reklama

Mamusie w 2012

reklama
hej

e poszlam do lasu, nic nie wydalam:-p
prawie lato to glupio po sklepach sie szlajac no i mala z gorki obserwowala samoloty

anastazja co Ty gadasz, mnie porod mniej bolal niz zeby:-p wole rodzic niz miec chora paszcze, dana Ty idz do dentysty bo jak masz mala paszcze to skonczy sie tak jak u mnie tym szczekosciskiem

Qcz jeszcze troche i poczujesz:tak: potem bedziesz te stopy probowac ulokowac w innym miejscu niz w okolicach watroby czy zoladka

dobra, ide spojrzec, co ze skrzynki pocztowej wyjelam

Livcia kaske dostałaś i nic nie wydałaś? oj Ty masz chyba gorączkę;-)
Qcz u nas z kolei same kobietki były , ale mimo tego ciąże raczej sie nie zdarzały. Ja na 3 roku byłam trochę sensacją. Muszę przyznać , ze uczyc sie trzeba było tyle samo , ale mogłam wziąć ITS, ułożyć sobie zaliczenia itp. Oprócz pewnego pana profesora było naprawdę ok.

Wika komp nawalił dosłownie tuż po obronie więc miałam szczescie!!!

Maron gratuluje!!!

Tarta waniliowa z owocami

0

0
25 dag mąki

0
0
12 1/2 dag masła

0
0
20 dag cukru

0
0
1 szt jajka

0
0
sól - szczypta

0
0
12 dag malin

0
0
12 dag jagód

0
0
12 dag czerwonej porzeczki

0
0
2 torebki budyni waniliowych

0
0
2 szklanki mleka

0
0
1 torebka cukru waniliowego

0
0
75 dag śmietany - gęstej i kwaśnej

0
0
2 łyżki cukru pudru

0
0
tłuszcz - do posmarowania formy

0
0
mięta - listki do dekoracji

Etapy przygotowania

0

1.
0
Masło posiekać z mąką, 6 dag cukru, jajkiem oraz solą, zagnieść z 2 łyżkami zimnej wody na kruche ciasto. Zawinąć w folię, włożyć na 30 minut do lodówki.

0
2.
0
Ciasto wyjąć, wylepić nim nasmarowaną tłuszczem płaską formę do ciast owocowych (śred. 26 cm), zawinąć do góry brzeg ciasta. Spód tarty ponakłuwać widelcem. Jagody, maliny i porzeczki przebrać, opłukać, osaczyć

0
3.
0
Proszek budyniowy rozprowadzić połową szklanki mleka. Zagotować resztę mleka z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem, dodać budyń. Zagotować, odstawić na kilka minut. Jeszcze gorący budyń wymieszać z kwaśną śmietaną, połowę przelać na spód tarty. Obłożyć 2/3 owoców, zalać resztą masy waniliowej. Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C. Przestudzić, obłożyć resztą owoców. Udekorować tartę listkami mięty, posypać cukrem pudrem.

Moje spostrzeżenia:
1. Trzeba troszkę podpiec ciasto zanim się wyłoży na nie masę i owoce do pieczenia.
2. Masa z dwóch budyni to zdecydowanie za dużo na taką blachę na tartę i spokojnie można zrobić z połowy porcji:tak:
3. Owoce mogą być dowolne, bo ja dałam brzoskwinie i ananas:tak:

Liv, eeeeeeeeeee ja myślałam że zaszalałaś ;-);-)

Sownika, dzieki, brzmi pysznie :)

Dana, ojjjj Bidulko, pędź no Ty do dentysty bo się wykończysz:no:

Maron, teraz takich "kopniaczków" będzie coraz wiecejjjjj :-)

na pewno wchodzi na bb,
pisala kiedys, ze jedzie na wesele tak z koncem wrzesnia to mialo byc,

moze ma duzo pracy, albo po prostu nie chce sie jej pisac, mnie tez czasem sie nie chce;-)

reklama
smakowicie brzmi :-) chyba zrobie ta tarte w sobote :-)
i oby bylo ich wiecej, to takie piekne uczcie :-D
przyszedl mi dzis szlafrok z allegro :-) moge polecic, jest zarabisty :-) pies go juz wypatrzyl i sie wtulil :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry