reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ema super Elegancik!

Majka to Filip identycznie nosimy 74, na siłę jeszcze w 68 wepchnę, ale teraz już kupuję 80, bo nie ma sensu 74- zaraz wyrośnie ;-) no a rzeczywiście startowaliśmy z wago 2630, także progres jet :-) dużych chłopców mamy!

Esiek kupowałam dzis spodenki dla Filipa w Kappahlu i sprzedawczyni mnie pocieszyła- w całej Polsce zostają tylko 4 sklepy z działem dziecięcym- w tym nasza Kaskada!

reklama
Wczorajsze szczepienie poszło nam super. Wiktoria tylko lekko zapłakała podczas wkucia,a chwile pozniej usmiechała się już do wszystkich :) za 2,5 tygodnia mamy szczepienie na żółtaczkę, następnie za ok. miesiąc zaczynamy szczepić na pneumokoki. Zmierzyli Niunie wczoraj 71 cm (97centyl) i zważyli 7450g (50 centyl). Mało przybrała na wadze od ostatniej wizyty tj. w dwa miesiące zaledwie 630g. Mam pytanie do mam, które mają dzieciątko w podobnym wieku jak moja czyli 6 miesięcy: jak karmicie swoje pociechy, czym i w jakich ilościach? Może ja daje Wiktorii za mało jedzonka,sama nie wiem, w nocy budzi się dalej co 1,5-2h i ssie już z obydwu piersi, sama czuje że pokarmu mam już coraz mniej,a mój uparciuch dalej nie chce zamienić mleczka mamy na mm.

Minni ja daje Hani mleko na 1 jedzenie pozniej obiadek pozniej deserek owoce lub danonka z biszkoptem i pozniej co 3 godz mleko. Na noc zageszczam kaszke a juz jestesmy na bebilon 2 . Idzie spac ok 20 21 i spi do 8 rano je mleko i idzie dalej spac. Wstaje ok 10 11 o 12 obiadek

magda ogromne gratulacje :)))))
ema synuś przecudny:))))

U nas kolki skończyły się gdy przestaliśmy jeść moje mleczko, ale dawaliśmy sab simpleks, infakol, probiotyk bio gaja butelka dr. brown - zreszą do tej pory na niej jesteśmy. Potem przeszliśmy na bebilon comfort, niestety i z niego musielismy zrezygnować bo Marcysia jest uczulona na mleko. Obecnie jesteśmy na bebilonie pepti, kolek brak, kupki są i lekarka powiedziała ze nie moge dawać malutkiej mojego zamrożonego mleka bo ono ją też uczula i ja też bardzo uważałam na to co jem ale niestety nic z tego. Ale jeszcze moment i zaczniemy jeść warzywka . Dziewczyny mam pytanie czy dajecie swoje czy te ze słoiczków?

Madzia doczytałam że pękła Ci szyjka mnie równiez i to na pół szycie jej bardziej bolało niż poród a malutką trzymałam wtedy przez cały czas na brzuch nie dałam nikomu. Też mialam dużo szwów i wewnątrz i na zewnątrz, ale to zagoiło się szybko wiec może u Ciebie też tak będzie, trzymam kciuki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry