reklama

Mamuski grudniowe

Liwus, Aniu, a tej mąki ziemniaczanej to jak używać? W sensie że jako zasypka, czy do kąpieli, czy rozrobić w letniej wodzie i tym przemywać? Ja już parę dni nie używam chusteczek, tylko w letniej wodzie z szarym mydłem maczam wacik i tym myję pupcię

reklama
Liwus, Aniu, a tej mąki ziemniaczanej to jak używać? W sensie że jako zasypka, czy do kąpieli, czy rozrobić w letniej wodzie i tym przemywać? Ja już parę dni nie używam chusteczek, tylko w letniej wodzie z szarym mydłem maczam wacik i tym myję pupcię

Ankka mnie pediatra powiedziała żeby używać jak pudru czyli na zasadzie zasypki. Spróbuj może też małą w ciągu dnia np. na 1 czy 2h zapieluszkować w tetrę wtedy lepiej pupa oddycha :happy:

U nas nocka trochę lepsza ale też często Mała się budziła. Dostała wieczorem espumisan więc może on był sprawcą w miarę spokojnej nocki. Dzisiaj chyba pójdziemy na pierwszy spacer chustowy ...
Idę do garów póki Młoda śpi , robię zupę szpinakową i placki z malinami :-)

Liwus tez mi się marzy taki spacer, ale nie mam póki co takiej kurtki która obejmie nas obie. Mąż ma taką fajną, byłaby prawie okej, ale jest za duża :confused2: miłego spacerowania :-)

Fiu, fiu. Próbowałam was nadrobić, ale się nie da. :(

Dziewczyny co dajecie do wózka pod spód? Znaczy na czym dziecko leży? Ja pościeliłam kocyk, ale to takie twarde, że ja. ;o Aż mi dziecka szkoda.

A wy co macie pościelone? Dziecko przykryte będzie grubym kocem, ale na czym ma leżeć to ja nie wiem.

nathani masz rację :) ja już sobie wyobrażam jak Antoś do szkoły pójdzie i będzie: "mamo tylko nie całuj mnie przy kolegach":nerd:
aurelka ja w domu kłade tylko peluszkę flanelową i poduszkę... a na wyjścia kupiłam śpiwór z wełny i w tym Antosia wożę :)

liwus gdzie kupujesz wkładki lansinoh? w jakiejś sieciówce? bo u mnie nigdzie nie moge znalezc... ;/

Aurelka ja nic nie mam wsadzonego, bo młoda jeździ w śpiworku WOMAR ciepły spiwór śpiworek WELNA przedłużany 3w1 (2926342959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Poza tym w łóżeczku też nie ma miękkiego materaca, więc nawet jak leży tylko na kocu to moim zdaniem jest dosyć.
A jak sobie dajesz radę z 7 tetrowymi pieluchami? Dokupiłaś? Bo ja miałam 20 i dokupiłam drugie tyle ;-)

Dziewczyny, a jak wychodzicie na spacery z wózkami to zakrywacie dzieciom buźki pieluchami tetrowymi albo flanelowymi?

Aurelka ja nic nie mam wsadzonego, bo młoda jeździ w śpiworku WOMAR ciepły spiwór śpiworek WELNA przedłużany 3w1 (2926342959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Poza tym w łóżeczku też nie ma miękkiego materaca, więc nawet jak leży tylko na kocu to moim zdaniem jest dosyć.
A jak sobie dajesz radę z 7 tetrowymi pieluchami? Dokupiłaś? Bo ja miałam 20 i dokupiłam drugie tyle ;-)

Dziewczyny, a jak wychodzicie na spacery z wózkami to zakrywacie dzieciom buźki pieluchami tetrowymi albo flanelowymi?

Ja jeszcze na spacerze nie byłam, ale chyba okryję małej buźkę, pierwszy spacer mamy zamiar zaliczyć w niedzielę. :tak:

Mam 7 i nie jest tak źle, codziennie pierzemy po 2-3, ale chyba jednak dokupię z 10, bo przy takim dziecku to one idą jak nie wiem.:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry