Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
, a wcześniej, jak mnie badał w 12dc, że właśnie się odbywa jajeczkowanie
. cześć ZurawiejkaHej dziewczyny. pisałam wcześniej, że coś mi się zdaje, że będzie okres no i jest. Dziś się pojawił, jak wyrok. Ech... kolejny miesiąc z głowy.:-(
Słuchajcie, mam przy okazji takie pytanie...
Nigdy nie stosowałam metod obserwacji cyklu. Pewnie dlatego, że zawsze brałam jakieś leki (dość długo takie, które całkowicie blokowały cykl) .
Mam cykle co ok. 29 dni. Myślałam zawsze, ze jajeczkowanie wypada w połowie ale na ostatniej wizycie w 14dc lekarz powiedział mi, że jajeczkowanie już było, a wcześniej, jak mnie badał w 12dc, że właśnie się odbywa jajeczkowanie
.
Czy to możliwe, ze mam jajeczkowanie w 12dc przy cyklu 29dni?
Kolejne pytanie:
Czy można w miarę trafnie określić jajeczkowanie za pomocą tylko mierzenia temperatury?

Cześć dziewczyny!:-)
Czy mogę tu do was dołączyć? Ja i mój mąż też się staramy o maluszka. Nie jest łatwo bo mam endometriozę i już wiele lat leczenia za sobą. Jak na razie mamy z ręką na sercu ok. pół roku takiego porządnego starania się. Wcześniej nie myśleliśmy o dniach płodnych i liczyliśmy na szczęśliwy przypadek. Ostatnio jednak zaczęliśmy trochę bardziej skrupulatnie podchodzić do rzeczy i w sumie od tego czasu żyję od okresu, do okresu, od owulacji do owulacji. Jestem już tym trochę zmęczona i sfrustrowana.
Obecnie czekam na okres, który ma przyjść jutro lub pojutrze. (cykle 29, 30 dniowe). oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam już 2 testy. niestety negatywy. temp. 37,2 ale brzuch mnie boli wiec pewnie niedługo dostanę ten okres. ech...
Pozdrawiam wszystkich!
Dzięki wielkie za odpowiedź. Lekarz dał mi czas do kwietnia, żeby zajść w ciążę. Jeśli do tego czasu się nie uda pewnie czeka mnie laparoskopia zwiadowcza (choruję na endometriozę). Te wszystkie metody obserwacji cyklu wydają się dość skomplikowane ale chyba trafne . Wydaje się, że trzeba mieć do tego wprawę i poznać swoje ciało przez kilka cykli. Ja nie mam tyle czasu. Ale będę mierzyć temperaturę i sprawdzać śluz (ściągnęłam sobie do tego program). Zobaczymy co z tego wyjdzie, a ponieważ dopiero zaczynam notować i mogę popełniać błędy, chyba zdecyduję się dodatkowo na testy owulacyjne.
Z tą temperaturą to coś mi się nie zgadza. Dziś 1 dc i mam 37,1st. Przez ostatnie kilka dni miałam 37,2. Może coś ze mną nie tak? Przed miesiączką i w trakcie powinna być chyba niższa.![]()