reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzien dobry! U mnie niedziela nie niedziela rano trzeba sie obudzic:no:..

ozila kochanie nie tylko ty nie masz wyprawki ja mam kilka ubranek i nowa komode a nie kupuje jeszcze dlatego ze pokoj malego nie jest gotowy i przekladalabym tylko wszystko z kata w kat, po drugie pomyslalam ze juz mnie nie zbawi i teraz nie bede zamawiala bo jest okres przed swiateczny wiec kurierzy maja kupe roboty i paczek do rozwiezienia i jeszcze gdzies mi cos zaginie czy jak a tak po switach pokoj bedzie juz zrobiony, spokoj u kurierow i zaczynam zamawiac:-D

Anetka to poszalalas na zakupach i z mezem ...uwazaj na siebie

ja poczekam az lidla otworza i pojade na zakupy bo wczoraj bylo tak brzydko, padal snieg caly dzien i bylo slisko ze nie pojechalam na zakupy i nawet chleba nie mam na sniadanie..

milej niedzieli !

reklama
Witam niedzielnie :-)

Ozilko takie uroki Polski :-) no nie? :-D Tylko karmią:-D

Ja tak się zastanawiam czy iść dzisiaj do kościoła, mam taka potrzebe żeby isc bo już 3 tygodnie nie bylam:baffled: ale jak ja coc hwila musze siku ..no nie wiem:baffled:

Co do wyprawki ja tez jeszcze nie mam wielu rzeczy, poza ubrankami ale to z racji ze mam po synku. Nie mam pampersow, kosmetykow, musze nowa pościel zamowic. Z wozkiem mam dylemat czy zamawiac przed czy po urodzeniu. Bo mama zawsze mi powtarzala "nie kupuj wozka przed urodzeniem dziecka bo to przynosi pecha". Wiem ze to głupie ale jakos mam to zakodowane w moim mózgu:wściekła/y: Zamiast mnie wspierać zawsze mnie czymś nastraszy... A ja taka głupia i się wciągam w te brednie... Boże... I tak całe życie, mam tego dość..dobrze ze z nią nie mieszkam bo dawno bym się wykończyła.. :(

Marcia widze że tez już wstałaś :)

Ja wczoraj tez zaszalam z mezem bo cały tydzień bidulek czekał:tak: jak Anetka ale odpukać nic mi nie było.:tak:

Miłej niedzieli kochane ;***

Jutro zaliczam pełen 27 tydzień i zaczynam 28 wiec w końcu 3 trymestr :) Przynajmniej tak mi się wydaje, ech te liczenie, to chyba wynika z tego ze już chce widzieć metę :)

Ostatnia edycja:
Witam was wszystkie z rana :) u mnie wreszcie śnieg :D chociaż nie wiem czy powinnam się cieszyć...bo moja kurtka bardziej jesienna niż zimowa już jest za zimna .. a płaszcz, który myślałam, że będzie na mnie dobry jest za mały i się nie dopnę .. także zostałam z niczym i teraz muszę coś kupić.. a trochę bez sensu na 2 miesiące ;/
tak samo mam z butami.. że w ciągu tygodnia okazuje się, że już prawie się nie dopinam... nie mówiąc, że wszystkie spodnie już mnie cisną, bluzki małe zostały mi może z 2 swetry i cienkie leginsy;/ dzisiaj chyba muszę jechać i coś kupić bo nawet do lekarza nie miałabym w czym iść

Dzisiaj też jedziemy do szpitala, w którym będę rodzić na dzień otwarty.. :)

Wspominałam wczoraj o wyprawce, którą kupiłam na allegro i chcę się podzielić z wami refleksjami.. szczególnie jeśli ktoś jeszcze ma coś do kupienia:
- zamawiałam od dwóch sprzedawców : rodzyneczki i Gr-an (tego polecenaego przez Anetę) i wnioski mam takie, że rodzyneczki są tańsze od Gr-ana i warto się zastanowić, czy właśnie tam nie zamówić :)
- u Gr-ana allegro naliczyło mi bardzo dużo za wysyłkę (45zł)... ale standardowa przesyłka kurierska za wszystko to 15 zł więc tyle trzeba zapłacić a nie tyle ile podaje- nalicza allegro... można też uniknąć płacenia za wysyłkę i otrzymać gratis (powyżej 200zł) jeśli zamówi się przez ich sklep internetowy a nie przez allegro BABYTIME rzeczy dla niemowląt i przyszłych rodziców ja niestety za późno się o tym dowiedziałam :/ więc jeśli ktoś planuje więcej
rzeczy zamówić to lepiej przez sklep bo mają wszystko to co na allegro i takie same ceny.. tylko że wysyłka gratis i coś tam jeszcze dają :)

Mrowka Też lubię zamawiać z tesco online :) teraz czekam może w Krakowie Auchan uruchomi taką sprzedaż :)

Monisia ja też się będę czuła bezpieczniej jak te rzeczy będę już miała w domu:)alee jest też jeden minus co teraz będziemy robić jak już mamy wszystko? :( możesz dać linka do tego leżaczka?
Jak mąż po rozmowie ?

Muniuś metamorfoza kuchni już jest bardzo zaskakująca:)

Aneta to się zakupy świąteczne udały:) jejku w Polsce każda z nas z taką szyjką dostała by kategoryczny zakaz igraszek:P uważaj na siebie:)

Ewa
jakby Pola była chłopczykiem to by była Frankiem :D rodzice mi mówią żebyśmy jakieś drugie imię jeszcze jej wymyślili ..:| ty też się niedługo doczekać pięknej kuchni:)

Ozila babcia tak podpasie ci syna, że go nie poznasz jak wróci:D

Agnis na takie zabobony nie patrze kupimy wózek trochę później tzn w lutym ale to z powodu gwarancji, żeby się marnowała :) a ja jutro znowu 30 tydzień i muszę przyznać, że czas leci strasznie szybko a ja już się nie mogę doczekać:)

Dziewczyny doradźcie jaki kupić stanik do karmienia i po porodzie i jak właśnie z rozmiarem.. bo ja w moje staniki już się nie mieszczę .. trzeba kupić te do karmienia większe?

Miłej, bez skurczowej niedzieli wam życzę !:D:tak:

Ostatnia edycja:
buee mała się zaraziła ode mnie i kaszle, katar i pewnie gardło też.. dałam jej bactrim bo mam w domu i jakiś syropek..oby się nie rozłożyła na całego bo ja sama ledwo z sobą wytrzymuje a jak ona będzie chora marudna to chyba nie wiem czy znajdę siłę..

cycki mi całkiem zmalały! czy coś ze mną nie tak? mam mniejsze niż przed ciązą:no:

mężus pojechał po bułeczki na śniadanko bo ja dziś mam zamiar zdrowiec w domku i wgl do szkoły nie idę..

jak długo wytrzymuje choinka w domu? na takiej podstawce co wode można wlewać.. bo nie wiem kiedy mam przytargać do salonu..

Anetko uważaj!;-) zazdroszczę tak po cichu.. sama bym poszalała ale coś się boję bo ostatnio mnie bolało po..

a u nas biało na całego..

IsxsHejooo

Ozila, wlasnie tak robie juz bodajze od wrzesnia, wtedy jak poszlam do szpitala tez mialam czarno na bialym jakie cisnienie, a oni do mnie ze domowe aparaty sa niczego warte, to mowie dlaczego polozna od mojego lekarza tez mi mierzyla dwa razy i wyszlo takie wysokie, to oni do mnie, ze stresuja mnie lekarze. No jejku nie boje sie zadnych lekarzy, pobieran krwi itp. Przed wyjsciem falej to samo mowili z ttmi kitlami, to powiedzialam ze jak dali mi lek w kroplowce to i mam niskie cisnienie i jakbym miala stresy bialych kitlow to teraz bym miala wysokie cisnienie pomimo waszych lekow. Ciagle mi na nerwy dzialali z tym cisnienidm, zamiast jakos zapobiegac, to najwazniejsze zeby pozbyc sie pacjenta :crazy:

Wczoraj dalej mialam stres i to okropny. Mojego siostra znowu upila sie i czepila sie mnie zebym zapoznala mojego tata z tesciem. Moj tato nie jest taki hej do przodud poznawanis i tesc mowil ze to nie czlowiek i nie chce za bardzo sie z nim widziec. Powiedzialam jej to, a ona ze ja klamie, nosz kurde! Zaczela mnie pouczac do tego, a ze ja zmyslam, bo ja nie wiem jakie zycie jest a to a tamto. Powiedzialam jej, ze jak tak bardzo chce poznac mojego ojca, to umowie ich na randke i niercze za to co on tam odstawi za cyrk. I ze niech sie nie wypowiada na temat, z ktorym sie odpowiednio nie zapoznala. Bo ona twierdzi, ze ja zmyslam jaki ojciec moj byl i jest. Bo moze teraz nie pije alkoholu, ale on to wariat jest, jak pies niby okej a nagle zatapia w twojej rece zebiska.

I w ogole, mama tez mnie zdenerwowala ostatnio, do telefonu mi sie drze, ze nie przyjechalam od razu i papierosow nie kupilam, tez ochrzan dostala.

Boszz, co ludzie sobie wyobrazaja na tym swiecie! Mysla ze ciagle bede bierna i bede przytakiwac, o nie. Skonvzylo sie, tez bede wredna suka, a potrafie.

I w ogole dzieeczyby uwazajvie bardziej na siebie, bo widze ze juz Aneta skurcze mials. To nie sa juz zarty, ciaza wysoka jest, ale nie na tyle wysoka zeby rodzic, to jeszcze nawet 30tygodni nie ma. Mozna te prace na raty wykonywac, a nie tak wszystko w jeden dzien, prosze was bardzo, musimy rodzic w terminach!

Milego dnia!

Koreczek rodzina ci nie szczędzi nerwów ... najlepiej to olać i tyle...
domowe ciśnieniomierze może nie są super dokładne.. ale jeśli komuś wyjdzie na takim ciśnienie 170 to oznacza, że trzeba się niepokoić bo na pewno ma się wysokie ciśnienie

secreto, ja ze stanikiem do karmienia będę czekać jak najdłużej-myślę,że nawet do końca lutego, bo cycki mi się często zmieniają, raz są mniejsze raz większe,....i kto to wie jakie będą za 3 miesiące....
Koreczek....brak słów

Tak stanik lepiej później, też tak myślę :tak:
Koreczku nie mas zlekko ale najważniejsze ze umiesz się odezwac...Najgorsze to kłócić się zkims pijanym..masakra :no:

No i nie poszłam do kościoła, mąz mówi ze mam się oszczedzac bo pewnie tam zimno i zachoruję, może ma racje:tak:
I sam poszedł, dałam mu drobne na opłatek bo już jest do nabycia (u nas co łaska)

Niedlugo za jakies kotlety schabowe się biore:tak:

No niestety dziewczyny, tak to juz czasem, albo zawsze jest, ze nerwy to nieodlaczny element egzystencji czlowieka. Ze mnie to juz jest taki klebek nerwow troche, staram sie to olewac i w ogole, ale czasem sie po prostu nie da. Jak ktos sie nie interesuje tym ze jestem w ciazy, to ja noe wiem.

Biustonosz do karmienia bede kupowac na poczatku lutego, tak mysle, zebym w lutym miala juz cala wyprawke i dla dziecka i dla mnie. W grudniu kupie chyba lozeczko i reszte rzeczy dla dziecks, w styczniu wozek i rzeczyy dla mnie. Zaczynam sie denerwowac, bo malo czasu zostalo

reklama
czesc

ja się dziś super czuje :szok:nic mnie nie boli, nie napiera i nic się nie napina :-D szyjka też jakaś lepsza, dobrze bo ja nie chce do szpitala bo będę musiała opieke do Kurczaka kombinować a teraz przed świętami to i teściowa i niania będą się krzywic bo robote mają....mycie okien itp. :-)

Koreczek te elektroniczne ciśnieniomierze pokazuja nizsze ciśnienie, lekarz mi zawsze mierzy dwoma bo mam u niego bardzo wysokie ponad 160/100 on mowi ze on słuchawką liczy od pierwszego "PUK" a ten eklektroniczny zaczyna liczyć jak "puk"jest już mocne ....jak bum cyk cyk ze nie kupowałabym mamie fajek, zdrowa jest niech idzie do sklepu jak jej się palic chce.......

Mlodamamo moje cycki tez już nie sa takie nabrzmiałe, niby większe ale takie mniej jędrne.....

s
ecreto tez nie mam kurtki ale dopinam się w moja wiec nie kupuje-jeszcze :-)

Zmykam na śniadanko bo wzywają :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry