• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas m wrócił do pracy to oczywiście K która spała z nim do 8 codziennie wstaje przed 7. A Z która spała do 5 lub 5.30 śpi do po 7.. życie ;-)

Edysiek strasznie szybko czas leci :-( szacun za te przetwory!

Madziolina a jak M przyjął Anię?

Loka a Ty myślisz że za jakieś 15 lat będę jeszcze hybrydy i lampy? :-P

reklama
Jedzenie...hmmmm...
Pieczywo tylko suche(kanapi z czymkolwiek odpadaja-nawet z maslem), jajecznica,parowki,tost i od niedawna jajo gotowane,nalesnik-to nasze sniadania.
Obiad:
-zupa pomidorowa,zur,ogorkowa,kapusniak,grochowa i rosól. Czerwony barszcz jak i same buraczki to zllllooooo.
-Drugie:
Ziemniaki zawsze i wszedzie,ryz,kasza,makarony wszelakie,
Miecho-bywa roznie,ale golabki,pulpety,jakies udko sa ok. No i kielbacha z grilla-czasem nawet 2 zje(bez skorki),wątroba,aaa i kaszanka[emoji38]
Warzywa:ogorki,ogorki i ogorki. Kalafior,brokul,fasolka szparagowa,cebulka no i marchew(ktorej nie dostaje bo starszy uczulony i on chyba tez).
Skodycze:MATKI POLKI NIE CZYTAC: chrupki,wafke ryzowe,wszelakie czekoladki,chipsy,ciastka,wafelki i inne duperoly. Lizaki bez szalu,lody odpadaja,ciasta i torty sa beee.

Jogurty,ser bialy,zupy mleczne i kakao to zlllooooo.

Aaa jeszcze owoce: troche banany i borowki i tyle....
Do picia tylko woda...

Pierogi,placuszki i inne sa na nie.

Aha placki ziemniaczane polyka w calosci[emoji38]

Moje dzieci nie jedzą żadnych warzyw,młoda zje jedynie w zupie kalafior,marchew ale muszę ją karmić i najlepiej odwracać uwagę żeby nie widziała co jej daję.Pomidor,ogórek wszystko jest nie tykalne.
Owoce ostatnio tylko banan czasem,teraz codziennie garść malin z krzaka zje i tyle.

Oj z tym jedzeniem zawsze jakiś problem;) Niestety.
Ostatnio nie wiem czy pisałam ale znalazłam sposób na przemycenie buraków, ugotowane i starte (ja w blenderze) dodałam do mięsa mielonego mi wyszło 2:1 siostra robiła 3:1 (więcej mięsa) obtoczone w bułce i pieczone w piekarniku można też smażyć chłopcy zjedli po dwa także super :D
Dzisiaj zostało trochę leczo to wrzuciłam makaron i podsmażyłam kiełbaskę w kostkę i wyszedł obiad - zjedli bez marudzenia :)

Moja w zasadzie surowych warzyw nie jada, jedynie groszek zielony.W zupie owszem. Mogą być też opiekane czy gotowane np. kalafior zapiekany, fasolka szparagowa z bułką, cukinia panierowane albo duszona,marchewka z groszkiem, gotowana fasola, kukurydza i bób który uwielbia.
Dzisiaj na obiad było spagetti i wszyscy zajadali.

reklama
Pomidorka kontaktowego czasem zje.
Właśnie narwałam
20160802_165650.jpg

Załączniki

• 20160802_165650.jpg
    20160802_165650.jpg
    325,4 KB · Wyświetleń: 69

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć