• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Kroczek skoro na suwaczku pisze 14 tydzien to znaczy ze wlasnie konczy jej sie 14 tydzien. Jutro bedzie 14t1d i to oznacza ze madziolina jest juz w trakcie 15 tygodnia. Chociaz lekarze zawsze biora pod uwage skonczone tygodnie.

Eh w koncu i na mnie przyszedl czas i cos sie nie moge dzisiaj z mezem dogadac. Wrocil pozno z pracy i w jakims kiepskim humorze i sie zaczelo. Wkurza mnie dzisiaj.

A mam do was pytanko. Czy wy tez czujecie czasem takie napiecie w podbrzuszu i jakby twardnienie?? Bo ja tak mam od kilku dni i nie wiem czy to normalne. Troche sie denerwuje bo ja takie napiecie brzucha pamietam z pierwszej ciazy jak mialam skurcze jakos od polowy ciazy. A teraz w szpitalu stwierdzili ze mam wzmozone napiecie macicy i tak sie zastanawiam czy to wlasnie to czuje.

Ja tak mam, podobno w kolejnych ciążach skurcze pozorne mogą być wcześniej

Oho, to widzę, że w wadze przoduję ;-) Zaczynałam z 53,5 kg, a teraz mam 55,1 kg, z czego kilogram przytyłam przez ostatnie półtora tygodnia.

Co do spania na brzuchu to zadałam to pytanie ostatnio mojej gin. Odpowiedziała, że mogę sobie tak spać dopóki nie zacznie przeszkadzać mi w tym brzuch, bo włody płodowe skutecznie chronią maluszka.

Witajcie,

futurystka witaj :)

co do wagi to wam powiem ze w sumie przytylam 1,5 kg ale tak dzwnie bo:
- do 12 tygodnia przytylam ok 1,8 kg
- w ciagu kolejnego tygodnia przytylam ok 1,2 kg (i tu sie przerazilam tempem wzrostu wagi)
- a w ciagu ostatniego tygodnia schudlam 1,5 kg
czy nadal moge jeszcze chudnac? nie jestem na zadnej diecie :)
lekarz kazal mi pilnowac wagi ale bez przesady, no i nie moge przytyc wiecej jak 9 kg w ciazy :( moze ze stresu nad ta waga sama tyje :-D Brzuch mi bardzo wybił, ale mąż mowi ze np. na twarzy schudłam..jak on juz zauważył to cos w tym musi byc :-D

co do badania cisnienia to u mnie nie wchodzi w gre zebym sama w domu mierzyla. Tez mam zawsze podwyzszone, a szczegolnie puls. No i pobieranie krwi - to ze zemdleje to norma :) ja od razu sama mowie ze sie poloze na lezance :-D

mi najlepiej spi sie na prawym boku, tez mialam trudnosci z przestawieniem sie z brzucha. no ale juz chyba pora :) ale staram sie cwiczyc tez lewy bok bo jak Bobas urosnie to zeczywiscie trzeba bedzie zmienic na lewy.

marcia bardzo sie ciesze ze juz Ci lepiej, oszczedzaj sie, w koncu to wszystko dla Maluszka :) no i z tym brzuchem może rzeczywiscie zapytaj lekarza.

Dagmar a Ty jak sie czujesz? mam nadzieje ze tez dbasz o odpoczynek i nie latsz juz po calym siecie caly dzien :)

ja dzisiaj mialam kiepski dzien, rano moze nwet mialam dobry nastroj, ale jakos szybko prysna. Pozniej spalam cale popoludnie i na wieczor zrobilam ciastka francuskie ze szpinakiem. Ale sie objadłam. Mam jakis taki nastroj do bani, ehh.. moze od rana znowu bedzie lepiej :)

jutro jak bede sie dobrze czuc to pojade do sklepu z odzieza ciazowa w koncu :) i kupie sobie jakies psodenki..juz mnie tak nosi od 2 tygodni i jakos sie zebrac nie moge. Leniwa sie zrobiłam.

Kolorowych snow Kochane, buziaki

Agunia- ojjj chyba jednak to ja przoduje tak gdzieś ok 9kg. do przodu już mam.;-)

Ja schudłam a i tak ważę 80 kg!!! Przy 171 wzroście to nie mało.
Przestań marudzić!!!

No i spokój:P

Loka staram się, dzisiaj tylko neurologi Amelii i chyba izba:(

Kajetan wczoraj skoczył mi całym ciężarem na brzuch :( Trochęna lewo od dzidzi ale boliii i jadę dzisiaj sprawdzić,czy wszystko ok, bo się boję... jak nie urok to sra...a :( ach,mam nadzieję, że już koniec tego fatum :(

reklama
dzień dobry :)
u mnie pochmurno i ponuro, aż się wychodzić z domu nie chce, a najlepiej zostać w łóżku :-)
przeczytałam, co napisałyście, ale nie pamiętam, co i jak.

Ja wczoraj zaliczyłam z tym moim kaszlem, wizytę u lekarza. Osłuchowo ok, dostałam stodal i tyle :-D

a dziś czeka mnie sprzątanie, ale motywacja marna :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry