reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

moje dziecko od wczoraj praktycznie się nie rusza...ani rano jej nie czułam ani po posiłkach. Raz tylko coś słabiutko smyrnęło i tyle :-( nie wiem czy się martwić czy co robić....

reklama
Mrowkaa u mnie też tak było i sie bardzo wystraszylam...pojechalam do przychodni jakiejkolwiek. Polozna od razu kazala mi sie polozyc i zbadala mi czy serduszko bije. Także żeby sie nie denerwowac jedz gdziekolwiek na IP i powiedz ze się martwisz, tak mi radzila ta polozna na przyszlosc. Daj znać co zdecydujesz. Mój mały jest w poprzek ułożony, caly czas malo co go czuje... ale polozna mnie uspokoila.

Niedawno wróciliśmy z Tesco. Koszula do szpitala kupiona ;-) i pare spożywczych rzeczy. Obiadek tez już zjedzony a teraz odpoczywamy z mezem. :-) On czyta książkę a ja ogladam Masterchef Australia. ;-)

Koreczek tutaj zawsze możesz liczyc na wsparcie! :tak:

jaspis super, ze zakupy świąteczne już zrobione. Ja w tym roku strajkuje i nie bde robic! ;-) Rodzice przyjada 20 to mogą wszystko pozałatwiać. :tak:

Agnis83 Zdrowka dla meza!!! Ja tez kiedys będę musiala leki posprawdzac, ale to chyba dopiero po skonczeniu remontu.

Nikusia82 wspolczuje strasznie przezyc związanych zebem!!! :-( Trzymaj się jakos!
Mi lekarz w szpitalu powiedział, ze przy silnych bolach np. glowy mogę do 6 tabletek w ciagu dnia wziasc, tylko ze nigdy tak nie bralam, bo mi i tak nigdy nie pomagal.

kamaa fajny taki termometr. My tez taki już zakupiliśmy.

Mrowkaa zjedz cos słodkiego i się poloz, może zacznie się ruszac. A jeśli nie to jedz do szpitala żeby sprawdzili, bedziesz wtedy spokojniejsza!

Ja się dziś obudziłam ok 6 rano, w sumie to obudził mnie mały terrorysta :) kopał jak szalony chyba dlatego że byłam okropnie głodna :) wstałam zjadłam śniadanko i się uspokoił :)

Secreto ja też czekam z zakupem stanika do lutego bo martwie się że coś się pozmieniać może z tymi moimi cyckami :) teraz na spokojnie wchodzę w staniki sprzed ciazy… nie wiem co jest grane… ale uważam że nie ma sensu zbyt szybko robić takich zakupów.

Koreczek…. Współczuje… trzymaj się i nie poddawaj szykanom innych, nerwy nie służą nikomu...a tym bardziej kobiecie w ciąży.

Josek niezła akcja z tą twoją obroną :) może ze stresu przy obronie tak szybko poszło z porodem co?

Monisia trzymam kciuki za tą twoją pracę, nie jest łatwo ale jak się zaweźmiesz i uprzesz to dasz radę :) powodzenia

Jaspis gratulacje z okazji studniówki :)

Nikusia biedactwo… trzymaj się oby z dnia na dzień było lepiej..

Mrówka ja właśnie na płasko jak leżę to najlepiej czuje ruchy, więc skorzystaj z rad dziewczyn i się połóż, maluch na pewno się odezwie :)

Mrówka tak dziewczyny mają rację, żeby rozruszać malucha cos słodkiego i lezanko na wznak:tak: a czasami lekko potrząsam brzuszkiem:-D

Monisia dzięki za pozdrowienia, powiem Wam ze z chłopem jak z dzieckiem, musze pilnować by wzial tabletki, wypil syrop i się wwygrzał w łóżku. Na szczęście się slucha bo na chorobowe w tym tyg nie moze isc, bo prowadzi jakiś kurs. Wiec robi wszystko co mu każę:tak::rolleyes:

Nikusia kochana mam nadzieje ze wytrzymasz, masz motywację - zdrowie swojego dzidziusia. Boże ile my kobiety jesteśmy w stanie wytrzymać:shocked2: a zwłaszcza dla własnych dzieci... Wiem jak Cie boli, sama to przechodziłąm, ale ja nawet antybiotyku wtedy nie mogłam brać do zęba bo to był 2 miesiąc ciąży...:no:

Kamaa codo paczkomatów to zazdroszczę że macie, ja niestety jestem zdana na poczte i kurierów i mojego być albo nie być w domu:wściekła/y: Najbliższy paczkomat pod tesco 30 km ode mnie...siet:baffled:

Dziewczyny a jak się odczuwa ból brzucha taki jak przy okresie to wtedy to są skurcze?:baffled: Bo ja dziś tak miałam przez 2-3 min. I za chwile przeszło. I pomyśleć że raz rodziłam..Boże:baffled:

Własnie doczytałam ze to są chyba tzw skurcza Braxtona Hicksa i są normalnym objawem. Jak będę miała częściej wtedy zaczne się niepokoić.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki wielkie, napiłam się coli i leżałam trochę, dopiero przed chwilą coś tam leniwie zaczęło się ruszać. Czuję słabiej niż zwykle - mam nadzieję,że to wynika z tego,że może tak się jakoś niefortunnie odwróciła :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry