reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kobitki drogie ,

Przepraszam, że dopiero teraz wklejam test, ale jakoś mało co w domu byłam:-p

No, a teraz dziewuszki do roboty. Wytężcie swój zwrok i powiedzcie co widzicie, bo może ja już omamy mam i świruje.

Buziolki takie wiosenne :-):-)
ja tam widze kreseczke..
Ja też myślę, że psychika ma tu ogromne znaczenie. Ja starałam się półtora roku i wszyscy naokoło opowiadali mi żebym o tym nie myślała.
Przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu. Zapytałam jak? W okolicach owulacji 10 dni przytulanek bez odpuszczania. Spróbowałam i mam 2 m-ce młodszego synka.
Z moich obliczeń wynikało, że zaszłam ostatniego dnia starań, kiedy myślałam, że jestem już dawno po owulacji i wyluzowałam.
Ten cykl sobie odpuszczam, ale w przyszłym chyba zastosuję tę metodę ponownie.

wiesz to jest dobry pomysl...ja podejrzewam ze u mnie i mojego M same problemy sie nawarstwily.. on nie ma za dobrego nasienia ja prawdopodobnie kazdy cykl bezowulacyjny.. czekam na upragniona @ aby zaczac nowy moze tym razem owulacyjny.. w tym cyklu bede tez robic badania.. teraz mnie brzuch boli wedlug ostatniego cyklu powinnam dostac @ jutro jesli nie to dopiero tak jak na suwaczku..

reklama
Witajcie z rana - a u mnie będzie wielka doopa z fasolki bo temp spadła do 36,6 i już przestałam mieć nadzieję...mam już dość... nie chcę rodzić dziecka na emeryturze :-:)-:)-:)-:)-( ja chcę już....no i właśnie dostałam @ qrwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam prawie w poludnie,nie lubie tego przestawiania czasu:) no i ta pogoda dzisiaj mnie dobija!znowu pada:(

Ostatnia edycja:
Hej Laski,

Dzień dobry,

Idę poczytać co u Was a tymczasem:
(tylko dla osób z poczuciem humoru :-))

DZIEWICA POSPOLITA
Roślina krótkotrwała,
wymagająca szczególnej pielęgnacji.
Chętnie poddaje się flancowaniu.

STARA PANNA
Roślina długotrwała i pnąca,
czepiająca się wszystkiego i wszystkich.
Żyje w miejscach odosobnionych
nie wiadomo z kim.

KOCHANKA
Roślina kwitnąca pasożytnicza
z gatunku motylkowatych.
Z uwagi na duże koszty
w naszych warunkach
trudna do hodowli domowej.
Rozkwita nocą.

ŻONA
Pożyteczne zwierzę domowe,
pociągowe, bardzo nerwowe,
ale wytrwałe.
Żywi się odpadkami,
w hodowli domowej bardzo opłacalna
przynosząca duże korzyści.

ROZWÓDKA
Należy do owadów
występujących w dużych ilościach,
znana w przyrodzie
pod nazwą szarańcza.
Samiczki pozostawia w spokoju,
samców niszczy od korzenia.
Czyni szkody w ubraniu zwłaszcza w kieszeni.

WDOWA
Wierzba z gatunku płaczących,
szybko próchniejąca.

KAWALER
Ptak przelotny,
dzieci swoje podrzuca innym
i wówczas zmienia miejsce pobytu.
Jest trudny do chwycenia w sidła.

STARY KAWALER
Grzyb jadowity o gorzkim smaku.
Żyje przeważnie sam lub
w symbiozie z purchawką pospolitą

MĄŻ
Zwierzę domowe z gatunku leniwców.
Ze względu na dużą żarłoczność
w warunkach domowych przynosi duże straty.
W hodowli nieopłacalny.
Pochodzenie; skrzyżowanie trutnia z padalcem

He he i jeszcze coś:

512_f660be58090318loda.jpg :-):-D:-D

Hehe Maggie_f Ty to mnie potrafisz rozmieszyć:-D ja teraz troszkę odpoczywam, a za jakiś czas będę się szykować na imprezkę:-) ale najchętniej bym nie wychodziła z domku, bo pogoda dziś nieciekawa...niby na termometrze zimno nie jest, ale pada i wieje i wcale się tego ciepła nie odczuwa:baffled: a ja już tak chcę WIOSNĘ!!!!:-D

Czesc dziewuszki:-)
u mnie @ na calego:wściekła/y:
a ja dzisiaj od rana dostałam tel od tesciowki ze zla wiadomoscia,moja szwagierka ktora jest w 9 tc zaczela krwawic i jest w szpitalu na podtrzymaniu:-(
kochane pomozmy jej i trzymajmy za niom kciuki!
milego dnia zycze papa
Kochana jak szwagierka? Mam nadzieję że lepiej i że maleństwo jest silne i da sobie radę. Wierzę że wszystko będzie dobrze. :tak: p.s. wredna @ no, jak bym chciała umieć czarować i te wstręciuchy odgonić. Ale niestety to wyższa szkoła jazdy. Wrrr.....
Dziewczyny, dajcie znac jesli ktoras z was rodzila na wyspach i to jest normalne.
Poki co dieta bogata w witaminy, jem warzywka i owoce, biore tez witaminy dla kobiet w ciazy, oczywiscie z folikem, takze omega 3 kwasy ktore sa bardzo wazne, choc u nas w kraju jeszcze nie az tak popularne.
Kochana to rzeczywiście podejście do ciąży na Wyspach mają zupełnie inne. Dbaj o siebie tak jak piszesz bo na ten moment raczej nic więcej nie zrobisz niestety.
Witajcie dziewczyny!
Moje pęcherzyki po clo pracują bardzo ładnie - słowa gin. Jeden z pęcherzyków już pękł,a drugi chyba właśnie pęka bo strasznie mnie boli prawy jajnik. ;-) Do lekarza teraz dopiero idę pod koniec maja. Jak ja to wytrzymam? :szok: Problem mam z jednym. Nie wiem czy mam nadal brać bromergon. Niby pani doktor nic o nim nie mówiła,ale ja nie wiem czy jak przestanę go brać przez te 2 miesiące to prolaktyna znowu nie podskoczy. Jak to z tym jest? Pozdrawiam cieplutko! U mnie w końcu wiosna!
kasiulek Kochanie ja to pojęcia nie mam jak to jest z bromergonem bo narazie się niczym nie faszeruje. Spróbuj jakoś do niej dryndnąć i spytać. A tak wogóle to 2 pęcherzyki - WoW - 2 razy większe szanse :-);-)

Witajcie dziewczynki:-) U mnie wszystko ok,tylko @ się zbliża i brzuszek mnie boli:wściekła/y:
Maggie_f moje wielkie GRATULACJE Pani Magister!!! i dziękuję,że tak się o Nas wszystkie martwisz:tak:
Kroptusiu ja również trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!!
Miłego weekendu
Całuski
Dziękuję za gratki. :-)

Oj kochana 3.04. to termin @. Coś nie tak jest już drugi cykl. Dzisiaj plamień już nie ma. Nie mierze już temp. Dzisiaj zrobiłam to z ciekawości a tu tylko 36.6 a na 6 dni przed @ w czasie jak staraliśmy się o dzidzi to było ok 37.

Ja często oglądam program o zapłodnieniach invitro. Dzisiaj było jak musieli facetowi wyjąc operacyjnie z jąder kilka nasieniowodów żeby pobrać nasienie:szok: Druga para ( facet zamroził resztki swej spermy przed chemioterapią) wykorzystała ostatnią partię spermy i dopiero wtedy się udało. W ostatniej chwili.
Geeez ale jazda z tym in vitro. Niunia - głowa do góry, czekamy do 03.04 :-) a jak małż lepiej troche??
Kobitki drogie ,

Przepraszam, że dopiero teraz wklejam test, ale jakoś mało co w domu byłam:-p

No, a teraz dziewuszki do roboty. Wytężcie swój zwrok i powiedzcie co widzicie, bo może ja już omamy mam i świruje.

Buziolki takie wiosenne :-):-)
mamaK - ja tam krececzkę widze i tyle - bez wytężania wzroku. @ brak + kreseczki są = dzidzia :tak::tak::tak:
Hej!
My wlasnie staramy sie o dzidzie od 13 m-cy i nici ztego.Niby wszystkie wyniki sa ok a tu nadal nic.Napiszcie prosze moze jakie pozycje sa skuteczne albo cos wiecej bo ja juz w glowe zachodze.
Nie zachodź w głowę tylko się wyluzuj. Może jakiś wyjazd w okolicach owulacji uda się Wam zorganizować. Odprężycie się i .....

Kochane!

Otóż mam do Was takie intymne pytanie. Jestem w ciąży i od jakiegoś czasu mam brudną bielizne jest to żółty śluz albo i czasem brązowy. Czy to normalne na początku ciąży???​
Cukiereczek - leć do lekarza, normalne to czy nie - to jeżeli cokolwiek Cie niepokoi lepiej to sprawdzić :tak:

w grudniu straciłam swoje dziecko w 14tc, od miesiąca mam pozwolenie lekarza na staranie się o dzidziulkę..staramy się! także mnie też można dopisać do listy staraczek 2009 :) mam nadzieję, wielką...
Bardzo mi przykro z powodu Twojego Aniołka. Zapraszam Serdecznie do naszego grona. :-)
Ehhhh widziałyście Kubicę??? 3 Okrążenia przed metą się rozwalił:baffled: Omg!!!!
Szkoda, szkoda - ale widzę że tu kibickę Kubicy mamy - super :-) A jak tam po imieninkach mamy? Dziś znowu jakaś impreza - czy to dziś te imieniny?

Witajcie z rana - a u mnie będzie wielka doopa z fasolki bo temp spadła do 36,6 i już przestałam mieć nadzieję...mam już dość... nie chcę rodzić dziecka na emeryturze :-:)-:)-:)-:)-( ja chcę już....no i właśnie dostałam @ qrwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gosia - cóż mam Ci napisać?? Nie ten cykl to następny??? - prawda, ale wiem że to raczej nie pomaga. Musisz się ogarnąć, leć na spacerek, popraw sobie jakoś humorek ;-) Kobiety mają przerąbane w życiu - ech...

reklama
Szkoda, szkoda - ale widzę że tu kibickę Kubicy mamy - super :-) A jak tam po imieninkach mamy? Dziś znowu jakaś impreza - czy to dziś te imieniny?

Hehe to przez mojego Narzeczonka jakieś takie dziwne sporty oglądam, a dziś wyjątkowo, bo oni dziś mają wolne w pracy i zrobili sobie wycieczkę do Istambułu, więc nie mieli jak oglądać i prosili mnie, żebym im relacjonowała wynik...no niestety ni był korzystyny dla Kubicy, ale to jest niestety sport:-p ja to raczej wolę uprawiać sport niż go oglądać, ale jak nie mam możliwości (tak jak teraz) to oglądam:-D

Imieninki mamy super:-) jak się dobierzemy z siostrami, bo mamy taki ubaw, że to jest coś strasznego:-) a dziś jedziemy do cioci na imieninki:-D hehe jakoś się tak zebrało w ten weekend imprez:tak: a w następną sobotę moja Babcia ma 85 urodziny -> to dopiero będzie wypasik imprezka:-D

Do góry