reklama

Mamuski grudniowe

cześć mamuśki :-)

liwus zadowolona jesteś z tego leżaczka?
clodi zdrówka dla kasjana
ankka dlatego ja już mojej córy nie chwalę, bo co ją pochwalę to potem nie śpi praktycznie całą noc :baffled:
nathani ja mam witaminę KiD w jednym w postaci kapsułek
bulkaasia ja nawet nie wiem ile moja córcia zjada, ale jak ściągałam mleko i piła z butli to potrafiła wypić nawet 120 ml, a kupki robi często, praktycznie po każdym jedzeniu

ja od wczoraj popołudniami sama z małą, mąż musiał w końcu do pracy pójść,ale jakoś dajemy radę.
jutro w końcu wózek ma być do odbioru - to może na spacer się wybierzemy - chociaż jak na złość dziś śnieg zaczął padać :wściekła/y:
pisałyście o leżaczkach/bujaczkach... ja jeszcze nie mam, mała ma dostać na chrzciny, a jak nie dostanie to sami jej kupimy :tak: ale zastanawiam się też nad huśtawką - o taką Huśtawka Baby Design loko tylko, że to dla dzieci tylko do 9 kg (swoją drogą mniej więcej ile miesięcy ma dziecko ważące to 9 kg??)

reklama
Sarka to powodzenia i Tobie w chustowaniu :)
Moja blizna jest taka mocno różowa, fioletowa jakby, po bokach już cienka i ładna, środek taki szerszy, gorszy, ale ważne że się goi.
U mnie mleko przeważnie wypływa kroplami, ale czasem i tryska, dziś Marysia puściła cyca i została opryskana :sorry2:

Z tego co wiem to dla matek karmiących są tylko jedne tabletki anty Minipigułka (Cerazette) | parenting.pl, my na razie wróciliśmy do gumek. Dziwnie, no ale cóż.

Basiu gratulacje fajnie ze tak szybko poszlo:tak:buziaki dla was i teraz oby do domku:tak: Adgamna róznie czasem dziecko ma 6 miesięcy i waży 9 kg zalezy indywidualnie od dziecka i w jakim tempie przybiera mi sie wydaje ze taka huśtawka to strata pieniedzy bo posłuzy krótko co innego bujaczek bo można kupić taki który jest do 18 kg i służy długo ale każdy ma swoje zdanie :happy2::happy2:

Ja wychodze z założenia że nie kupuje czegoś co służy mi chwilke a miejszce w domu zajmuje większy pożytek jest z rzeczy które można dłużej dla dziecka używać są poprostu praktyczniejsze:tak: ja sie zastanawiam nad kupnem leżaczka chociaż ostatnio znajoma mi mówila ze ma leżaczek tylko komuś z rodziny pożyczyla postara sie go odzyskać bo u tych z rodziny dziecko już podobno duze a leżaczka nie oddali żebym na razie nie kupowała jak sie okaże że jej nie oddadza to poprostu kupie;-)tylko chyba używany bo po co mi nowy dla 1 dziecka później z nim i tak mi sie nie przyda to po co przepłacać a to nasza ostatnia pociecha ,wole coś dziewczynkom za te pieniądze kupić jak taniej bym kupila:tak:

Kupilam zamiast chusty cos takiego http://www.nctshop.co.uk/Close-Parent-Caboo-Carrier/productinfo/4469/
Babeczka w sklepie mi doradzila. Jak wrocilismy do domu to po cycu wsadzialam mala w to cos i byla bardzo spokojna, zasnela i spala spokojnie 1.5 h.
Zobaczymy jak bedzie dalej ale narazie jestem zadowolona szczegolnie ze bardzo latwo sie to zaklada. Sporo kosztuje ale jakos to przezyje a jak juz nie bede uzywac to sprzedam.

Sarka ja teraz podaje malej kropelki sab simplex. Zastanawiam sie rowniez nad zakupem probiotykow biogaya ale tutaj w es ich nie sprzedaja a w jednej aptece w pl powiedzieli mi ze nie ma jak ich przeslac bo wymagaja przechowywania w lodowce.

Ania moze tak jak mowi Wiolka sprobuj wciskac jej smoczka bo moze ona piers traktuje jak smoczka tylko zeby sobie cos possac.

U mnie jak piers nacisne to kropla wyplywa.

Moja mala od przed wczoraj nie zrobila jeszcze kupki, wczesniej robila kilka razy dziennie. Ale z tym nierobieniem kupki to chyba normalne, co?

Co do antykoncepcji to ja poprosze lekarza o minipigulki. Ale musze poczekac pewnie jeszcze ze 3-4 tygodnie.

Jestem i ja. :-D

Ja mam witaminę K+D łącznie. Mi tak mleko idzie, że mam stanik + dwie wkładki laktacyjne i bluzka cała mokra i tak. :baffled:

Moja mała wysypia się w dzień, a w nocy daje koncert. Wczoraj budziła się co godzinę, mój M do niej wstawał, bo ja nie słyszałam, że płakała. A M dzisiaj wraca do pracy to ja nie wiem jak to będzie.

Rana dzisiaj ciągie, od cesarki zdarzyło mi się to tylko z 2 razy, boli dzisiaj niesamowicie. ;(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry