reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Łodzi

Żyrafka- ja osobiście uważam, że lokalizacja nie jest najważniesza. Sama dojeżdzam na Świtezianki kawał drogi (kiedys tam mieszkałam, ale sie przeprowadziliśmy)Jedziesz Zgierska cały czas prosto i skrecasz na drugich swiatlach za Al. Włokniarzy i jestes :D Może warto spróbować? Nie ma także żadnego problemu z wizytami domowymi itd, no i położna tam zatrudniona jest po prostu boska, przychodzila do mnie 3 razy z tygodniu, była pod tlefonem o kazdej porze dnia i nocy (a jako niedoswiadczona mama bardzo potrzebowalam takiego wsparcia)Opieka nocna - Medax W którym jesteś miesiącu, bo nie widzę suwaczka ?:)

reklama
No właśnie cos mi się suwaczek nie wyświetla-nie wiem czemu:confused:. Jestem w 36 tyg., termin mam na Święta:happy:.
Kurcze, no spory kawał mam tam na Świtezianki, jednak mnie to zniecheca troszkę,hmmm....A położne nie marudzą,że tak daleko czasem muszą jeździc??

Zyrafka- no już sama końcóweczka :) W któym szpitalu rodzisz? Wybraliście już imie? Rzeczywieście takie dojeżdzanie przez pól miasta może być upierdliwe, co do połoznej to jest chyba przywyczajona, bo w tej przychodni jest sporo osób z różnych krańców łodzi.

A gdzie pozostałe Dziewczyny? Coś widzę , że łódzkie mamy są bardzo zapracowane, bo na dwóch inncyh forach na któych bywam wątki totalnie ucichły...

Jeśli ktos jest zainteresowany do w Klubie Filemon róg Wschodniej a Naturowicza prgtanizowane są 6-go mikołajki dla dzieci. O godzinie 17, wstęp 10 zł. Byłam tam z Nadią na zajęciach dla maluchów i to bardzo przyjemne miejsce. Jest tez sala zabaw itd. Ja wybiorę sie na pewno

j to już chyba na temat lekarzy nie powinnam się wypowiadać- na szczepieniu pan doktor stwierdził, że Wiktorowi wychodzi jedynka- a jak wół opuchniętą ma dwójke:crazy:i to 2 mu idzie- bez komentarza
Witam nowe mamusie!!:-):tak::-)
ja żadko zaglądam, bo młody jak już pisałam teraz zabkuje i jest po prostu .... nie do zniesienia. Dodam, ze jak starsza ząbkowała to miała ponad rok więc wszystko już sama trzymała a ten nic jeszce w ręku dobrze nie utrzyma:-(
Żyrafka to fajne święta będziesz miała a raczej prezent super.

Cześc Agnieszka :)- wspólczuję męczącego ząbkowania, ja miałąm jakis totany fart i Nadia ząbkowanie przeszła zupłenie bezboleśnie, anie się nie sliniła, ani nia marudziła, i zęby pojawiły sie nawet nie wiem kiedy.
A co do lekarzy...to naprawdę cięzki temat;-) JA zwykle chodzę do nich już z diagnoza i proszę tylko o wypisanie recepty, więcej jestem w stanie sie dowiedzieć z neta niz od nich :)

Słyszałyście o wczorajszym pożarze w Madurowiczu? Rany współczuję stresu i dodatkowych nerwów tym wszystkim babkom i maluszkom...

Cześc Wam:).Kurcze, tyle się wczoraj napisałam i mi posta zjadło:angry:

Tara, co do imienia, to jeszcze sa kłótnie z mężem,on uparł się na Julke i nie chce słyszec o żadnym innym imieniu,ech...
Szpital albo Madurowicz albo Matka Polka-nie wiem jeszcze.Jak będę miała miec cesarkę, to wybiorę Madurowicza,a jak normalny poród to chyba MP-bo tam sa zupełnie odzielone od siebie sale porodowe:tak:.Zobaczymy...

Zyrafka jeśli MP to fajne sa sale do porodów rodzinnych na 1 oddziale- pełen komfort, tylko ktg maja do kitu.
co do madurowicza to ciekawe czy bedzie "na chodzie" po tym pożarze

Madurowicz duzo nie ucierpiał-pożar był niewielki i tylko w jakimś pomieszczeniu gospodarczym.Kilku pacjentów przewieźli, bo bali się zaczadzenia...
Co do MP-trzeba wcześniej zgłosic,że się chce poród rodzinny??Skoro tam są fajniejsze sale...A ten oddział 1-to jego nazwa?Na którym piętrze??

najlepiej jest powiedzieć na izbie przyjęć,że che się poród rodzinny i zaznaczyć czy chcesz być z dzieckiem po porodzie na jednej sali czy też nie.
1 porodówka/oddział jest na tym samym poziomie co izba. Na sali rodzinnej masz piłkę do skakania, fotel/poduszkę, materac na ziemi i łóżko dla siebie. poród odbywa się w sali obok.

reklama
agnieszka - Ty drugie dziecko rodziłaś w Matce Polce czy oboje? Interesuje mnie głównie kwestia, czy Cię przy drugim porodzie nacinano...
Na ten "rutynowy" zabieg nie mam ponownie ochoty...

Do góry