reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Ja byłam w srode na pierwszym USG i sie okazało ze to juz 9/10 tydzien. Wg OM 10t 2 dni, a wg USG 9 t i 3 d. Termin wg OM wychodzi 22, a według USG na 28 pazdziernika. Wiec musze sie jednak zapisac do mamusiek pazdziernikowych, a wczesniej w listopadowych pisałam.
Co do USG to wszystko ok, malenstwo miało w srode 2,42 cm, serducho bije (widziałam), a tatus widział jak malenstwo rusza juz raczkami i nozkami, ja niestety juz tego nie widziałam, bo babka skoncentrowała sie na opowiadaniu tatusiowi co jest co :tak:
No ale przynajmniej wiem ze jest wszystko ok.
Ale za to moj ginekolog na zwolnieniu w tym tygodniu i nie mam jeszcze wynikow badan moczu, krwi i cytologii, wiec znowu w poniedziałek bede musiała isc do niego, hehe.

reklama
jeju Kaka ale pięknosci aż mam łezke w oku. Pisz mi tu zaraz jak twój uparciuch zareagował:rofl2: Jak wszytkie wyniki itp. Boziu ale to juz wielkoludek jest.
Martynka najważniejsze ze wszytko jest wporządku;-) pochwal sie fotka maluszka jak masz.

Mam fotke ;-) Co prawda robiłam telefonem zeby wrzucic na kompa, ale ładnie wyszła :tak: W srode malenstwo mialo 2,42 cm ;-) To chyba troche mało jak na 9-10 tc?? Czy normalnie??

fasolka2rc2.jpg
fasolka1ta5.jpg

Ja byłam w srode na pierwszym USG i sie okazało ze to juz 9/10 tydzien. Wg OM 10t 2 dni, a wg USG 9 t i 3 d. Termin wg OM wychodzi 22, a według USG na 28 pazdziernika. Wiec musze sie jednak zapisac do mamusiek pazdziernikowych, a wczesniej w listopadowych pisałam.
Co do USG to wszystko ok, malenstwo miało w srode 2,42 cm, serducho bije (widziałam), a tatus widział jak malenstwo rusza juz raczkami i nozkami, ja niestety juz tego nie widziałam, bo babka skoncentrowała sie na opowiadaniu tatusiowi co jest co :tak:
No ale przynajmniej wiem ze jest wszystko ok.
Ale za to moj ginekolog na zwolnieniu w tym tygodniu i nie mam jeszcze wynikow badan moczu, krwi i cytologii, wiec znowu w poniedziałek bede musiała isc do niego, hehe.

Moja dzidzia w ponad 9 tygodniu czyli w 9/10 miala 2,59 cm czyli troszke wieksza od twojej ale to jest normalne :tak:.
Twoja wielkosc jest dobra a najwazniejsze ze jest oki :-D.
Ja mam fotke ( niestety nie przesle wam bo nie mam jak ) i gin nie tlumaczyl
mi jeszcze gdzie raczki nozki itp powiedzial ze nastepnym razem mi potlumaczy
ale ja ze zdjecia sama sobie wszystko wytlumaczylam :-D.
Dzidzia byla glowa na dol i widac dzidzie tylem czyli glowke plecki raczki i nozki
ma skulone ale kawalek widac hi .
Serduszko tez widzialam i gin nawet dal mi chwile posluchac jak bije dzidzi serduszko :-D:-D:-D

No to teraz szczegóły wczorajszej wizyty.

Przed wyjściem powiedziałam mojemu M, że to będzie dopochwowo i nie chciał ze mną iść. Na co ja , że obiecał więc jaj niech sobie nie robi. Tłumaczyłam mu, że gin go zawoła jak ja będę ręcznikiem przykryta i nic nie będzie widział. Zresztą na dziecko ma patrzeć.
W poczekalni było opóźnienie jakieś 10 min i zaczął mi marudzić, że musi iść kupić olej do samochodu..Była 16.30 a sklepy do 18stej czynne...Stwierdziłam, ze chyba zartuje, ze olej ważniejszy niż ta wizyta. No i został.
W samym gabinecie siedział jak trusia ale widać było, że jest pod wrażeniem jak dzieciątko wymachiwało rączkami i nóżkami. Na fotografi widać nawet całą rączkę z paluszkami:) Był naprawdę wzruszony. Na koniec wizyty pani doktor zaprosiła go na wszystkie inne wizyty hihihi na co mój M, że czasem tu wpadnie;-)

A co do naszej Fasolki. Przyzierność karku w normie. Wyszła jakieś 1,7. Gin stwierdziła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zniknęły 2 torbiele i został jeden...ale ponoć się jeszcze wchłonie.

Jestem przeszczęśliwa. M obiecał, że wpadnie jeszcze na te wazniejsze badania w 23 i 38 tyg.

To ja mam dobrze bo M był do tej pory na każdej wizycie, wchodzil na usg, a miałam do tej pory dowcipne, i chce być na każdej wizycie.

A moj to juz na pierwsza wizyte jak sie tylko dowiedziałam o ciazy to chciał wejsc ze mna, ale polozna mu nie pozwoliła :-D Ja tez miałam USG dowcipnie i tez chciał wejsc od razu, ale babka powiedziała, ze go zawoła za chwile i pozniej jak zobaczył serduszko, ruszajace sie raczki i nozki to takiego banana miał na ustach, ze az sie smiałam z niego, a potem powiedział, ze na zadne USG mnie samej nie pusci :tak::-D

A co do wielkosci to wg USG wychodziło, ze to 9t 1d (wg OM 10t) i dzidzia miała 2,42cm, wiec chyba wszystko ok :-) A o przyziernosci karku nic mi babka nie mowila... Hmmm
A moze mi ktos wytłumaczyc co to znaczy "pecherzyk żółtkowy i sr 7,4mm" :-D??

Tą przyzierność mierzy się ok 12 tygodnia. Mi kazali specjalnie przyjść w 12tyg mimo, że w 10tyg byłam na wizycie.

To chyba chodziło o ciałko żółte czy jakos tak. Ponoć maleństwo z tego korzysta w pierwszych dniach życia.

reklama
Do góry