reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
własnie były u mnie dwie koleżanki które mają synków w wieku 3 i 6 lat i dostałam tyle ubranek chłopięcych że chyba bym musiała małego 3 razy dziennie przebierać żeby wszystko miał chociaż raz założone :-D

Właśnie przywiozłam przewijak :-)
Evelinka no właśnie jak wtedy dziewczyny pisały, że im ciężko to mi jeszcze nie było, ale już się zaczęło :-p

no a jeszcze z butami i skarpetkami daję radę ale- spanie to koszmar

a wiecie co ja jeszcze sobie wezmę do szpitala swoja pościel na przebranie

bo ostatnio jak mnie wrzucili do łózka uwaloną krwią po CC cała poszewka była brudna i tak musiałam leżeć przez 4 dni bo u nas w szpitalu przysługuje jedna pościel na tydzień :confused:

Jak to 1 na tydzień :O
Przecież to nie ludzkie :O

Pamiętam że szwagierce po CC też nie wolno było ćwiczyć przez parę miesięcy, tylko wciąganie brzuszka i wyprostowana pozycja:tak:
Mała moja za punkt honoru dzisiaj postawiła sobie przetestowanie wytrzymałości mamy na ataki przeprowadzone na szyjkę macicy:cool: Obawiam się, że mała wygra i chyba stanę na głowie, żeby się od tej mojej szyjki choć troche odsunęła:-D:-D

Ja narazie poprałam moje ciuszki do szpitala, poprasowałam, złożone czekają na odpowiedni czas, W weekend zabieram się za maluszkowe drobiażdżki. Nie cierpię prasować, ale akurat na tę pracę się cieszę jak głupi do sera:-D:-D

stawaj na głowie matka :D :D :D

własnie były u mnie dwie koleżanki które mają synków w wieku 3 i 6 lat i dostałam tyle ubranek chłopięcych że chyba bym musiała małego 3 razy dziennie przebierać żeby wszystko miał chociaż raz założone :-D

super- walnij fotki :)

Lizzy fajnie z tymi ciuchami.
Ja jak rodziłam córkę to też nikt mi nie raczył pościeli zmienić i musiałam się prosić :wściekła/y: Ogólnie był syf.
Teraz będę rodzić w innym szpitalu to myślę, że będzie inaczej.

Truskawkowa mniam chlebuś :-)

Madzik ja też nie cierpię prasowania, ale te maleństwa sprawiają mi frajdę :tak:
Oczywiście mąż, który mnie niemal nigdy przy żelazku pytał co ja robię i po co :eek:

Ancona oby ból szybko przeszedł.
Ja też stwierdziłam, że pora pomyśleć o sobie i kupić sobie co nieco do szpitala ;-)

Dzisiaj w nocy jak wstawałam na siku, to normalnie w głowie mi się zakręciło. Rano jak wstawałam to samo :baffled: Wcześniej nigdy tak nie miałam.

mi tez sie wlasnie dzis krecilo w glowie, moze pogoda?

Truskawkowa- o nie!!! Tak jak ciasta, ciasteczka i słodkości mnie nie ruszają tak chlebuś tak!!!! Ja chcę świeży chrupiuący chleb z masłem, teraz natychmiast:wściekła/y:

Dziewczyny glukoza po 2h 108 więc chyba mogę siuę cieszyć?

Chlebuś, chlebuś...

A mnie dzisiaj strasznie kregoslup boli wiec poleguje jak tylko mam chwile. Synus nawala po zebrach i brzuch mam od tego wszystkiego obolaly. No i do wc latam nie rzadziej niz pol godziny. Eh uroki ciazy.

Ale mi robicie ochote z tymi ciuszkami. Chyba przy kolejnej wizycie u tesciow powedruje na strych po worki. Tylko nie wiem kiedy tam u nich teraz bedziemy.

A u nas mimo zapachu chlebka w całym domu-bunt na pokładzie. Dziecię odmawia kategorycznie pożywienia:szok::wściekła/y:
Rano parówka, ok 16 kawałeczek, ale to kawałeczek piersi z kurczaka i na tym koniec.Żurku nie zjadł, rosołu od babci wcale.....za to pije jak smok...oj chyba śnieg spadnie.....bo On przed opadami nie je.....

A mnie "chyba" złapał skurcz....stwardniał mi brzuch i takie do tego dziwne uczucie jakby ciężkości.....nie pamiętam tego z poprzedniej ciąży...

reklama
Rila super glukoza, ja chyb też miałam 108 i było super :-)

Truskawkowa nie przejmuj się, zgłodnieje to sam przyjdzie ;-) u nas jest tak że Kuba przez miesiąc czy więcej je tyle co mały kurczak a później jak rośnie (już to zaobserwowałam ma tak falami) że je bardzo dużo oczywiście nie wszystko ale to co lubi to wcina aż mu się uszy trzęsą:-D:-D

Mi już ból brzuszka przeszedł i oczywiście odrazu poszorowałam na miasto :-) kupiłam suszarkę do prania i parę drobiazgów dla maluszka i pytałam o cenę fotelika i wózka jak to tutaj wygląda. Fotki wrzucę na zakupowy ;-)

Do góry