reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny! Dziś nad ranem Kasiulekk urodziła córeczkę Hanię :)

A ja nie mogę rodzić w najbliższym czasie, bo Młody dalej chory (dziś znów do lekarza idziemy) i męża też rozłożyło. Ja na szczęście mam tylko lekki kaszel i katar i oby na tym się skończyło!

reklama
Hej ale was tu mało czyżby wszystkie na fb? Ja się dalej tocze i mogłabym już urodzić bo mi dziecko za wielkie urośnie i mnie pokroja :( dzieci wysłałam na ferie więc niech ten mój syn wychodzi.
Ewula coś zapobiegawczo bierz bo na końcówce z chorobą nie ciekawie

o proszę to już powoli dzieciaczków się rodzi...a my dalej cierpliwie czekamy :-) niestety pogoda nie sprzyja zdrowiu wszyscy chodzą i pyrchają, ja też i najgorszę ze synka zaraziłam :-( a u niego choroba zawsze sie kończy antybiotykiem... poszedł do przedszkola od września i już 5 razy był chory...teraz mu zrobiłam przerwe żeby się w domu troche zahartował a tu prosze mamusia go zaraziła ehh..trzymajcie się dziewczyny :-)

MONIKA a ty już duże dzieciątko masz?

Witam poniedziałkowo
Ja dziś po nieplanowanej wizycie u gin
od jakiegoś tygodnia mam podwyższone ciścnienie i czekanie że to może tylko przejściowo nic nie daje, dziś rano znowu 148/98 - nie mam pojęcia jak bardzo to szkodliwe to poszłam na konsultacje
i dostałam DOPRGYT mam przyjmować 3x1 i mierzyć dalej ciśnienie - w środę wizyta kontrolna
Troche się uspokoiłam po wizycie, bo nie mam pojęcia jak bardzo niebezpieczne jest to ciśnienie dla malutkiej a dziś przy okazji posłuchałam serduszka :)

Gratuluję kolejnej mamusi dzieciątka po tej stronie brzuszka
ciekawa jestem jak mamusie już "doświadczone" po kilku dniach sobie radzą z maluszkami
ja tam jeszcze poczekam do 18 marca ;-)

Zdrówka chorującym

Witam po weekendzie:-) Gratuluje nastepnej mamusi!!! Zdrowka dla obojga!
Bosze, jak to szybko idzie, a dopiero 24 luty:szok: Ja jeszcze w dwupaku, nie pisalam ( ale zagladalam) bo ciagle mama nade mna, skupic sie nie mozna:-D Mam dzisiaj wizyte o 17tej, kolejne ktg, badanie szyjki, a moze nawet USG? Fajnie by bylo, to bym zapytala o wage...

Koreczek, czyli szyjka sie przygotowuje, no i pewnie brzuszek troche nizej. Przy pierwszym dziecku to z reguly wszystko stopniowo i lagodnie postepuje, ale sa tez wyjatki wiec badz czujna:tak:Super ze wszystko w porzadku:-), szkoda ze nie udalo sie z USG, ale pewnie jeszcze przed porodem bedzie, nie u gin. to w szpitalu, tez na to licze;-)

Wronka, jak masz miec cc to nie musisz sie waga dzidzi przejmowac, nawet lepiej ze od razu wieksze, juz taki bobasek bedzie, a ja chce mniejsze bo chce rodzic sn... Dobrze ze wyniki ok, moze my sie dokulamy wszystkie do marca:-D

Maaadzarka, uwazaj na zdrowie, przeziebienie to w domu lepiej lecz, bo sie jeszcze od kogos mozesz bardziej doprawic po drodze, lepiej nie wychodz...a na zatoki polecam Ci SINUPRET, to ziolowy lek ktory mozesz spokojnie teraz brac, no i odkrztuszac tez po nim latwiej. Tylko cena jego nie za bardzo...ale skuteczny

Monika, dokladnie tego samego sie boje:baffled:

Moja mala juz tez chora, dzisiaj w domu siedzi bo wczoraj 37,7 stopni, dzisiaj kaszel w nocy, moze jej przejdzie samo. Dobrze ze jest juz babcia, bo w razie porodu to bylby klopot...

Wronka, moja mala ma 8 lat.
I po wizycie. Rozwarcie szyjki 2-3cm, bylo USG, maly wazy ok. 3 kg:-) Czyli mozna go spokojnie urodzic sn:happy: Wyniki dobre, na ktg skurcze takie do max 30, czyli brak:-D Przepowiadajace za to sa czesto, a brzuch jest juz nizej. Za to wizyte mi wyznaczyla juz na czwartek:szok: wiec jestem lekko spanikowana...

nie ma co się stresować,to lepiej że masz częstsze wizyty przynajmniej jestes stale pod kontrolą ja mam co tydzień wizyty i aż się ich nie moge doczekać żeby wiedzieć czy wszystko jest w porządku z małym :) jejciu już nam tak nie dużo zostało do końca nie wiem jak wam ale mi strasznie szybko zleciała ta ciąża

reklama
hej hej:)
joanna czyli nadal rozwarcie na tym samym poziomie więc ok, dobrze że masz częściej wizyty:tak:

koreczek trzymaj się tam:rofl2:

Ja mam teraz wizyty co tydzień i od razu na nich ktg niby zobaczymy więc co to będzie. U mnie nadal ok bez większych zmian w zasadzie. Zaraz siadam do rozliczenia PITów bo już mam wszystkie a lepiej zrobić to szybciej :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry