malpawzoo ja miałam takie bóle, ale z kolei z lewej strony. Na szczęście minęło, sprawdzałam na usg czy wszystko z dzidzią dobrze i było dobrze:-) wyrostek ponoć zaczyna boleć od pępka z prawej strony i potem przenosi się ból na dół brzucha, tak niżej. czytałam gdzieś, że dobrym sprawdzeniem czy to nie wyrostek, jest podciąganie nogi do klatki piersiowej jak leżysz, jeżeli coraz bardziej boli, to oznacza, że coś może się dziać. Ale ponoć przy wyrostku ból jest okropny, więc może po prostu macica Ci się rozciąga:-) albo jakiś nerwoból Ci wszedł i po prostu boli.
Dziewczyny, kiedy dokładnie robi się usg połówkowe?mi mój lekarz powiedział, że między 20 a 22 tygodniem, tyle że ja chodzę na usg do innego, bo mój nie robi usg i nie wiem na kiedy dokładnie się zapisać. I mam do Was jeszcze jedno pytanie. Czy warto zrobić sobie te usg połówkowe 3d/4d? czy to ma jakieś większe znaczenie diagnostyczne niż zwykłe usg czy po prostu bajer dla rodziców i możliwość pooglądania dzieciątka?:-) ja ostatnie usg miałam tydzień temu, nie wiem czy wytrzymam jeszcze 5 tygodni do kolejnego, kusi mnie żeby w między czasie pójść podejrzeć maluszka, ale ja już 9 razy miałam robione usg, więc to dużo:-( ale nie dlatego, że taki miałam kaprys, tylko byłam w szpitalu, potem miałam bóle brzucha, wolałam sprawdzić czy wszystko jest dobrze...
Miłego dnia dziewczyny! Czytam Was codziennie, niestety mam niedługo bardzo ważny egzamin i większość czasu spędzam na nauce, dlatego nie piszę;-( jak już będę po, na pewno zacznę się więcej udzielać:-)