reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Ja na początku stosuję nive a później puder. Sudokrem tylko jeżeli jest jakieś podrażnienie i tylko w tym miejscu.

Jeśli chodzi o pielęgnację pupy dziecka, to my używamy tak jak Gosia żółtego Alantanu (zielony też był w sumie ok, jak kiedyś przez pomyłkę taki kupiłam - różnica czy maść czy krem). Nivea jakoś nam nie podeszła, bo bardzo tłusta.
Jeśli chodzi o zabawki dla rocznego dziecka to niestety nie pomogę - to jeszcze przede mną :-D Swoją drogą, Twoja mała już niedługo roczek...jak ten czas leci!

hej dziewczyny, co używacie do pielęgnacji pupy maluszka? Podobno bardzo dobra jest zwykła maść z witaminą A, bez żadnych posypek i innych kremów. Co do Sudokremu, to słyszałam, że jest dobry, ale powinno się go raczej używać jeśli dziecko ma podrażnioną lub odparzoną skórkę, a nie do codziennej pielęgnacji.
ja teraz nic nie uzywam chyba ze widze jakies zaczerwienienia to niewielka ilosc sudokremu bo tez mi powiedziano aby go sposowac w ostatecznosci.
A jakie polecacie zabawki dla rocznego dziecka??
ja moge polecic gasienice gawedziare u nas byl i jest to hit i krzeselko uczydelko tez jest w uzyciu czesto.

LenaDTR, zależy co lubi robić, nasz synek na 1 urodziny dostał rowerek od chrzestnej, zabawkę fisher price w którą uderza się młotkiem i ona liczy, śpiewa i mówi kolory. jak większość zabawek tej firmy :-) a ja mu sprawiłam piaskoline, na szczęście on nie miał nigdy pomysłów by takie rzeczy brać do buzi :-) i dla tego wiedziałam, że mogę mu coś takiego sprawić.

reklama
Do góry