reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Mój M. mówi, że nasza córka poczęła się, bo wykąpałam się w morzu (a dokładniej chodziło o pianę morską) i zobaczyłam bociana :-D

Ja akurat wróciłam z odwiedzin u mojej "drugiej połowy" w Hiszpanii, z przeczuciem i pierwszymi objawami, a że rodzice byli akurat na Mazurach na wakacjach, to przysłali mms z bocianem. Test potwierdził rano, że bocian przyleci :-D Jeszcze półtora miesiąca i Mateo będzie z nami :)

Witam wieczorkiem. Wróciłam własnie niedawno od gina ale niestety nie dało się zajrzeć między nózki potwierdzić dziewczynke.
Dziękuję za miłe przywitanie:-)
Faktycznie mojego Macka to juz praktycznie nie czuje jako dziecko. Pogada, poopowiada co w szkole itp. Pooglada jakiś film i pomoże w domku. Ale większośc czasu to tylko gitary i granie. Ostatnio kupił basowa i piłuje ja strasznie.
Nie moze tez doczekac się siostry i chyba jest juz w niej rozkochany co mnie bardzo cieszy:-)
Och bociany mówicie, wiosenne kwiatki, bazie i zielona trawka. Nie moge sę doczekać. Z zimy w tym roku nie skorzystałam. Delikatnie mówiąc haftowałam zimą:-DA narty niestety nie były dla mnie i chłopaki sami jeździli. Wiosna, wiosna , wiosna ejże ty.......:-)

czesc dziewczyny

jak juz się zebrało na wspomnienia to pamiętam jak po urodzeniu Alanka ( jakoś pół roku po) moja koleżanka zaszła w ciążę. Pamiętam również słowa " oj jak ja ci zazdroszczę, ale fajnie"....i po tygodniu okazało się, że ja również jestem w ciąży:) a drugi raz ugryzę się w język:)

taaaa wiosna, patrzę przez okno i jedynie termometr odstrasza:)

Kurcze
Biore urlop :-) w ciągu dnia tyle tu sie działo, że teraz mi trudno nadrobić :-)
Ja wiosnę zaczynam od porządków z uzębieniem, pierwszy raz w życiu boli mnie ząb :/ denerwujące uczucie :-)
za oknem wiosna :-) i aż sie pracować nie chce :-) tylko ciągnie na dluuugi spacer :-) jeszcze musimy tylko poczekać na ciut lepsze temperatury :-)
A jutro ........tłusty czwartek :-) mam nadzieję, że zdążę sie najeść pączków przed dentystą :-) hi hi pozdrawiam agaW

Felidae no tak dentystasprawa nie koniecznie przyjemna ale konieczna. Ja mam w rodzinie dwóch stomatologów co pozwolło mi A. uniknąc kosztów, B. przekonac się, ze nie musi boleć:-)
Ja tez licze na jutrzejsze pączki, a przy tych plombach co sa teraz mozna szybko jeśc więc pewnie skorzystasz. A jakby jakaś grubsza sprawa z rwaniem to polecm LODY. URATOWAŁY MNIE PO ÓSEMCE MORDERCY. ALE NIE MAM POJĘCIA CZY MOZNA JE JESC PO PROSTU NIE PYTAŁAM:-D

Moja szóstka się prosi o wyrwanie, ale nie lubię dentystów.

Wczoraj byliśmy z małą na dwugodzinnym spacerze, ale jednak trochę zmarzliśmy. niby słońce świeci, a jeszcze zimno.

Coraz lepiej się komunikujemy z córką i większość siuśków trafia do nocnika :-) zauważyłam też, że jak ma sucho, to można zapomnieć o zaczerwienieniach i nawet w rowku ładnie (od urodzenia miała tam czerwona linię).
Powiedziałam, że papmersy zakładać będę na jakiś spacer, czy do lekarza; w nocy śpi też w tetrze i o dziwo nie sika! Po przebudzeniu sika, a nie tak jak w pampersie, że 5kg sików po nocy jest.

Witam:biggrin2:

rzadko do was zaglądam ale chcialam się pochwalić, że 10 lutego urodziłam przez cc córeczkę Ninę:biggrin2:

Mała rośnie jak na drożdżach (jak pączki), ładnie w nocy śpi (2 pobudki na karmienie), w dzień też jest w miarę grzeczna, chodzimy już nawet na krótkie spacerki.

Postaram się częściej u was udzielać.

Dzisiaj tłusty czwartek a ja zjadłam tylko jednego pączka;)
SUSEŁ gratulacje córeczki;)
Netef gratulacje w sprawie siusków;)

reklama
Witajcie tłustoczwartkowo. Ja zjadłam 2 pączki i jeszcze 6 nam zostało to na pewno jeszcze wcisnę. A co
netefe super sprawa, bystra ta twoja córeczka
suseł gratulacje:-)Napisz gdzie rodziłas i jak wrażenia

Do góry