reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Juszka powodzenia na wizycie&&&&

Aneta tak jak dziewczyny pisza, oszczedzaj sie i mysle ze dla tego lekarza chodzilo ze jak urodzisz to tak jak juz wczesniej pisalam ze w 32 tc szanse dzieci wzrastaja do 80 %

z dobrych wiesci u mnie progesteron na super poziomie:-)

Anteka podziwiam cie za spokoj ja bym juz w panice byla na maxa

reklama
No wiec tak...
Pierwsze co to kazali zrobic siku bo wtedy beda wszystko widziec jezeli to te skurcze, a mnie wyslali do doktora. Zadzownil tel za 3min ze w moczu mam cos tam +1, a nie powinnam.
Zbadali cisnienie 106/68
Tetno malego 140
Pozniej macal brzuch... Glowka jest tak nisko ze ledwo czul.
Do srodka nawet nie chcial zagladac.
Mam czekac teraz na regularne skurcze, wody, krew cokolwiek. I wtedy do szpitala.
Na wyjscie mowi do mnie "powodzenia"... Odpowiedzialam ze mam nadzieje ze nie tak predko... Na to on ze blizej niz dalej.
Wiec czekam :) powiedzial ze mozliwe ze jeszczcze dzis pozniej mnie cos chwyci i bede musiala jechac do szpitala. Powiedzial ze to koncowka 31 tyg (30+6 wg niego) wiec wszystko bedzie dobrze i nie mam sie co martwic nawet jak bym miala urodzic w najblizszym czasie.
Takze nie panikuje poki co. Leze z mala na sofie, skurcze sa caly czas ale nie silniejsze. Mam bardziej stresa ze jeszcze nic nie gotowe. Tak wiec jutro kupuje proszek dzieciecy i zaczynam przegladac ubranka i prac :tak:

Aneta... dziewczyny mają rację... naprawdę staraj się oszczędzać.... Mimo wszystko Twój mały byłby mega wcześniakiem,,, a co za tym idzie, nie wyszłabyś do domu od tak szybko, tylko pewnie spędziłabyś z synkiem wiele tygodni w szpitalu...więc Michelle by bardzo tęskniła i Ty pewnie też

Tak więc oszczędzaj się ile wlezie... daj sobie spokój z tym praniem, albo poproś męża, żeby to zrobił za Ciebie, ewentualnie z grubsza poprasujesz coś na siedząco...

moim zdaniem nie ma żartów... powazna sprawa... trochę mimo wszystko za wczęśnie na małego

Nie mogę Ci założyć pessaru... i ile w ogole masz jeszcze szyjkę zamkniętą?

No i NO SEX... sperma przyśpiesza poród...

Aneta pranie nie zając, nawet jak coś to Twój mąż wypierze. Masz leżeć i tylko leżeć, bo ja tu zawału dostanę. Dotrwaj chociaż jeszcze te 4 tygodnie.

Była koleżanka z córką, małe się ślicznie bawiły. Po nowym roku mam dostać od niej wyprawkę do szkoły, bo jej przedszkole daje taką rozpiskę, orientacyjnie oczywiście, bo pójdą do innej szkoły.

Anetka i ja Ciebie proszę, Ty odpoczywaj!! i weź ten magnez, to naprawdę nie zaszkodzi, a może pomóc:tak: i żadnego prania nie rób, niech Twój m Ci pomoże póki jest, a o prasowanie poproś może kogoś z rodziny. Przestraszyłaś nas wszystkie:-( ja wiem, że to Norwegia, że tam inaczej podchodzą do niektórych rzeczy. Ja znam dziewczynę, która urodziła przed 30 tygodniem, maluszek był 3 miesiące w szpitalu, całe szczęście miał taką wolę życia i był silny i teraz jest coraz większym maluszkiem:tak: ale lepiej żeby Wasz synek posiedział jeszcze trochę w brzuszku! tak jak i nasze maluszki:tak:

Wyslalam mojego po indyka do sklepu na jutro na sylwka, oczywiscie on bedzie przygotowywal... Aaa i picolo :) A siedzimy sami w domu z 3dzieci wiec moge sobie lezec na sofie i nic nie robic :tak:
Powiedzialam zeby zapytal o magnez w sklepie, moze akurat maja.

Odwolalam tez klientki na paznokcie :tak:

A ciuszki myslalam ze przegladne siedzac na podlodze wygodnie :) wyrzuci mi wszystko na kupe i poogladam i odloze na kupke to co najmniejsze i moj juz pranie nastawi i wypierze :tak:
Lozeczko juz zlozone jest tylko posciel rozowa Michelle :D dla malego dopiero poczta dojdzie po nowym roku. Komoda tez jest. Chociaz myslalam nad kupnem nowej bialej i dla Michelle tez. Bo pokoj maja caly w jasnym drewnie , lozka biale a komody bez i jasny braz.. Ale to moj pojedzie kupic w styczniu po wyplacie zanim wyjedzie :tak:
Wozkiem narazie sobie glowy nie zawracam. Jeden Michelle w domu jest w razie w. A na wiosne kupi sie jakis blizniaczy. Zreszta u nas taki mroz ze rzadko kiedy z domu sie ruszam.
A wczoraj jeszcze siedzialam na allegro i zamawialam tetry i *******y typu nozyczki do pazurkow, waciki, sol fizjologiczna, aspirator do noska itd

Ewula bo ja z natury taka spokojna :tak: jestem zawsze dobrej mysli :)
No bo musi byc dobrze!

Ostatnia edycja:
Anetka powolutku, powiedz mężowi do jakiego rozmiaru ma odkładać na teraz, a Ty odpoczywaj. Trójka dzieci umie się sobą zająć, widziałam że chłopcy starsi, to wystarczy wytłumaczyć, pewnie chętnie pomogą

reklama
Anetka trzymaj się kochana odpoczywaj leż i dobrze że sie nie denerwujesz spokuj dużo znaczy.

Jolcia mam nadzieję że na wizycie wszystko będzie ok najwyzej dietę będziesz miała.

Oj dziewczyny czas przestać myśleć o porządkach i lataniu na zakupy tylko leżeć i odpocyzwać. A ja dziś jedną firankę zawiesiłam z asekuracją męża i miałam dość i też daję sobie spoku z tymi pracami.

Megi pegi tak jak Ewula pisała ciastolina play doh najlepsza jest mój do dziś się bawi czasem ale tymi cukierniami albo dentystą a zaczynał od takiego zestawu ze zwierzątkami do wycinania i wałkowania. Jak się nakruszy gdzies to potem na kamień zasucha i łatwo to odkurzyć. Mój mały lubił jeszcze takie wodne kolorowanki co pędzelek w wodzie maczasz i kolory na odbrazku się pokazują.

Secreto tzrmam &&&&&&&&&&&&&& za wizytę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry