reklama

Mamusie w 2012

Ja chce schudnąć ze 4 kg więcej nie. A cycuchy mogłyby być troszkę mniejsze :-) . Ale piotrek sie za płacze hmm... A niech płacze co mi tam. :-)

Maja dbaj o siebie by na weselu tańcować a nie chorować! Zdrówka życzę!

Ostatnia edycja:
reklama
Bunny oooj Piotrki by się zapłakały jakby nam cycuchy spadły :-D bo Piotrki tak maaają :-D

edit:
dziewczyny brzuch mnie boli i powiedziałabym że @ się zbliża wielkimi krokami gdyby ból był tępy i po calości a nawet krzyżowy... a tu tylko takie kłócie... raz z jednej raz z drugiej i nie po bokach bardzo tylko tak bliżej pępka...
wydarłam się na emka dzisiaj bo on żebym sie uspokoiła a mnie normalnie już to denerwuje1 albo kurde niech ta @ przyleie albo niech mi test wyjdzie pozytywny a nie tak trwam w zawieszeniu...
no wyrzuciłam z siebie wszystko :-D mogę iść spać :-D

DOBRANOC!! :-D

Ostatnia edycja:
Hej!
Ja się o odczudzaniu nawet nie wypowiadam. Toż to u mnie syzyfowa praca jak nic:-D
Tak w ogóle " Dunga dunga i do przodu" powinno być mottem przewodnim naszego wątku:-D
Moja mama dziś z samego rana jedzie do Szczecinka. Pojutrze przyjedzie razem z bratem i bratankami. Będzie w domu wesoło:-) Już z mężem się zastanawiamy, gdzie by tu dzieciaczki porwać. Tak w ramach treningu:-) Od razu dwójeczka, a co tam:-D

maja - u mnie tak samo, jak sie zmiejszyły to jęczał, a teraz jak mi napuchły jak nie wiem co to chodzi i boże jakie cudne ...one nigdy takie nie były... tylko ze bolą jak cholera...

wika - zycze pogody:)

bunny - z księdzami to tak jest... jak szwagier pytał ile za chcrzest to mu powiedział ze jak ładne dziecko to więcej.. a kazde małe dziecko jest piękne...

dana - ja myslę zapisać sie do szkoły językowej.. na studia juz nie mam siły.. znowu zawalac weekendy ... oj nie..

bunny - ty działaj a nie odchudzako... na to przyjdzie czas później :) Miałam zrobić wróżbe i zapomniałam. A powiedz mi jak to jest z tą ręką ze wychodzi ile dzieci i jakie... nie znam jej:no:

Mam dziwne przeczucia czy z dzidzią wszystko ok bo czuje sie normalnie tak jak bym nie była w ciąży...jest to możliwe...
Wczoraj odwiedzialam chrzesniaka jejciu jaki on kochany, az sie własnego malenstwa nie moge doczekać.

Dzisiaj wchodze z pracy wcześniej bo musze leciec do Sądu i Urzedu skarbowego firmowe sprawy pozałatwiac...a pogoda koszmar... ale co zrobie... Wstapie po drodze do H&M ciuszki poogladac... no i moze na dziecięcy zajrzę i cos chrzesniakom kupię:)

Dobry!

Mmona ta z ręki to z prawej na lewą lub odwrotnie zależy jak ci wygodnie. Puszczasz tyle razy aż sie zatrzyma czyli bedzie sie kręcić tylko wokół własnej osi.
U nas ksiądz mówi za chrzest co laska ale nie mniej jak 100 zł. A co do tego ze nie czujesz objawów to tylko sie cieszyć ja po 13 tygodniu (z chwila gdy skończyłam wymiotowac) też nic nie czułam. Dopiero w 18 tygodniu dzidzia codziennie dawała mi znaki ze jest z nami :-):-):-)

Dzis znowu pogoda do niczego . Wczoraj przynajmniej sie wysiedzieliśmy na dworze . W domu ten czas to mi sie dłuży. No i po co kupiłam mu piaskownice jak w niej siedzieć nie moze. Ta jesień to jakaś brzydka w tym roku.

Rozczochrana mój pierwszy objaw ciąży z Patim to właśnie ból pod pępkiem:-)

Ktoś dzis teści?

Ostatnia edycja:
hej seniority i seniory

wika moj malz podrywa na dziecko, wiec uwazaj
laugh.gif
moze sloneczko wyjdzie
cora jakos jakos, dzis mi dala spac do 10ej
wink2.gif
glowa mala, waga mala za to wzrostem przebija wiekszosc, chyba jak dorosnie bedzie z gory pluc mi na glowe
wink2.gif

z kolanem, prawym zreszta, mam bajke od 8 czy 9 lat jak na zajeciach z wf kolega z ruchem przyspieszonym + swoja masa wrabal mi sie w nie. Kolano chrupnelo
laugh.gif
cofnelo sie w tyl no i z dlugi czas chodzilam z wyprostowana noga jak inwalida. Glupia i mloda nie poszlam do lekarza. Pozniej gdy jak starej babie bolalo przy zmianach pogody poszlam sprawdzic no i stwierdzono chondromalacje co gorsza nie tylko rzepka tez z kosc udowa. Jak uslyszalam o operacji to zwinelam sie w nalesnik i postanowilam sie meczyc dalej, no i tak sie mecze, ale chyba po kolejnym porodzie to pojde cos z tym zrobic, bo kurcze przeszkadza mi to w moich ulubionych zajeciach. Stare, chrupiace i bolace kolano, wiem, ze nadwyrezac nie powinnam, ale moze, Lelek da to sie jakos usprawnic. Po ostatniej ciazy i kilogramach jakie dostalo to w ogole masakra, obiecalam sobie, ze teraz tyle nie przytyje, chyba, ze znowu bede miec wysokie cisnienie.

Isana lubi pojawiac sie i znikac. Moze sie zle czuje

rozczochrana
tak blizej pepka to zwykle jelita kluja, moze jakies male wzdecia masz
sorry2.gif

mmona, wiesz tez tak w sumie sie czulam jakbym w ciazy nie byla, a fasola mi fika w bebechu. Moze tym razem lepiej poczatki przechodzimy
laugh.gif
Jak sie martwisz mocno to wez szybciej na wizyte idz.

Bunny to nie jesien tylko lato
laugh.gif
moze wlasnie jesien ladna bedzie.

ja bym tam na studia jakies poszla, moze jak maluchy podrosna z lekka to na kryminologie pojde. Nie bylo mi dane tego w pl studiowac to moze tu na miejscu zrobie

przyszla pierwsza paczka dla malucha, wrzucili mi smoczek przezroczysty, ostatnio byl niebieski i nie wcelowali
laugh.gif
pare dupereli zawsze sie przyda.

Bry!

Ja juz ugotowałam kalafiorowa, usypiam małego gnoma i dopoki bedzie spal- ja bede sie byczyc.
Tesciowi dałam robote na budowie, tesciowa sobie gotuje to na razie mam spokoj.

livka
to ostro narozrabiałas z kolanem i wg mnie nie ma co meczyc takiego rozwalonego ćwiczeniami(najpierw zabieg!) ale jesli chodzi o złagodzenie bólu to proponuje krioterapie. Działa miejscowo a ulga wielka!Nieszkodliwa dla ciezarnych- no chyba ze w okolicach brzuszka.
a co do paczki to super ze w N macie Mikolajki w srodku lata:):)

wika
Ty tak nie wypuszczaj tego meza ze swych szponkow!:-D:-D

Witajcie dziewczyny
happy.gif

WRÓCIŁAM
laugh.gif

Było bajecznie, tylko szkoda, że tak krótko i, że tu jest tak zimno brrrr
baffled5wh.gif

Krótka i zwięzła relacja (jakoś tak w skrócie się postaram
p.gif
):

Wyjechaliśmy ok 20:00, a w Chorwacji byliśmy nad ranem
laugh.gif
szukanie miejscówki coś nam nie szło, więc przespaliśmy się 1 noc w miejscowości Tribanj, bo już wszyscy byliśmy zmęczeni
baffled5wh.gif
rano wyruszyliśmy dalej i znaleźliśmy super plażę w miejscowości Sv. Filip i Jakov
laugh.gif
tam zacumowaliśmy na 5 dni
biggrin.gif
było super całe dnie na plaży pogoda idealna
laugh.gif
Bartuś nic się morza nie bał i się kąpał, ale na szczęście nie wchodził sam głęboko
biggrin.gif
byliśmy też na wycieczce w Biogradzie
biggrin.gif
w piątek ruszyliśmy dalej i zahaczyliśmy o Zadar, Jeziora Plitwickie i na jedną noc do Senji
laugh.gif
po tej wyprawie byliśmy bardzo zmęczeni i szukanie kolejnej miejscówki trochę nam zajęło, ale końcu udało się trafić do Ravni
biggrin.gif
tam byliśmy 7 dni, z czego 1 dzień byliśmy na wycieczce w Puli
biggrin.gif
tam było bardziej spokojnie, mniej ludzi, ale Polaków więcej
p.gif
w sobotę wyjechaliśmy i jeszcze zrobiliśmy sobie wycieczkę do Triestru we Włoszech, bo szkoda było odpuścić skoro byliśmy tak blisko
yes2.gif
z Triestu wyjechaliśmy ok. 18:30, a już po 4:00 spaliśmy w swoim łóżku
biggrin.gif
Bartuś generalnie był grzeczny, nie uciekał nam, ale czasem pokazywał nerwy
mad.gif
musieliśmy też wymyślać jakieś podstępy, żeby coś zjadł, bo chyba nigdy nie był głodny
p.gif
parę fotek wrzucę jak je pomniejsze -> kto mnie ma na FB może już podziwiać
p.gif

Wacek już wyjechał w poniedziałek na Węgry i chyba w następnym tygodniu wróci
yes2.gif
złożył ofertę pracy w innej firmie, że już nie wyjeżdżać -> poczekamy zobaczymy
laugh.gif

P.S. Od 14 maja nie mam okresu -> niestety test negatywny
shocked.gif
myślałam, że to może JUŻ, ale nie wiem sama
baffled5wh.gif
jeszcze trochę nie będę miała okresu to muszę się do ginka wybrać
yes2.gif

reklama
Mama o wypoczeta, zadowolona, widac, fajnie bylo:-D
no i powodzenia by maz prace zmienil

Ty od 14 maja @ nie masz? test negatywny? pare razy robilas? moze torbiel masz, co albo hormony szaleja

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry