reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Kasik kangurowanie to branie nagiego maluszka na swoja naga klatkepiersiowa -oczywiście maluszek jest w pampersiaku a ja siedze wtedy w staniku takie cialo do ciala. Uwielbiam to i Kubus zapewne tez bo jest przy tym bardzo spokojny. Monitor oddechu myślę ze pożyczę od znajomych bo juz mi proponowali nawet nie wiem z jakiej firmy maja,mysle ze mi wytlumacza jak on dziala, bo slyszalamze nie raz sam dzwiek monitora oddechu przywraca maluszka do stanu oddychania. Wczoraj juz mialam czarne mysli co bedzie jak za późno zareagujemy albo czy jest taka mozliwosc ze monitor nie zadziala..... A tak wogole jak sprawdzic czy dany monitor oddechu dziala poprawnie?

Syllka ja też mam angelcare z dwoma płytkami które umieszcza się pod materacem. Do nich kablem podłączony jest czujnik który sama wlaczasz gdy kładziemy dziecko do łóżeczka jak go wyjmujesz to mususz go wyłączyć sama bo zacznie puszczeiszczec mój po 15 s się włącza. I tak najlepiej spr czy monitor działa nie wyłączać czujnika i wyjąć dziecko jeśli zacznie wyc to znaczy że ok. Na pewno z takim monitorem będziesz spać spokojnie. A wiadomo mniej więcej kiedy możecie spodziewać się wyjści? Pewnie jeszcze troszke czasu minie a Kubuś podrosmie i na pewno żadne bezdechy nie będą mu się przytrafiac. Życzę dużo zdrówka ;)

Hej dziewczynki. Poczytuje Was jeszcze z krzaczorów, ale niedługo dołącze do Was :D

Syllka kochana ciesze sie ze synkiem jest wszystko dobrze, fajnie ze karmisz go swoim mleczkiem. Silny z niego chłopczyk :)

Lilka ja za prenatalne tez nie płaciłam z racji ze ciąża po IVF, bo wiek to 27 wiec pewnie gdyby nie in vitro to bym zaplacila. Ale testu Pappa nie musialam robić, tak jak ty przy Hani.

Madzia76 tez kupilam nosidelko Babybjorn pamietam jak zachwalalas u nas na ciezarówkach, udalo mi sie wylicytowac za 5 zl+ wysylka, Podoba mi sie porzadne wykonanie, mam nadzieje ze mojej Zosi tez sie spodoba jak Twojej Marcysi.

A ostatnim zakupem na ktory sie pokusilam to właśnie Angelcre Ac401 z 2 płytkami, kupilam używkę, ale tak jak piszecie lepiej spać spokojnie, do tego plusem jest ta niania :), wiec juz wszystko mam, torba do szpitala spakowana i pozostaje tylko czekać a godzinę zero :-). A to juz tuz tuz, tym bardziej ze mam juz rozwarcie na 1cm i skrócona szyjkę. Doczekać sie nie mogę mojej Zośki :sorry:

Dziewczynki mam jeszcze pytanie czy za skończony 37 tc uwaza sie np 36+6tc, czy 37+6tc? Bo u mnie w szpitalu w mieście mozna rodzic tylko po skończonym 37tc bo nie mają oddzialu neonatologicznego i jezeli dziecko chcialo by przyjsc szybciej musze jechac na Wrocław.

Montana ale to zlecialo w zeszłym roku miałyśmy podobnie transfrr ja miałam wczoraj rok mi się udało a teraz ty czekam na swój cud ;)
Rozwarciem się nie sugeruj bo ja w 37 tc miałam 3 cm a i tak w 39 t1 d mi małego wywolali bo w cale się nie spieszyl na świat ;) odpoczywaj ile wlezie i ciesz się brzuszkiem bo nie długo za nim zatesknisz. Ja najpierw nie mogłam się doczekać a teraz z tęsknotą ogladam zdjęcia brzuszka ;)

Majka fajnie ze piszesz o tym rozwarciu, bo jak uslyszalam od dr ze je mam to spanikowalam, choc lekarka tez powiedziala ze przy rozwarciu spokojnie mozna i dotrwac terminu. Modle sie by Zosienka urodzila sie w 38 tc jak juz tak bardzo jej sie spieszy :-) .
Ale ten rok zlecial dokladnie rok temu chyba 2 dni byly miedzy naszymi transferkami, ty juz tulisz swoj cud, a ja lada moment :-) . Do tej pory ciezko mi uwierzyc ze sie udalo.
Pozdrawiam :-)

Lilka:na pewno wynik testu pappa będzie prawidlowy.szkoda tylko ze na wynik bedziesz musiala poczekac okolo tygodnia,tak bylo jak ja robilam. Nie denerwuj sie bo będzie dobrze, musi byc :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry