• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

dokladnie wartosc lh dzieli sie przez fsh.. a w ktorym dniu mialas badania robione? to wazne..
poza tym podaj mi jeszcze jakie normy dla tych dwoch hormonow masz ale pewnie takie
LH: mIU/ml (norma 1,1-11,6)
FSH: mIU/ml (norma 2,8-11,3)

gin na bank zleci jakies leczenie by to jakos wyrownaczy czy cos w tym stylu

reklama
dokladnie wartosc lh dzieli sie przez fsh.. a w ktorym dniu mialas badania robione? to wazne..
poza tym podaj mi jeszcze jakie normy dla tych dwoch hormonow masz ale pewnie takie
LH: mIU/ml (norma 1,1-11,6)
FSH: mIU/ml (norma 2,8-11,3)

gin na bank zleci jakies leczenie by to jakos wyrownaczy czy cos w tym stylu

czyli tak, badania byly robione w 49 dc (dlugie i nieregularne cykle :baffled:), dwa dni pozniej przyszla @, ale po duphastonie, nie sama z siebie :baffled: zakladam mimo to, ze byla to faza lutealna, dla ktorej normy w laboratorium to:
fsh 1,7 - 7,7 (u mnie ponizej 0,1 mlU/ml)
lh - faza lutealna norma 1-11,4 (u mnie 27,66 mlU/ml)

pozostale wyniki to:
E2 - 53,86 (norma 43,8 - 211,0) - wiec niby ok
PGN (progesteron) - 0,87, a norma to 0,1-0,8 (przyjmowalam duphaston, wiec pewnie dlatego taki dosc wysoki)
prl - 9,75, a norma to 4,79-23,3 - wiec chyba calkiem przyzwoicie...

jakby nie bylo, stosunek lh:fsh - 276,6... :-( qrde, co jest :baffled: wizyta u gin dopiero 10 sierpnia...

aby mierzyc ten stosunek lh do fsh trzeba zrobic badania w 3-dc.. takze lekarz kazal je zrobic bo uznal za konieczne ale wydaje mi sie zebyten stosunek liczyc to trzeba na poczatku cyklu.. nie przejmuj sie tym.. nie czytaj za wiele w necie chyba ze artykuly bo im wiecej forów bedziesz czytała tym bardziej bedziesz sie denerwowala a to nie potrzebne.. ja raz tez mialam zanik @ bo nie bylo owu i dostalam @ w 51 po luteinie.. wiec tym sie nie przejmuj:)

Nektarynka - dziekuje :) czekalam tylko na Twoja odpowiedz i faktycznie, koncze juz czytac, bo oszalec mozna. A i wyczytalam tez, ze ten stosunek to rzeczywiscie w 3 dc... a to byloby dzis, przegapilam, nic to, zrobie w nastepnym jesli bedzie trzeba. Dzieki jeszcze raz za wsparcie i milej nocki zycze!!

:happy: dzień dobry,

widzisz Nektarynko ty tu jestes cool i czujemy sie jak u psycholozki na lezance ty zawsze nas podbudujesz na duchu:tak:
ja zgodnie z twoimi wskazówkami czekam na rozwoj sytuacji, bo temperatura na stalym pulapie a objawow zadnych:happy::baffled:

:eek: co na ff oznacza stats 5,4.....
odliczanie do @:eek::-D

odliczanie do dnia 18 po owulce ze wtedy mozna smialo testowac ze juz wtedy wychodzą na 99% testy..
jesli natomiast dzis nie przylezie smialo jutro testuj:)

widzisz Nektarynko ty tu jestes cool i czujemy sie jak u psycholozki na lezance ty zawsze nas podbudujesz na duchu:tak:
ja zgodnie z twoimi wskazówkami czekam na rozwoj sytuacji, bo temperatura na stalym pulapie a objawow zadnych:happy::baffled:

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witajcie,

przyszlam zerknac co u Was i przeprosic ze sie nie rozpisze :-( ale cos ostatnio opadlam z sil, nawet na forum nie mam mocy, czytam tylko co u Was i ide dalej lezec, jestem totalnie do bani...wczoraj trooooszku wiecej pochodzilam i tak mnie klulo w pochwie ze myslalam jakby mi ktos szpile wbijal do tego brzuch centralnie jak kamien, wielka kamienista pilka, siadlam w sklepie i wstac nie moglam, wszedzie chodze z M ale i tak cieeezko bylo a nie bylam ani dlugo ani zmeczona ani nic, tylko weszlam do sklepu chodzilam zgieta w pol bo co chwile cos lapalo, no ale wybralam sobie co chcialam farbki itp...dzis leze....Buziaczki for all ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry