunikacja niewerbalna ;-) A tak swoją drogą jak to się u Was zadziało, bo Julek wstał w piątek rano i nagle zaczął odstawiać takie akcje. Oczywiście ryk jest przy tym straszny, ale tak uważa żeby się przez przypadek przy tym za mocno nie uderzyć w czaszkę, że jest to wręcz śmieszne.

Z rzeczy bardziej rozrywkowych - Julko latał dzisiaj na golasa po mieszkaniu, nagle wpadł do mnie do kuchni, złapał się za pępek i mówi: dziuła :-)

Ma sie to tak:
- starszy drobna infekcja ale..... alergia sie odezwala:w przedszkolu marchew jadl, w domu z sadu jabłka i gruszki no i orzechy.....efekt kaszel szczekajacy i katar. Mamy inhalacje i zmiane lekow.
-Młodszy infekcja. Inhalacje, Isoprinosine(podobno lepsze od Groprinosinu) i zyrtec. Jak sie pogorszy to recepte na antybiotyk mamy. A no i krople do nosa robione.

A i przy Gripronosinie, Neosinie i Isoprinosinie nie podaje sie wit C!!!!!!!!!

A na pocieszenie mam wiadomosc- tez jestem sama z 2 chorych dzieci. A na spacer nam nie wolno. W domu burdel bo chlopakom sie nudni, a mnie juz glowa od krzykow peka. I tak do poniedziałku:-D Kto mnie przebije,?? A i tak sie ciesze, że nie jest z nimi tak źle;-)

reklama
Truskawkowa a w przedszkolu to nie wiedzą że I nie wszystko można jeść? Jeśli wiedzą to bym zrobiła awanturę o tą marchewkę:)
Jabłka i gruszki też miałaś na tej liście alergenów?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry