reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
U nas tak jak u lilki - mleko Bebilon Comfort + sabsimplex. Moim zdaniem pomaga tez jak dziecko duzo pije wody lub rumianku. Na kryzysowe sytuacje doraznie pomagala suszarka do wlosów ;)

To z ta suszarka to niezle ;-) my tez probowalismy i najlepsze jest to ze tu nie chodzi o cieplo z suszarki tylko o odglos. Pozniej puszcxalismy dzwiek suszarki z youtuba i tez pomagalo :-D ale najlepiej bylo po mleku i kroplach

Octavi u nas ani rusz bez butelek antykolkowych Dr Brown's! Raz sobie pofolgowaliśmy z Aventem i to był najgorszy atak kolki ever :szok: a tak poza tym to próbowaliśmy wszystkiego: sab simplex, delicol, espumisan, bobotic forte, bebilon comfort i na receptę Debridat. Nic nie okazało się złotym środkiem. Wszystko działało 3-4 dni. Najlepsze jest noszenie na rączkach i u nas leżenie całym ciałkiem na klacie taty :-D Ale pocieszę Cię to naprawdę mija, u nad skończyło się jak Filip miał jakieś 2,5 miesiąca. No i moje Dziecko było łaskawe i kolki kończyły się ok 23, potem było spanie do rana :) a u Was jakie godziny są kolkowe?

Majka
nasze Dzidziolki prawie w tym samym wieku, Filip urodził się 1.10.14 waży teraz 6,5 kg, ale jest chyba bardzo długi, jakie ubranka teraz nosicie?

Ostatnia edycja:
oktavi - ja daję do każdego posiłku delicol... pomaga najczęściej - w ten weekend było gorzej bo chrzciliśmy małego i nie mogłam się powstrzymać trochę podjadłam wszystkiego i było to widoczne wieczorami... a może bardziej słyszalne... ale na co dzień jest ok...

a oto mały elegant:)
DSC_0937.jpg
wy się na fb widzicie, ale że ja mam z mężem wspólnie to jakoś póki co nie dołączam, więc muszę się tu pochwalić:)

spokojnego tygodnia:)

Załączniki

• DSC_0937.jpg
    DSC_0937.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 60
dziękuję dziewczyny, Jagienka jest grzeczniutka i spokojna całą dobę, tylko ok 21-23 płacze, wygina się w łuk do tylu ,nie daje się przewijać i tak codzienni. Myśle, że to ból brzuszka. Karmię piersią, ale bardzo uważam na to co jem.
Ema eleganckiego masz mężczyznę ;-)

Octavi a moze to nie kolka ??? Moze skaza bialkowa ??? Mi Hanka przy kolce nie wyginala sie w luk tylko bardzo drapala i szczypala .... Kolka najczesciej lapie podczas jedzenia o stalych porach. U nas to bylo miedzy 17 a 18 ....

Lenkabar mój mały też jest długi przynajmniej mi tak się wydaje. Ubranka 74 nosimy, 68 jeszcze ujda ale 74 zakładam żeby go np. body nie uwoeralo. To Filip też duży chłopak bo przecież startował z niższej wagi a tylko 9 dni różnicy między nimi ;)

Magda: ogromne gratulacje :)

Ema: sliczny Synuś :)

Anulla: dziękuje, czuje się już dobrze, został tylko kaszel, ale potrwa pewnie troszkę zanim się go pozbędę. Mam nadzieje że z Twoim zdrówkiem też już jest ok.

Lilka: dzisiaj cała moc kciuków dla Ciebie. Daj koniecznie znać po wizycie :)

A my dzisiaj mamy szczepienie i chodze od rana zestresowana.
Kupiłam wczoraj nowe mleczko: nan pro 2. Jest to pierwsze mm, którym Wiki nie pluła. Piła z kubeczka niekapka, mniej wiecej połowa była w brzuszku a połowa na śliniaku, ale to i tak jest nasz mały sukces :) będziemy teraz codziennie trenować i może uda nam się przejść z piersi na mm.

reklama
Tak czytam o kolkach i ja chyba mam jakiś ekstremalny przypadek :confused2: zaczyna się u nas zazwyczaj ok. 16-17 a kończy dopiero w polowie nocy albo nawet nad ranem ... a wypróbowane chyba mamy wszystko - różne krople, butelki Browna, specjalne mleko, Debridat, tetmofor itd. i w sumie nic nie pomogło :-( W piątek idziemy jeszcze na usg brzuszka, przy okazji robienia usg bioder, aby wykluczyć inne przyczyny ... Mam nadzieję ze nic nie znajdą i u nas niedługo to minie, tak jak w większości przypadków bo mówiąc szczerze jestem chyba już u kresu sił :sorry:...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry