reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja kupilam przy malej 2 paczki nr 1 i jedna paczke nr2. Ale tata musial dokupic jeszcze jakos 3 paczki nr1 pozniej bo w nr 2 sie topila i przeciekaly wiec na nr1 bylismy dlugo. Przy 51cm 3755g

to u mnie mała miała niecałe 3kg a wgl 1 nie używałam.. miałam tylko pare od koleżanki.. są drogie a prawie takie same jak 2..

co do różnicy między białymi a zielonymi.. hmm.. białe rzadziej uczulają ale są gorsze jak dla mnie.. zielone najlepsze.. ale patrzcie na kg napisane na opakowaniu bo się różnią w zalezności od sklepu..

jaspis nie kupuj za dużo bo są dzieci co pampki uczulają i wgl nie zużyjesz... a w kazdym sklepie w sumie mozesz dokupic

Ostatnia edycja:
reklama
My kupiliśmy w niedzielę w Tesco Pampersy rozmiar 2 148szt. za 65zł, dwa markety odwiedziliśmy, bo wszędzie były tylko większe... No ale się udało :tak:
Tyle, że w Tesco nowe promocje są od czwartku, więc nie wiem czy jeszcze będą.
Jedynek kupiliśmy jedną paczuszkę 43szt.
Myślę by jeszcze jedną paczkę 2 kupić. Jedynek wole nie ryzykować, bo niektóre Kobietki pisały, że od razu z 2 startowały.

Ostatnia edycja:
Mi teściowa zamówiła jedną pakę 80 szt jedynek bella happy, plus miałam tą małą z Pampersa do szpitala, a dwójek zamówiła mi 3x80 sztuk i pod koniec młody mocno mi się przesikiwał, bo się za małe zrobiły, nie ma co robić wielkich zapasów. Lepiej na bieżąco kupować.

Ja dzisiaj też oglądałam pampersy w realu, ale oczywiście mój m powiedział "kochanie zdążymy jeszcze kupić" i tym sposobem nie wziełam a w sumie żałuje bo im więcej rzeczy teraz uzbieram tym lepiej... hmmm... chyba zaczne na zakupy sama jeździć :) i chyba zrobie tak jak mówicie że jedna paczka 1 i reszta 2 bo w sumie w razie czego zawsze jedynek mozna dokupic a jak sie okaże że maluch jest do nich za duży to nie bedzie szkoda jak w razie czego się zmarnuje jedna paczka :)

Nastka ten Twoj to jak moj.. Chcialam posciel zamowic dzis a on ze za wczesnie itd.. Ech.. Pampersow tez jeszcze nie mam.. No nic. Dobrej nocy wszystkim bez stresów i ekscesów. :D a i udanego Mikołaja jutro. Dobranoc:)

Myślałam, że używałaś tych adapterów:)

Nie używałam :) Wózek nas pociągnął kasowo i już nie kupowaliśmy adapterów. Poza tym Nusia i tak kiepsko spała w aucie i budziła się jak tylko silnik zgasł, więc równie dobrze mogliśmy ją przenieść do gondoli :)

Co do wyprawki szpitalnej, to u mnie jest taka: Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK
Ja jeszcze miałam do tego komórkę z ładowarką, książkę. I chyba tyle. Nie pamiętam :)

Ile kupujecie paczek pampersów na początek nr 1 i nr 2?

Kup po jednej. Franek zużył jedną pakę jedynek. Aniela długo na nich jechała, bo w dwójkach się topiła :) Zawsze będzie można dokupić :)

A te pampersy 1 lib 2 to jak to? Bo ja chcialam kupoc new borny z babydreams czy jakos tak... jitro pojde na wizyte i moe gin mi doradzi gdzie co i jak sie mam pytac.... no zielona jestem

Babydream są całkiem fajne, ale sztywnieją po zasikaniu. No ale coś za coś - cena o połowę niższa niż pampers ;)

A z tymi pampersami to jest tak, że cyfry oznaczają wielkość pampersa, a nazwy - jego rodzaj. I rodzajów jest kilka:
* Premium Care (od rozm. 1 do 5) - białe opakowanie, pampersy z siateczką; moim zdaniem słabe, bo siatka przykleja się do pupy
* New Baby (rozm. 1-2) i Active Baby (rozm. 3-6) - to samo, tylko podzielone na różne rozmiary; zielone opakowanie; moim zdaniem najlepsze pieluszki świata ;)
* Sleep & Play (rozm. 3-5) - pomarańczowe opakowanie; wersja "ekonomiczna", nie mają gumek po bokach, więc często się zsuwają i łatwo je przesikać górą czy bokiem; nie polecam, mimo że tańsze :)
* Newborn to po prostu nazwa pampersów nr 1

Chwilę mi zeszło zanim to obczaiłam ;)

A do mnie już Mikołaj przyszedł :)
Mąż nam kupił po piórze :) Bo nasze stare się zapodziały gdzieś :/ Oryginalna chińszczyzna za 15 zł na pompkę :D Wspomnienie dzieciństwa :D:D:D

Witajcie Kochane wybaczcie mi moja nieobecnosc ale jeszcze do wtorku bede tak pozniej troche przerwy. ...ciesze sie as u Was wszystko ok. ...

Mamusia sunk odpoczywaj Jak najwiecej ale zadnych paluchow mi juz nigdzie prosze nie wkladac. ... spokojnie wszystko bedzie git. ...
U mnie ok..... poNiej albo jutro odpisze. ...Bo jester na tel a ze zrobilam update to cholerka wszystkie wyrazy musze akxeptowac. ..grrrrrrrr....
Jutro idziemy priv na usg3d/4d dam znac. ..... sciskam mocno. ... czy ktos wie co a Kotti? ???

reklama
Hej,
ja wlasnie syna wyprawiam do polski dzis do dziadkow leci,
zaraz wyruszamy na lotnisko....
jak zwykle sie denerwuje, jeszcze o tych wiatrach bylo w dzienniku polskim, (ogladamy tutaj), no nic....
doczytam Was pozniej na razie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry