reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Pomimo, ze nie jestem mamusią napiszę tu coś czasami jak już sie tu zameldowałam.

Mam tydzień wolnego - poprawie - chorobowego.

Zmieniam lekarze, jakie badania porady itd powinnam od niego dostać, usłyszeć?

Jestem przyparta do muru, tyle czasu się staramy, cykl mi sie skraca - 23 dni, @ wydłuża - 9 dni KOSZMAR!!!!!!!!

reklama
A ja dziewczynki nadal w pracy :(( znow sie szefowa wyzywa ze odchodze tak juz pol roku caly czas mobbing i wogole codziennie wracalam z pracy stres nerwy placz rece chodzily dlatego zmienilam nienawidze jej :(( te irytujace teksty dogaduszki pt "wyrzylam sie na Tobie moge isc do domu" mam dosc znow mnie wyprowadzila z rownowagi :-( zwalila robote i pudla na gore do dzwigania powiedzialam ze piernicze i nie nosze bo juz nie raz tu musialam dzwigac klamoty skakac w piwnicy po kompach koszmar :((

Poczytałam trochę na necie o tych wszystkich hormonach i wychodzi, że może być cosik nie tak. Przez pół roku po odstawieniu tabletek było wszystko ok, teraz - poza tymi objawami co pisałam, w dodatku piersi bardzo mi urosły - z rozmiaru B na D a wcale nie przytyłam, sutki są odstające i widać na piersiach żyłki - wyczytałam, ze tak robią z piersiami hormony podczas ciąży ale ja ni otrzymałam tego zaszczytu, wiec coś się pomieszało w hormonach:wściekła/y:
A lekarz raczył powiedzieć proszę jeszcze poczekać, to sie unormuje!!!!!!!
Od kwietnia :szok: On nie wie co gada!

niunia27 masz krótkie cykle i może nie dochodzić do owu, robiłaś sobie badania takie standartowe: hormony, usg narządów itp?
Pewnie lekarz powinien zdiagnozować czy dochodzi do owulacji.

Tylko tymi wynikami badań to też ciężko się sugerować, mi w 2004 roku wyszły fatalne wyniki hormonów i w jajnikach też pełno pęcherzyków, zapisałam się do endokrynologa myśląc, że czeka mnie długie leczenie, czekałam 2 miesiące na wizytę i okazało się, że poszłam do niego z pozytywnym testem ciążowym :baffled:. Tak więc zamiast leczenia mam prawie czteroletniego synka :-).
Ostatnio robiłam badania w czerwcu tego roku, niby w miarę, tylko żelazo biorę bo za mało miałam.

Ostatnia edycja:
piersi bardzo mi urosły - z rozmiaru B na D a wcale nie przytyłam, sutki są odstające i widać na piersiach żyłki - wyczytałam, ze tak robią z piersiami hormony podczas ciąży !

No jest to czesto objaw ciazowy mi sie pojawily widoczne zylki na brodawkach pod i na piersiach az do rak ale nie zwrocilam na to uwagi gdyz nie chce sie nakrecac (zyly jak zyly) a jednak chyba ciaza. Piersi chyba tez urosly bo siostra kupila mi stanik na gwiazdke c/d a musialam dzis kupic E bo z tamtego wszystko wylazi

reklama
Poczytałam trochę na necie o tych wszystkich hormonach i wychodzi, że może być cosik nie tak. Przez pół roku po odstawieniu tabletek było wszystko ok, teraz - poza tymi objawami co pisałam, w dodatku piersi bardzo mi urosły - z rozmiaru B na D a wcale nie przytyłam, sutki są odstające i widać na piersiach żyłki - wyczytałam, ze tak robią z piersiami hormony podczas ciąży ale ja ni otrzymałam tego zaszczytu, wiec coś się pomieszało w hormonach:wściekła/y:
A lekarz raczył powiedzieć proszę jeszcze poczekać, to sie unormuje!!!!!!!
Od kwietnia :szok: On nie wie co gada!

Idz kochana prywatnie do labu zrobic hormonki, przynajmniej bedziesz wiedziec na czym stoisz. Owszem czasami wracaja same hormonki do normy ale w wiekszosc przpadkach potrzebne sa leki :sorry2:

Do góry