reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jeśli mi się dziś uda to zrobię zdjęcie mojego brzuszka i wrzucę na forum - no każdy się dziwi że taaaaki już spory :) ja tam się cieszę bo mi się ten stan podoba, a przy tym przytyłam tylko 1 kg :) wczoraj spotkałam koleżankę która jest w 30 tyg. i ma podobny brzuszek do mojego :)
Udało mi się ostatnio kupić w "galerii" = lumpeksie fajowskie spodnie H&M MAMA i z tej samej firmy tunikę - wyglądają jak nowe.
Pozdrawiam

reklama
ewa86 czy ten krwiak u Ciebie ma coś wspólnego z odklejaniem się kosmówki może dlatego u mnie takie zalecenie. Ja nie wiem czy moja Pani doktor tak przesadza czy to naprawdę poważne. Może ja się tak zamartwiam a to ustąpi tylko z czasem i na spokojnie.:confused:

Z tego, co wiem, to jak krwiak się "ulatnia", to może coś się odkleić i dlatego to jest niebezpieczne. Ale u mnie nie było żadnych plamień i żadnych bólów brzucha, więc na razie mam po prostu się nie przeciążać. W poprzedniej ciąży na usg gen. już go nie było widać.

Minisia gratulacje udanej wizyty:-) oby tak dalej.

Farfala ja jutro też usg i sie stresuję troszkę mi lekarka nic nie mówiła o tym teście pappa a ja mam 35 lat no nic dziś wizyta to się spytam o to.
O matko zaczynam się stresować tą dzisiejszą wizytą a obiecywałam sobie ze będę spokojna.

Co do brzuszka to u mnie też spory i zaczyna wystawać przed biust choć i on urósł. Na pewno mam większy niż w poprzedniej ciąży ale ponoć to norma.

Właśnie stanęłam sobie w pracy na wagę - pomyślałam, że się zważę. Od początku ciąży przytyłam już 2,5 kg. Zaskakuje mnie to wszystko. Niby nie czuję się jakbym była w ciąży a tu rosnę w zastraszającym tempie. Czy to nie za szybko?

Piszecie o brzuchach moj tez jest pokazny ale ja sie nie probuje wbic w spodnie tylko nosze leginsy i tuniko-sukienki i jest mi wygodnie
mi dzis wybil 13 tc czy to juz sie zaczyna 2 trymestr?

Odmeldowuję się po wizycie - w bad. gin. wszystko ok, dostałam skierowanie na kontrolną morfologię i badanie moczu, do zrobienia za miesiąc. W piątek usg - trochę jestem spokojniejsza, ale i tak stres będzie wielki. Ale przynajmniej m będzie ze mną, to będzie miał kto mnie wspierać.
A mnie naszło na słodycze i właśnie robię ciacho :-) Ciasto czekoladowe doskonałe - Przepis polecam miłośnikom czekolady - niebo w gębie!

to ciasto jest rzeczywiście dobre:) robiłam i polecam:)
dawno się nie odzywałam bo strasznie męczyły mnie mdłości, do tego Bartuś absorbuje mi czas...
Mój brzuszek tez już się powiększył i zakładam ciążowe spodnie bo w swoje się nie mieszczę ale mi to nie przeszkadza. Wczoraj byłam na usg- z dzidzią wszystko ok:) i nie mam co się martwić na szczęscie:) teraz czekam na ruchy-czasem mi się wydawało ze coś czuję ale to raczej nie to:)

farfalla88 - 2,5 kg to nie jest dużo-tak myślę. Mi przybyło też coś ok 2 kg. Strasznie się obawiam o to,że przybiorę za dużo...jak chodziłam do pracy to w jakikolwiek sposób się ruszałam, a odkąd siedzę w domu to jest lipa...coś tam robię, wychodzę czasem na spacery...i zaczynam ćwiczyć,ale to i tak nic.

To ciasto jest pyszne ...robiłam kiedyś...A i w ogóle kwestia smaku wymiata...
Ja przytyłam też 2,5. I także siedząc w domu obawiam się, że przybiorę zbyt dużo.
Dziś jednak przekonałam się, że mój powrót do pracy wcale łatwy nie będzie :baffled: rano wzięłam się aby ogarnąć dom. Zawsze w środę muszę chociaż odkurzyć bo po sobotnim sprzątaniu już śladu nie ma... więc jakoś tak się obrotnie wzięłam, że zahaczyłam o porządki w kotłowni... I niestety padłam :baffled: brzusio boli, może nie strasznie ale ewidentnie po pół godz. leżenia było lepiej. Do tego jakoś tak dziwnie mnie coś kuje z przodu brzucha i to tak zaraz pod cyckami, taki dziwny skurcz mięśni czy coś:confused::confused:... Więc tak myślę, że jak wrócę do pracy to mogę zapomnieć o takim np pół godz. leżakowaniu...chyba, że pacjenta z łóżka zwalę :-p

reklama
Hej ja też po wizycie i wszytko ok tylko wyniki moczu niezbyt i dostałam antybiotyk taka jednorazowa dawka a za dwa dni posiew z moczu no mam łykać prouro zjadać żurawinę i popijać sok żurawinowy. Jutro Usg pytałam się o te testy pappa ze względu na mój wiek i powiedziała mi ze jak coś niepokojącego na usg będzie albo jak ja chce to przyjmą mnie na badania do szpitala i ze decyzja do mnie należy.

Malpawzoo gratulacje udanej wizyty teraz oby tak na usg było będe trzymać &&&&&&&.

Do góry