reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Majka może zakładaj na noc pampersy premium care. Ich siateczka wchłania luźne kupki?
A ki pediatra zalecila dietę bezmleczną hiperalergiczną, bo my obydwoje alergicy a malutka ulewa i ma kolki - to może być objaw alergii. Czyli ja przez 2 tyg. ryż kurczak i marchewka :-S

reklama
Oktavi - uuu to się nie najesz :) No nic -mus to mus.

Dziewczyny, które mają problemy, że dzieciaczki nie chcą pić - polecam herbatke owocową BIO z Hippa. Gosia wczoraj i dziś wytrąbiła dwa razy po 120ml na raz :) A to się nie zdarzało :) Ona jest od 4mca ale my dajemy i jest ok. Po wczorajszym kleiku też była kupa i wszystko gra więc dziś robię gęściejszy. No a jutro już kaszka. Ale frajda :)

lilka
- już połówkowe ??? Ło matko jak ten czas leci!!! Tylko chyba pierwsza ciąża się tak wlecze :)

majka - współczuje nocek i to na prawdę, dla mnie to był największy problem w macierzyństwie - nie ukrywam, źle to znosiłam. Chwała Bogu już to za mną Gosia też sypia od 22.00 do 07.00 minimum !

o ta herbatke to może ja spróbuję.

Lenka marcysia je mleko w nocy, potem wciskam jej kaszkę tak 8-9 ale moja nie jest jeszcze mega gęsta, potem przed 12 próbuję obiadek i jeszcze zaraz po próbuję trochę mleka jak widze ze malo zjadła, potem to ona je mleko tak 15-16 potem próbuję jabłuszko i znowu dopycham mlekiem i na noc mleko z kleikiem ale ja daję tylko jedną lżeczkę kleiku

Octavi dzieki za rade ale u nas problemem jest robienie kupy to to go wybudza bo on budzi sie za niczym jeszcze zrobi kupe puszcza baczki i od tego sie zaczyna.
Esiek ale Ci zazdroszcze od 22-7 moge o tym pomarzyc. A ile Gosia spi w dzien?
Ja juz wprowadzilam plan giny ford i dalej nic maly zasypia o 20 i jak dam kaszke to spi do ok 3 -4 jak nie dam to o 2 jest juz placz zje mleko i od tego czasu spi ale tak nie spokojnie jak dospi do 7 to jest sukces ale i tak musze go co godzine obracac bo sie wybudza ;(

Majka -Gosia w dzien spi tylko tyle co na spacerze czyli srednio ok 2h, potem czasem zostawiam ja w wozku na dworze i jeszcze spi z godzinke ale nie zawsze. Potem ma jedna drzemke ok 18 ktora trwa 30min. I tyle tego dobrego ;) teraz np. Juz zasnela i wstanie mi dopiero ok 07.00 zje i jeszcze z 3-4 godzinki pospimy. Choc miewa noce ze obudzi sie ok 2 lub 4.00 choc chyba sama nie wie po co bo zasypia dalej ;)
Teraz jest jasno do 18.00 ale jak bedzie jasno tak do 19.30-20.00 to bede robic dwa spacry dziennie.

Genna i lilka - czytalam w innym watku o tesciach. Oj kochane... moglabym o tym ksiazke napisac. Nawet zaczelam pisac bloga o tesciowej ale w ciazy przestalam zeby moj jad sie na dziecko nie przelał. :)

Dziewczyny ktore daja kleik ryzowy z butelki - ile lyzek maxymalnie dajecie na 150ml? Ja dzis dalam dwie i bylo geste chyba wiecej nie bede dawac.
I jak uwazacie - czy potraktowac kleik jako wstep do kaszki i potem juz tylko kaszke czy np. dawac kleik dluzej?

Ostatnia edycja:
Esiek ja w ogole nie dawalam kleiku tylko od razu kaszke.

Moja Hania ma 2 lub nawet trzy drzemki w dzien przynajmniej godzinne a jedna 2 godzinna.

Powiedzcie mi jak ja mam teraz na spacer wychodzic po tej chorobie ??? Nie ukrywam ze z checia wcale bym nie wychodzila ze strachu ale wiem ze to zle... Nie wiem czy musze ja najpierw przyzwyczajac czy od razu np wyjsc na 30 min ??? Zielona w tym temacie jestem

Lilka - my chodzimy codzinnie pomimo kataru ktory jeszcze troche mamy. Wazne zeby nie przegrzac dziecka i bedzie ok.
Dzieki za info o kleiku. A kasze od razu mleczn czy ryzowa wpierw dawalas?

reklama
Esiek odpuść ten kleik, to paskudne jest. Ja raz czy dwa dodałam a potem cały czas kaszka. I jeśli chcesz, żeby Gośka piła z butli to baaardzo polecam Bobovita kaszkę ryżową. Ja cały czas dawałam Nestle, gęstość taka jak zalecana (oczywiście pierwsze kilka porcji trochę mniej gęste) Filip się wkurzył, bo za ciężko ciągnąć i musieliśmy zacząć łyżeczką dawać. Kupiłam Bobovita i jest rewelacja! Robię maksymalną gęstość i i tak fajnie leci z butli, jest ładnie lejąca :) pije na drugie śniadanko i kolację z mega smakiem

U nas teraz jakoś 2-3 razy dziennie są drzemki po ok 30-60 min. Ale Filip co dziennie śpi na dworze minimum 3-3,5h godziny

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry