reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja już w sumie cztery tabletki łykam:confused:Prenatal + 2 tabletki DHA + ASPAR czyli magnez z potasem, który kazał mi brać ginekolog na moje skurcze, pikania i bóle głowy
I nie wiem jak do końca powinnam brać to DHA bo w sumie zalecana dawka dla kobiet w ciąży to od 400 do 600 mg.. nie wiem czy wystarczy brać jedną wtedy będzie 300 mg czy jak:| ja jem bardzo mało ryb... chociaż dzisiaj właśnie na przełamanie zrobię łososia w sosie cytrynowym w/g przepisu Zosi Cudny hehe :)

I jak dobrze pójdzie to w poniedziałek będę mogła oddać gotową pracę mgr do sprawdzenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewula_m - W sumie CRL mieści się w granicach normy. Teraz to chyba 14 tydzień jest. Ktoś mi tu kiedyś na forum wytłumaczył, że jeśli jest np 13 tydzień i 5 dzień to oznacza, że jestem w 14 tygodniu ciąży. Wyniki mam dobre. Ale ja w sumie od samego początku łykam witaminy.

farfalla, no właśnie różnie się mówi z tymi tygodniami i jak przeglądałam ta stronę, to u nich raczej 13 tydzień jest wtedy jak 13 tygodni jest skończone, tak jak mówią ginekolodzy.

secreto gratuluje, ze ci sie udalo napisac :-) Ja sie jednak jeszcze nie zebralam. Narazie napisalam jedna strone :baffled: Ale troche lepiej juz sie czuje i mam teraz 3 tygodnie wolnego to moze sie uda... Ja musze miec najpozniej do 15.11 oddana, poprawiona i oprawiona, wiec jest szansa ze zdaze...

monisia jeszcze nie skończyłam, ale skończę do poniedziałku :) zaraz znowu zaczynam pisać mimo, że plecy mnie bolą i trochę głowa.. eh ale już wyjścia nie mam :) byle by przetrwać ten weekend.

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam ale zapisałam się do ginekologa na NFZ w poniedziałek.. licząc na skierowania na badania, które muszę zrobić ... a trochę tego jest .. Dziewczyny, które chodzą na NFZ .. ginekolodzy dają wam na wszystkie badania skierowanie?
Boję się jak mnie przyjmie i co mam mu powiedzieć? Przyznać się, że chodzę prywatnie ? W końcu już jestem w 15 tygodniu więc nie wmówię mu, że jestem pierwszy raz...
Jeszcze teraz zobaczyłam, że ma straszne opinie na znany lekarz (ocena 2,1:baffled:) hmm chcę tylko skierowanie od niego i spadam z stamtąd :|

http://www.znanylekarz.pl/marek-malec/ginekolog/krakow
przeczytajcie te negatywne opinie bo są rozwalające :D :D po przeczytaniu tych opinii nie wiem czy dobrze zrobiłam :D jednym słowem wynika z tego, że jest wielkim zboczeńcem i nie wyobrażam sobie siadając na fotel ginekologiczny usłyszeć tekst "no to wyluzuj się kotku" :sorry2:. Oj na pewno się dotknąć nie dam :P

Ostatnia edycja:
Farfalla ja potwierdzam że witaminy niewiele mają wspólnego z wielkością dziecka poprzednia ciąże brałam i Miłosz ważył 3 kg jak się urodził, mi lekarka mówiła żeby bardziej patrzeć ile myśmy z mężem ważyli przy urodzeniu.

Ewa nadejdzie taki dzień że pójdzie z chęcią zobaczysz. U mnie syn był taki sam jak twój wolał dorosłych i pierwszych parę miesięcy to pań na krok nie odstępował wolał ich towarzystwo niż dzieci.

Sekreto no to się zmobilizowałaś gratulacje,teraz będzie z górki promotorka sprawdzi poprawisz co trzeba i obrona.

Mlodamama w nocy mam to samo wiercę się kręcę ułożyć się nie mogę masakra nawet mąż w łóżku mi przeszkadza i dziś w nocy go wygoniłam bo wieczorem nalewki degustował i stwierdziłam że nie zniosę chrapania i oparów alkoholowych:baffled:. No ale o 5 mój syn przytruptał do mnie oznajmił że miał straszny sen i się wepchał do łóżka i spaniu.

Ja dziś rano zaniosłam mocz na posiew zobaczymy czy coś wychodują czy antybiotyk zadziałał. Mąż pojechał do Warszawy a ja powinnam dom ogarnąc ale sił mi brak. No a młody już kaszle po paru dniach w przedszkolu więc kupiłam mu sambukol kids i rutinace i przez weekend będę go kurować. Od juta mamy gosci przez 2 dni więc pewnie nie bede mogła zaglądać do was ale nie wiem czy wytrzymam.

Trzymam kciuki za dizsiejsze wizyty&&&&&:-)

reklama
mamusia synka najwyżej będę krzyczeć i uciekać w popłochu :P plus taki, że chyba nie będzie problemu ze skierowaniem ale wolę się nie dać przebadać bo nadżerkę bym miała pewną <lol>:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry