reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia dokładnie apap sobie weź czy inny lek z paracetamolem i sachol miejscowo. Niedawno też stosowałam, bo mi się za górna dwójką jakaś boląca bańka zrobiła.
Co do RTG zęba to ja dowiadywałam się na początku ciąży i można zrobić w II trym. Nawet zęby w ciąży można wyrywać jak trzeba. Skonsultuj się z ginem i dentystą i jak oboje dadzą zielone światło to bez obaw rób, bo po ciąży może być za późno. Ja bez tej konsultacji nie podjęłabym jednak sama decyzji.

No i w styczniu tez wybieram sie na kontrolną wizytę, na bank będzie coś do leczenia mimo że tuż przed ciążą zdążyłam wszystko wyleczyć.

Ostatnia edycja:
reklama
Jaspis - No ja też nie podejmę się takiego ryzyka...ale mój gin jest na wakacjach...a ja mam wizytę za tydzień w sobotę 14 grudnia... i obawiam się, że nie wytrzymam. Podejrzewam, że moja pani stomatolog nie ma mnie pierwszej ciężarnej do leczenia. Być może uda się ten ząb jakoś zachowawczo na razie zaleczyć a do marca może jakoś wytrwam bez RTG

BARDZO WAM DZIĘKUJĘ...boli mniej ale zapewne apap działa...

Kurcze jednak jeszcze trochę plamie, ale jak tak mało to chyba nie jest źle? Bo faktycznie bolało mnie wczoraj troche te badanie:-\
Ja raz plamiłam cały dzień nie po wizycie, ale po seksie...:-p Najpierw zasiałąm panike, ale pani dr przez telefon powiedziała zebym dużo lezala to się to uspokoi. Po prostu szyjka jest bardziej ukrwiona i narażona jak się tam ingeruje. Wiec mysle ze jak to są takie brązowawe palmki wielkości ziarnka maku to spokojnie. Moja gin mowila ze jak będzie zywo czerwona krew i bardziej płynna to wtedy do szpitala.

Juszka - ja po wizycie nigdy nie krwawiłam... ale słyszałam, że tak może być, to jednak jest ingerencja tam w środku. Za to po baraszkowaniu tak zakrwawiłam, że na sygnale do gina gnaliśmy jakieś 2 miechy temu ...

My akurat mamy celibat od kiedy jestem w ciąży a i po badaniu zawsze było spoko więc jak krwi nie widziałam od tylu miesięcy to teraz panika. Oby tylko przeszlo do wieczora bo ilez po badaniu mozna plamić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry