reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Heja ...DOTARŁAM....:-)
Mam dziś cholernie słodyczowy dzień :-( i już zła jestem... :cool: ale chcica silniejsza :tak:
8 LAT TEMU RODZIŁAM W ŚW. ZOFII!!!
Polecam ten szpital, opieka na najwyższym poziomie. Poród w wodzie, położna nie wynajęta a mimo to przemiła i prze sympatyczna...OT LUDZKA!!!!
Leżałam tam też w czasie ciąży, opieka była doskonała, co chwila pielęgniarki przychodziły pytały czy coś trzeba itd. Czułam się tamrewelacyjnie a mąż często siedział do 20- stej aż do obchodu.
Nie wyobrażam sobie porodu w innym szpitalu. Chociaż mam znajome, co narzekają na św. Zofię. Ot co człowiek to opinia. Mówi się, że warto rodzić tam, gdzie ma się lekarza prowadzącego ale co z tego jeśli go nie ma bo nie ma dyżuru a warunki opłakane a położne mają pretensję, że w ogóle do pracy przyszły???
Nie ma reguły. Może być tak, że się trafi i wszystko będzie dobrze a może być tak, że w najlepszym szpitalu tak Cię potraktują, że pójdzie w pięty.
Zresztą opisywałam Wam kiedyś historię kobiety, która zapłaciła tam ok 5000 tyś za poród, pobyt w jednoosobowej sali po porodzie itd a kilkanaście dni później wróciła bo źle ją zszyli :-( masakra co ona opowiadała... TAKŻE NO...

No akurat jest różnica, bo św. Zofii jak powiesz to możesz sobie i na czworka rodzić... dadzą radę... może nie będą zachwycone (bo to jatrudniej taki odebrać), ale ... focha nie bedzie

Chodziło mi że nie ma różnicy w tym przypadku pomiedzy starynkiewicza a bielańskim. mi akurat na fotelu nie przeszkadzało bo samych partych miałam 15 min i szybko poszło i w ogóle cały poród i ciąże miałam rewelacyjne. czego teraz o ciazy nie moge powiedziec przez ta kosmówkę i krwiaka co mi spędzaja sen z powiek:-(

Niestety nie znam się na warszawskich szpitalach. U nas w mieście są dwa bardzo dobre. Oba mam niedaleko domu - jakieś 10 minut samochodem. Rodzić będę chyba w tym w którym pracuje mój lekarz. I tam też zapiszę się do szkoły rodzenia.

Zbieram się na wizytę. Idę do nowego lekarza na NFZ...ciekawe jaki będzie...

Kulka, mój też nigdy mi nie poradzi co na obiad, a jeśli już to sobie wymyśli jak wczoraj: hamburgery, a u mnie ani ochoty na zjedzenie, ani na taplanie się w surowym mielonym mięsie.... Więc będzie gulaszowa ;)

Ewa, w ciąży powinnaś do lekarza wchodzić bez kolejki, takie jest prawo w naszym kraju.

secreto, no to niezłe pomysły ma rodzinka :D

Flower ale ceny :O Ale pewnie i zarobki lepsze, bo pewnie bez powodu się nie przeprowadzacie?

Alesia, ale chusta to trochę co innego niż wózek i faktycznie musi pasować do mamy, wózek to już do dziecka.
Mój Adaś jest na wielorazowych od 5go miesiąca, uwielbiam :)

pinki, zdrówka dla synka!

Babygg, witaj z powrotem :)

A mnie mdli właśnie po kisielu :|

Ewa, w ciąży powinnaś do lekarza wchodzić bez kolejki, takie jest prawo w naszym kraju.

Taa...:/
Byłam kiedyś na pobieraniu krwi w innym miejscu niż zwykle. Kolejka na - lekko licząc - 40 osób. Podchodzę do okienka, że w ciąży jestem, a tam mi mówią, że u nich dużo kobiet w ciąży i dzieci krew pobiera, więc nie mają zwyczaju przepuszczania w kolejce :/

Kto mi dziecko odbierze z przedszkola? Ale leje...:/

Eh jednak dziecko podlapalo katar i oboje jestesmy pociagajacy, w nocy pewnie bedzie ciezko. A pogoda faktycznie beznadziejna, jak szlam rano na krew, to bylo 10 stopni, lalo i wialo. Mam nadzieje ze cukier przynajmniej wyjdzie mi dobry, ostatnio mialam podwyzszony, ale lekarz powiedzial ze to przez soki i owoce, ktore faktycznie wtedy duzo pilam i jadlam. Jednak jak teraz wyjdzie taki sam to przyspieszy mi krzywa obciazenia.
Co do porodu to ja serio nie rozumiem czmu nie wykorzystywac sily przyciagania i nie rodzic w jakiejs innej pozycji tylko na lezaka. Ale podobno za 2 razem jest latwiej, prawda to?
Zmykam do lozka w ktorym juz maluch spi.
Zdrowka:)

Dziewczyny ja juz mam dosyc....znowu mam jakies plamienie tym razem brazowawe. Po pobrzebie wrocilam do domu a te plamienie juz rano sie pojawilo i myslalam ze ustalo a tu guzik wiec siedze czekam na wizyte. Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze... Ja juz psychicznie wysiadam czy ja nie moge normalnie przechodzic tej ciazy bez plamien i innych takich :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry