reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Maaadziarka, ja nie kupilam pasa tylko zalozylam spodnie dresowe meza z szeroka gumka, zawinelam ja z 3 razy pod brzuchem i mam pas podtrzymujacy w domu:-D Polecam:happy2: Jesli chodzi o piersi to od poczatku ciazy mam tak samo wrazliwe, teraz dodatkowo duzo wieksze, no i siara jest, juz nie pamietam nawet od kiedy.
Justyna, nie Ciebie jedna strach ogarnal jak dzieci marcowe zaczely sie rodzic:-) My tu chyba wszystkie w strachu teraz:-D
Koreczek, jak chcesz szybko urodzic to polecam Ci te liscie z malin i wiesiolek, niektorzy pisza ze nic ich nie rusza, ale jak je odstawilam to mniej boli wszystko i maly mniej napiera ( dzialaly w nocy) czyli akurat u mnie cos zmienily. Jak skoncze 37 tydzien to znow sprobuje:tak:

Ostatnia edycja:
Z tymi liśćmi malin to podobno chodzi jedynie o przyspieszenie tempa porodu, choć wg mnie ściema, w poprzedniej ciąży piłam, a do pełnego rozwarcia 14 godzin skurczy miałam, a i tak szyjka była na wspomaganiu.

Witam dziś

Ewula_m kolor dużo lepszy :) ale nie zmieniłaś imienia córeczki od mamusi synka bo to przecież ZUZIA się urodziła ;)

Tak sie zastanawiałam bo ja od początku u Mamusi synka widziałam ZUZIA :) a tobie Igem chodzi chyba o tabelkę w wątku "terminy porodów i lista marcowych mam" Tam rzeczywiście jest Anielka :))) a juz myślałam ze wariuję :)

(przy okazji w tamtej tabelce ja jestem 2xwpisana, ale to chyba nie znaczy że będzie niespodzianka i przy porodzie dwoje dzieci zobaczę hehe ;-) )

właśnie doczytałam że BABYGG urodziła synka Leona
GRATULUJĘ kolejnej mamusi Wszystkiego najlepszego po tej stronie brzuszka :)

Ostatnia edycja:
Gratulacje dla kolejnej mamusi!!!! Niech sie synus zdrowo chowa!

Ewula, w sumie trudno cos o lisciach maliny pewnego napisac, bo badan jako takich nie ma ( dlatego ze nie ma jak porownac jak to by bylo gdybys tych lisci Ty czy ja nie pila). Faktem jest ze polozne tutaj zalecaja picie herbaty z lisci malin, bo: rozluznia miesnie macicy i szyjki, ma dzialanie przeciwskurczowe ( relaksuje macice), pozwala skrocic 2 etap porodu, jest bogata w wit C, wapn, zelazo. Ale tez uwaga- moze wywolac skurcze. Ponadto lagodnie pobudza jelita. Tu zalecaja pic 1 filizanke dziennie od 37 tygodnia przez 7 dni (lyzeczka lisci na filizanke), potem tydzien przerwy i od 39 tygodnia do 4 filizanek dziennie. Nie jest zalecana przy nadcisnieniu i w razie planowanego cc. Tyle pisza tutaj . Ja zaparzylam je tak jak pisalo na torebce- 2 lyzeczki na filizanke i moze dlatego tak silne na mnie zadzialala:tak: Ale to tez sprawa indywidualna jak na kogo dzialaja leki ziolowe, tak czy inaczej herbata kosztuje ok 3 zl, a jesli mialaby pomoc...
U mnie lepiej, na razie sie bolesci uspokoily:-), wydzieliny mniej, mam nadzieje ze to nie jakas cisza przed burza:-D A Wy jak sie dzisiaj czujecie?

Ostatnia edycja:
Joanna, no warto spróbować tych liści malin. U ciebie sucho, a mnie czyści już 3 dzień i wkładkę zmieniam co półtora godziny :rolleyes: w nocy miałam lekkie skurcze, no lekkie ale jednak mnie budziły no i to było raczej takie ściskanie w dole brzucha:tak: Lena coś niemrawa jest dzisiaj, z rana lekko mnie szturchnela i tyle dobrego. Jutro wizyta i muszę się dowiedzieć jak z moja szyjka, ile waży dziecko i czy z pempowina wszystko ok jest i nie interesuje mnie że może lekarz nie mieć czasu czy nie powinno się robić usg w tym tygodniu ciąży, chce to wiedzieć i tyle. No ja nawet nie wiem jaki rozmiar ciuszkow przygotować do szpitala :mad:

Cześć :-) oj dzieje się na marcówkach, dzieje :tak: ja czuję się dobrze ale już mam powoli dosyć, nie mogę doczekać się wizyty 4.03. bo już dostanę skierowanie do szpitala na cc, jestem ciekawa kiedy zrobią zabieg ale chyba jakieś pare dn i jeszcze w szpitalu poczekam...

hej dziewczyny ja dziś sie dobrze czuje tylko znowu mam problem z tą cukrzycą :wściekła/y:skaczą mi te cukry jak chcą :( ale im bardziej zaawansowana ciąża tym tak podobno jest...
medzik u mnie w szpitalu gdzie bede mieć robioną cesarke robi się ją przeważnie w 39tygodniu ciąży chyba ze są jakieś wskazania inne to wtedy w 38.ja mam nadzieje ze dotrwam jeszcze te 3 tygodnie a nie że bede musiała na sygnale jechać do szpitala (oj bardzo bym tego nie chciała)

reklama
Ewula_m kolor dużo lepszy :) ale nie zmieniłaś imienia córeczki od mamusi synka bo to przecież ZUZIA się urodziła ;)

A rzeczywiście - w tabelce została Aniela - pierwszy typ mamusi, jak tylko dowiedziała się, ze córa będzie, później zmieniła na Zuzię - już jest poprawione :)

A dziś rano urodziła Secreto :)

Ja dziś ledwo żywa, bo synek chory i bardzo ciężką noc mieliśmy, pospałam może w sumie 3 czy 4 godziny. Mam nadzieję, ze dziś będzie lepiej. Adaś sprytny teraz odsypia ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry