reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa86 widzę że jesteś dostępna, a zadałam wczoraj pytanie w dziale wózkowym to zadam tu bo nie odpisałaś:tak:
Czy do adapterów fotelikowych Joggera pasuje KAŻDY maxi-cosi?

Oj, wybacz, nie czytałam ostatnio innych wątków.
Moim zdaniem każdy będzie pasował, bo przy żadnych adapterach nie widziałam rozróżnienia na poszczególne modele...
A nie masz gdzie tego sprawdzić? Może by napisać do producenta Joggera albo Maxi Cosi?

Hmmm…. Ja dostałam materacyk po córce mojego brata…. Ma zdejmowany pokrowiec więc planowałam go uprać i tyle….a teraz mam wątpliwości, poważnie musi być nowy???? Bo córa mojego brata spała na nim do 2,5 roku….. i teraz nie bardzo wiem co robić…

Moim zdaniem spokojnie możesz wziąć używany materac :)
Z butami już bym się wahała, ale materac używany to żadna tragedia. Te dziecięce są zazwyczaj dość twarde i trudno je odkształcić.

reklama
Ja tez mam uzywany materacyk ale w dobrym stanie nie odkształcony i nie zasiusiany. No i napewno nowego nie bede kupować.

No zbieram sie pomału do lekarza.

Nastka do szkoły rodzenia chodzę do Kobyłki (pod Warszawą) bo wołomińskie położne prowadzą, a ja planuję tam rodzić, bo najbliżej.No i jest całkiem sympatycznie. Moje koleżanki chodziły na inflancką i do Św. Zofii i też bardzo chwaliły.

A mnie ciągle trzyma taki okropny katar :/ na badania jednak pójdę w poniedziałek, bo jutro nie ma sensu przez tą zarazę. Już nie mam pomysłu jak go przegonić- teraz próbuję z rozgrzaną solą w skarpecie na zatoki ehhhh może coś da. I w ogóle apetytu przez to nie mam, tylko śniadanie dziś jadłam.
Ja właśnie byłam odebrać Prenatal GripCare, kapsułki do łykania. Mąż mi rano załatwił, a po 16 były do odbioru. Przynajmniej nie czuć smaku tego ohydnego syropu.

Co do materacyka Celinka miała jeden pożyczony razem z łóżeczkiem, ale dziecko spało na nim 6 miesięcy, a drugi leżał u teściowej 18 lat na strychu nie urzywany, bo szwagierka kupiła 3 na zmianę i jednego nie używała, miała łóżeczko robione przez stolarza, Celina w nim spała i teraz młody będzie w nim spał. Na 2 urodzinki dostała łóżeczko z materacem kokos-pianka-gryka, fajny ale już wyrzucony jak przeniosła się na normalne łóżko to wyrzuciliśmy, bo był kilka razy zarzy... i stwierdziłam że nie da się wyprać, więc poszedł do kosza.

Takie coś miała tylko w komplecie był materac, pościel z poszwami (te misie na drabince), boczki i prześcieradło
d3c836020bf0bb99.jpg

Właśnie zjadłam 5 kanapek ze smalcem, serem żółtym i musztardą:szok::szok:

Myślałam, że używałaś tych adapterów:)
Gdzieś znalazłam, że tylko Peble i cabriofix, a na stronie piszą:

Do wyboru 2 warianty:

• uniwersalny - pasuje do fotelików firm: Maxi Cosi, Britax, Graco, Peg Perego
  • dedykowany - pasuje wyłącznie do fotelika firmy Chicco, Romer
  • gwaranacja: 2 lata.
Więc chyba każdy pasuje :)

A ja dzisiaj dopiero odebrałam wyniki krwi i moczu. I od poprzednich badań hemoglobina z 10,7 wzrosła do 12,3 a hematokryt z 32 do 37 strasznie się cieszę:-)

Josek 3mam kciuki!!!:tak:

koreczku o wyprawkę do szpitala musisz pytać w szpitalu gdzie będziesz rodzić.. są takie co musisz mieć swoje ubranka i podkłady.. są takie co wgl mało co potrzebujesz bo wszystko dają..

Koreczek i Kama tu o apteczce https://www.babyboom.pl/forum/marzec-2014-f522/apteczka-dla-maluszka-68916/

Jeśłi chodzi o wyprawke do szpitala, tu u nas w miescie jest tak ze jak się idzie do poloznej to ona daje liste co jest potrzebne do szpitala.
Ale wiecie wszędzie gdzie indziej. W jednym szpitalu wymagają swoich koszul w innych nie, np. w moim nie trzeba mieć, wlasciwie tam wszystko dają nawet pampesry dla dzieciaczka i ubranko i rozek. Tam tylko trzeba rodzic. I to szpital państwowy.
Nie wiem jak jest u was.

Ale na pewno przyda się: (moim zdaniem)
-2 koszule do karmienia na krótki rękaw
- szlafrok
- klapki prysznicowe (można tez dodatkowo zwykle kapcie ale po co to dodatkowy bagaż)
- 3 - 4 pary skarpet
- 3 - 4 majtek bawełnianych (ale w szpitalach nie pozwalają ich nosic po porodzie)..no ale weź laz z podpaską bez gaci...:no:
- stanik do karmienia
- wkładki laktacyjne
- podkłady/duże podpaski i ewentualnie majtki jednorazowe (dostępne w aptece)
- ręcznik kąpielowy duży i ręcznik mały
- kosmetyki (jakie kto tam uznaje dla siebie)
- łądowarka, telefon, książka, mp3 albo cos innego na ewentualną nudę
-laktator plus butelka ( w razie czego, jakby dziecko nie umiało z cyca)

Dla dziecka:
- chusteczki nawilżające
- pampersy (ok 20 sztuk w razie czego)
- oliwka, krem na odparzenia itp.
- 3 kaftaniki,
- 3 pary śpiochów
- 3 bodziaki na krótki rękaw
- skarpetki
- 2 czapeczki
- rozek

To takie moje przemyślenia. Sorki ze nie na priv.:-D

Ostatnia edycja:
U mnie te kurtki z h&m sa wlasnie po 160zl przecenione z 270... Granatowe i czarne i nie wiem co teraz robic... Kupilam w pl za 200 ale paczka zaginela... Zlozona reklamacja. Chyba kupie tutaj. Moze niebieska na wszelki wypadek jak by moja czarna doszla

reklama
Agnis83 apteczke to już korzystałam z tej listy:tak: ale dzieki. Co do wyprawki do szpitala to nie pomyślałam :zawstydzona/y:, że każdy szpital inaczej... u mnie mały szpital więc raczej wszystko trzeba bedzie miec ze sobą:sorry:

Josek powodzenia u lekarza.

Czarnylozek super, że wyniki Ci się poprawiają :tak:

Do góry