reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

A jaki probiotyk dajesz ???
Nie daje żadnego, w mleku hipp jest jakis probiotyk juz.

Tak sobie wlasnie myśle zeby dopajac woda, byłoby bezpiecznie chociaż. Tylko taki mam problem ze on budzi sie co ok 3h i wiadomo ze jest od razu głodny. I nie bardzo chyba dać mu wody przed mlekiem bo potem mleka nie zje, a po nie bedzie chciał. A pomiędzy kamieniami nie mam jak mu dać bo śpi. Czasem ma takie okienka ze budzi sie i nie idzie spac po mleku. Ale zazwyczaj nie śpi do 2h wtedy i musiałabym mu dać np godzine po mleku. Sama nie wiem co bedzie najlepsze.

reklama
Magda no nie cala noc nie ale tak 3-4godziny i przerwa. Cieszko powiedziec czy tak jest na stale bo wiadomo ciezko po kilku dniach cos wnioskowac.

Emilka ja tez nie chce przyzwyczaic brac na rece ale wkoncu takie malenstwo potrzebuje bliskosci wiec staram sie ja jak najwiecej przytulac.

Ja tez biore na rece, chodzi mi bardziej o samo noszenie, bo jak chodzisz to bujasz :-)
Ja mojego biore na rece i siedze w miejscu, czasem gdzies przejdę ale to na chwile, ale nie chodze w jedna i druga strone.

Dziewczyny wody lub herbatki dIecko na mm powinno pic tyle na dobe ile na raz wypija mleka. Jezeli dajecie np.100 ml mleka jednorazowo to tyle wody przez cala dobe itd.

Bziumelka, Zosia w nocy budzi się co 3 godziny, ale np dzisiaj jak o 1 zjadła to o 6 ją budziłam do karmienia. W ciągu dnia śpi max po 2 godziny i też lubi sobie leżeć i minki stroic ;)

Ja mimo mleka mm to dawalam probiotyk 3 mc . Probuj dawac po mleku. Po malu sie przyzwyczai do picia wody. U nas tez bylo ciezko ale jakos poszlo

Ja mimo mleka mm to dawalam probiotyk 3 mc . Probuj dawac po mleku. Po malu sie przyzwyczai do picia wody. U nas tez bylo ciezko ale jakos poszlo
Wlasnie po mleku to on zasypia wiec nie ma szans na picie czegokolwiek. Dzis mu dałam 20 ml przed ale nie wiem czy to dobrze bo wyszło jakbym za bardzo rozrobiła mm.

Bziumelka ja mam chustę. REWELACJA! Ja co prawda w domu to miałam ja tyle że na palcach jednej ręki można policzyć, bo Filip okazał się bardzo grzecznym dzieckiem i pięknie sam się sobą zajmuje w łóżeczku, ale w razie potrzeby jest to fantastyczna sprawa. Ja nosiłam Filipa tak na zakupach jak był Maleńki (wiadomo grudzień, prezenty, centra handlowe..) był spokojny, wtulony, cały czas błogo spał. A i ja miałam go najblizej jak to mozliwe. Chusta jest bardzo wygodna dla mamy i dla dziecka. W domu jak masz taką potrzebę też fajna, masz wolne ręce, mozesz wszystko zrobić, a dziecko szczęśliwe, słyszy bicie Twojego serca, czuje zapach mamy i naprawdę można wszystko z tym robić.

Ciekawa jestem ile wytrzymacie bez noszenia :p:p:p ja tam noszę, tulę, lulam, zako****ę i zacałowuję na amen i już !:-D a mimo to Filip pięknie dał się nauczyć leżenia w łóżeczku, pod karuzelką i sam się sobą zajmuje naprawdę długo i często

reklama
Lenka dzieki za info :-) Właśnie ta bliskość dziecka najbardziej mnie przekonuje, bo nie ma nic cudowniejszego jak sie tak w człowieka mała mordka wtula. Mezowi tez ja bede zakladac bo oni razem bardzo sie uspokajaja on i sonia cali szczesliwi.

Co do noszenia na rekach to specjalnie na usypianie jej nie bujam, tylko chodzimy... Wiadomo to tez ruch ale mam wrazenie ze inny, zreszta wtedy ona nie spi. I popieram lenke, nie ma co ograniczac bliskosci z malenstwem bo teraz mamy najpiekniejszy czas.

Do góry