• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Też bym na parę dni odstawiła zwykłe. My na krowim już od paru m-cy, codziennie rano przed wyjściem kubek mleka i kromka bułki albo miska płatków z mlekiem.
My weekend na działce. E w sobotę padła o normalnej godzinie, czyli ok 20.30 już spała, a dziś rano chyba rekord jakiś padł bo równo o 10 się obudziła:szok:.

Też obstawiam mleko, szczególnie jak do teraz mały kontakt z nabiałem był.
Emma dalej pije Aptamil Pepti, choć już coraz śmielej poczynamy sobie z nabiałem. Może już zjeść trochę sera białego, żółtego czy serek typu fromage frais bez ryzyka obsrutania się po pachy ;)
Jedyne z daleka od jogurtów naturalnych, kefiru itp bo po nich pływa w pieluszce, a mleko zwykłe jej nie smakuje.

Oglądałyście dziś mecz?
My z szwagrostwem i znajomymi.
Było piwko, drinki, domowa pizza, dzieciarnia szalała, było głośno i radośnie :)
Że też znów trzeba jutro do pracy...

U nas problem polega na tym, ze on nie tknie nic co biale. Nie ruszy sera,jogurtu nat., smakowego, danio no nic. Jedynie mleko. Ostatnio obrazil sie na owoce. Wczesniej robilam mu banana z jog.nat. i szamal az milo. Teraz nic bialego nie tknie. A jak chce na sile dac aby posmakowal to wyje i pluje. No nic, wracamy do calkowitego mm i za jakis tydzien zaczne mieszac, ale stopniowo i wolniej.

reklama
Truskawkowa - mój też nie je niczego białego. Poza mm. Słodkie czy nie, żadnego jogurtu, sera, śmietany nie ruszy. Do mnie przemawia teoria, że dziecko samo rezygnuje z pokarmów, które mu nie służą. Dlatego nie kombinuje z wprowadzaniem mleka krowiego. Czasem mm mieszam z jakimś mlekiem roślinnym. Teraz tylko myślę nad alternatywnym źródłem wapnia, szczegolnie że starsza ma nabiał mocno ograniczony.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry