reklama

Mamuski grudniowe

clodi ja używam dokładnie tego samego kremu pharmaceris. Poprawy jak na razie nie ma żadnej, ale i używam niedługo bo jakiś tydzień dopiero. Chciałabym się ich pozbyć, bo uwielbiam pływać, chodzić na basen a czułabym się mało komfortowo z tymi rozstępami paradując na basenie czy na wakacjach gdzieś na plaży :baffled::no:

reklama
Dzis bylam z Sofie w szpitalu Na kolejnej konsultacji dot jej serduszka. Nic sie nie zmienilo, dziurka wciaz jest, kolejna wizyta za 3 mce wtedy zadecyduja czy podadza leki, zoperuja czy zostawia w spokoju.
Byla dzis wazona tydz temu w piatek bylo 4.340 w tym 4.650 czyli 310 gram w tydzien szok

Pozdrawiam przepraszam ze nie pisze do kazdej z osobna, ale bardzo sie stresowalam wizyta I teraz nie mam glowy

Witajcie, martwie sie troche bo naszemu malemu odpadl dzis pepek...glownie dlatego, ze on bardzo wierzga nogami i podraznial sobie pampersem, zawijanie nic nie dalo i ma tam jeszcze troche zywego. W sumie ja tego nie widzialam jak odpadl bo maz z tesciowa dzis kapali malego, a ja zostalam z Corcia bo bardzo byla marudna.
Troche szybko pozbylismy sie tego pepka....:sorry2:

cześć dziewczyny

nathani u nas sól nie pomagała więc już dawno z niej zrezygnowalismy:-(
bulkaasia oby obyło się bez antybiotyku, trzymam &&&&& :tak:
misia Wojtuś ma czkawkę po każdym odbeknięciu i nie tylko :baffled: ale zawsze po jedzonku:-D
4madlen to zalezy jakie masz tabletki, ja dla karmiących znam tylko cerazette i te bierze się non stop bez przerw:-)
Aurelka fajnie że kikucik odpadł :-) ja nie smaruję wogóle oliwką bo przy Julce się nie sprawdziła a do tego kilka razy czytałam że wysusza skórę:baffled: więc stosujemy balsamy :tak:
Vivienne szczęśliwej podróży :-) tabletki antykoncep.cerazette można brać przy karmieniu - używałam karmiąc Julkę, a karmiłam rok i 7 mies. i wszytsko było OK :tak:
kasia ciepłą, przegotowaną wodą przemywaj oczka. Nam to pomogło, sól fizj. nie :no:
u nas też sól nie pomogała i jakiś czas temu zaczęłąm przemywać wodą przegotowaną i było dobrze tylko później jedno znów zaczęło ropieć ale cały czas przemywam wodą :-) a antybiotyk juz zadziałał - po jednym dniu, jest o wiele lepiej :-)
Joanna mam nadzieję że dziurka jeszcze zarośnie, trzymam &&&&&&&:tak: Sofie przybiera na wadze w takim tempie jak Wojtuś u nas było 960g w 3 tyg. :-D
Basia to faktycznie szybciutko:szok: może lepiej zapytać pediatrę:confused:

a mi nie dał spokoju ten fotelik i wzięłam pudło i zaczęłam czytać wszystko co na nim wydrukowali i doczytałam się że fotelik jest od urodzenia do 18 kg:-) no więc od razu go złozyliśmy i Wojtuś od momentu skończenia 1 miesiąca korzysta z fotelika :-) widać że bardzo mu się podoba bo siedzi cichutko i rozgląda się na wszystkie strony, ogląda krówkę lub śpi a jak trochę marudzi to włączam wibracje i od razu się uspokaja :-)

no i rehabiliatcję mamy na 17.01 czyli tak jak USG - fajnie bo załatwię wszytsko jednego dnia :-)

Ostatnia edycja:
kasia_s super, że z oczkami już lepiej :tak: Szkoda, że to napięcie się jednak potwierdziło, ale najważniejsze, że szybko będzie Wojtuś rehabilitowany, a w tym wieku on tego kompletnie nie odczuje i będzie się dobrze poddawał gimnastyce, którą miejmy nadzieję polubi :happy2:
Basia nam odpadł po 7 dniach i też było odrobinę 'żywego'. Psiukałam octeniseptem przy każdej zmianie pieluszki i ładnie się wygoiło (a dokł. psiukałam na patyczki i waciki i tak przemywałam) :tak:
Co do antykoncepcji, to u mnie niestety tylko gumki. Na wszelkie wkładki i inne wczesnoporonne środki jestem na nie, a tabletek czy innych plastrów z hormonami po prostu nie mogę stosować z racji guzków w piersiach :dry:
Planowałam spacer z małym, ale mroźno dziś u nas, więc chyba dalej siedzimy w domku :baffled:
Miłego dnia wam :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane nocka ładnie przespana coraz lepiej nam wszystko idzie, dziś mam nadzieję poświecić trochę czasu starszym dziewczynkom .
viev oglądałam wczoraj kilka filmów na tubie narazie na sucho jak coś to będę pytać, dobrej podróży:tak:
4madlen też się dorobiłam tego paskudztwa mam ta maść ziołową z Herbapolu
Joanna ładnie mała przybrała, a dziurka oby zmalała
kasia s ja dziś też przemywałam oczka przegotowaną wodą bo coś drugie takie jakby zapalne

Kasia, Nathani powiem Wam że ja na punkcie oczu jestem nadwrażliwa i jak małej już w szpitalu coś tam zaczęło lecieć to pytałam się neonatologa co z tym robić i rozmawiał z nim o kanaliku niedrożnym i on powiedział że kiedyś zalecali przemywanie i masowanie teraz od masowania się odchodzi , tylko przemywać sola albo wodą a jak po 1-2 m-cu nie przejdzie to do okulisty i na udrażnianie.
Oczy niemowlaków są takie że jak jedno oko ropieje to zapewne za niedługi czas zacznie ropieć drugie. Młodej ropieją nieco. Przemywamy solą ale chyba przejdziemy na wodę albo na moje mleko do przemywania :happy2:

U nas dzisiaj -8 więc nici ze spacerku :-( Starszak u Babci więc trochę spokoju w domu.

reklama
hej :) nasza nocka dziś była dość zabawna bo niby Antoś spał od 21 do 3 i później walnął kupę po czym się bardzo rozbudził i włączyło mu się "gadanie" a że M wrócił bardzo zmęczony to potwornie chrapał co Antosia bardzo rozśmieszało i piał sobie i zaśmiewał w głos po każdym głośnym chrapnięciu:-D próbowałam go oczywiście uśpić ale był tak rozkoszny że śmiałam się z nim i tak przez ponad 2 godziny... ale odbiliśmy sobie rano i spaliśmy do 10 prawie :-D
aisha mnie też rozstępy na brzuchu dopadły.. smarowałam całą ciąże brzuch i nic nie było widać, dopiero jak zszedł to wyszły i właśnie miałam pytać czy macie jakieś skuteczne kosmetyki na rozstępy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry