reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

PPATQA nie martw sie skoro lekarz mowi ze nie ma po co sie martwic :tak:
Ja tez nie wiem co to jest karta ruchow aha juz wiem ze ty sobie zapisujesz na niej ruchy Ciekawe czy wszedzie sie takie cos dostaje czy nie :tak:

reklama
Ciekawe to co mówisz z tą karta. pierwszy raz o tym słyszę. A o synusia się nie martw napewno szybko nadrobi:-) Dzieciaczki szybko rosną.

ja mówie ż e poszedl po tacie, bo M miał 2,5 kg, a jego siostra 2,3. A ja cc 3 tyg przed cterminem koło 3,5

M też mówie ze lekarz mówi ze ok i ze nastepnym razem powie mu ze mi ma nic nie mówic, bo ja sie przejmuję. Ale tak już jest martwie sie o Kamilka.

Ppatqo wszystko będzie dobrze a to że maluszek jest młodszy o parę dni to norma.

Co do karty ruchów płodu, to bardzo fajna sprawa.
W większości dostępnych zaczynają się od 30tc, ale III trymestr ciąży to już od 28tc czyli 26tc po poczęciu.

Ostatnia edycja:
Jestem po usg już - szczęśliwa i spokojniejsza.
Wszystko w porządku z maluszkiem i waży 902.64 gram.
Łożysko nadal mam na ścianie przedniej, ale bez cech przodowania - uffff ...:-)
Wg biometrii płodu jestem w 26t1d i nie zmieniam już suwaczka a co tam hehehehhe.
Serduszko bije miarowo 140ud/min tak jak i przy poprzedniej wizycie.
Maluszek ułozony jest podłużnie główkowo z prawej strony.
Co do płci to lekarz na 100% nie mógł określić chłopca ... chociaż fajeczkę widział, ale jajuszka gdzieś się zawinęły.
Myślałam, że się już dowiem tak chociaż na 90% ... pewnie jakbym wybrała się na usg 3d/4d to by było widać - ale co tm zdrowie malca ważniejsze.
Lekarz mnie troszkę opietruszył, że za wcześnie poszłam na usg - powinnam w okolicach 30tc bo za często to też nie dobrze robić.
Niby nie stwierdzono jakichś nieprawidłowości, ale wiecie jak to jest.
Tkanki się nagrzewają ... przestraszył mnie tym troszkę.
Ale jak zobaczyłam ruchy dzidzi, to byłam szczęśliwa.
Mąż stał i słuchał - po usg powiedział, że nie mógł się dopatrzeć tych jajuszek :baffled:
Teraz już spokojniej będę przeżywała każdy dzień.
Czekam niecierpliwie do porodu.

magdziunia, dobre wieści, wielkie to Twoje dziecie :-)!!!
ja myślę, że będzie jednak chłopaczysko:-D.

A teraz czekamy na wieści od minisi. Jej Weronka to pewno już ponad kilo waży!

Niech rosną te nasze dziecia:happy2:!

reklama
Do góry