reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Mi pediatra mowila ze herbatki koperkowej nie dawac bo robi spustoszenie w jelitach. A co dajesz pic ??? U nas najpierw byly takie kupki a potem zaczely sie kolki ... Ja dawalam wode z glukoza a pozniej sama wode bo te kupki takie byly.
Spustoszenie w jakim sensie? Maz kupił herbatke koperkowa i kupił tez rumiankowa, obydwie hipp od pierwszego tygodnia zycia, do zaparzania, nie w granulkach.
Do picia nic nie daje dodatkowo, myslalam ze mm wystarczy.

reklama
Dziewczyny czy ktoras z was uzywa chusty do noszenia malucha?? Ja zastanawiam sie aby kupic ponieważ Sonia potrafi pieknie przespac cala noc i nastepne pol dnia a potem jak jest wyspana to ma kilka godzin gdzie nie spi ok.5 (robi krótkie drzemki). Wtedy ani nie placze ani nie steka tylko lezy i obserwuje, wezme ja na rece to chodzimy po domu tylko ze to nie wygodne. Wydawalo mi sie ze takie malenstwo to spi calymi dniami a ty klops. Co prawde jest grzeczniutka jak aniolek ale nie wiem czy te przerwy bez snu sa powodem do niepokoju.

Jakie sa Wasze doświadczenia??

Magda ja jestem do wtorku (7dni)na antybiotyku bo mam zapalenie drog moczowych i normalnie moge karmic wiec mysle ze tobie jak cos tez dadza odpowiedznie leki.
Moj ma dzis 10 dni i ogolnie ładnie śpi, w dzien ma takie 2 lub 3 okienka gdzie po jedzeniu nie zasypia od razu tylko sie rozgląda np 2h. Ale staram sie go nie nosić zeby nie przyzwyczajać do noszenia czy bujania. Chusty nie mam.

Emilia przy mm dziecko musi pic dodatkowo ale co i ile to juz nie mam pojecia. Jak jest na piersi to wtedy nie trzeba dawac nic dodatkowego.

Emilia moze rozregulowac prace jelit . Sprobuj dopajac rumiankiem a jak nie bedzie chcial to znaczy ze mleko mu wystarcza. Hania bardzo malo mi pila.

Emilia moze rozregulowac prace jelit . Sprobuj dopajac rumiankiem a jak nie bedzie chcial to znaczy ze mleko mu wystarcza. Hania bardzo malo mi pila.
Wypił dzis troszkę rumianku, tak z 20-30 ml. Ale co troche wypluwał smoka, ale potem znow brał i tak w kółko. Potem po ok 20-30 min dałam mu mleko bo juz sie bardzo denerwował bo był głodny. I poszedł spac. Chyba wszytsko ok skoro nie ulał ani nic. Czytałam tez na necie ze powinno sie dopajac woda przegotowana, robicie tak?

reklama
Magda no nie cala noc nie ale tak 3-4godziny i przerwa. Cieszko powiedziec czy tak jest na stale bo wiadomo ciezko po kilku dniach cos wnioskowac.

Emilka ja tez nie chce przyzwyczaic brac na rece ale wkoncu takie malenstwo potrzebuje bliskosci wiec staram sie ja jak najwiecej przytulac.

Do góry