sudocrem zawiera tlenek cynku ktory jest juz "lekarstwem" dlatego do codziennej pielegnacji lepiej go nie uzywac zeby organizm sie do niego nie przyzwyczail i zadzialal jak bedzie taka potzreba' Poza tym wazna rzecz dla mam córeczek to że tlenek cynku sprzyja sklejaniu warg sromowych (synechia) cholerstwo rownie problematyczne jak stulejka i napletek u chlopcow tylko jeszcze malo znane ale tez wymaga czasem interwencji chirurgicznej - moja znajoma ktorej cora miala zabieg zawsze mi mowila ze dobrego pediatre poznam po tym czy niemowlaczkowi dziewcyznce zerknie na wargi sromowe (Karolina miala lekko sklejone ale samo sie unormowalo)
mlodamama - a ile Julka wazy? na ktorym centylu jest? prezeciez nie kazde dziecko musi miec taka sama wage wazne ze np nie ma jakichs dziwnych skokow na siatce centylowej
powiedz kiedys lekarce do sluchu bo nie ma prawa w taki sposob sie do ciebie odzywac; doczytalam 11kg to wcale nie jest malo na dziewczynke - no pewnie lepiej zeby dziecko bylo tluste i mialo nadwage grr nie mozesz mienic pediatry?
łóżeczko turystyczne - my mamy kupione przez szwagra z jakimis bajerami typu przewijaczek, karuzelka i w ogole sie z tego nei korzystalo, niby firma jakas znana choc teraz sobie nie przypomne ale juz pepekaly uchwyty, zamek sie zepsul i takie sobie jest; z czystym sumieniem mogę jednak polecić łóżeczka Hauck - 2 razy kozrystaliśmy z róznych na urlopach i wydaja sie bardzo stabilne i solidne
ooo! znalazłam zdjęcie łóżeczka tur z nazwą firmy i moim dzieciem ktre w taki oryginalny sposob sobie drzemke ucielo (w samym pampku bo mega upaly byly)
czarnyloczek - a ty bierzesz Fenoterol? bo u secreto to pewnie od fenka; lepiej skonsultuj to z lekarzem
mamusiasynka - a duzop masz w sowjej kolicy podjazdow po schodach? bo one sa najczesciej na 2 kola z kazdej strony dostosowane wiec 3kolowym wtedy ciezko
maplawzoo, secreto - ja bym mebelki kupila jakies biale/jasne, uniwersAlne ale niekoniecznie dzieciece to i na dluzej beda (wiecie ajk to jest za sama nazwe typu ślubne, ciążowe, dziecięce się doplaca bo wykorzystuja spzredawcy to); secreto mi te piewrwsze meble bardziej sie podbaly