reklama

Mamuski grudniowe

Sa takie termosiki, ze trzymaja cieple mleczko;-)

Ja sie zastanawiam nad kupnem tego kamuflazu do karmienia, zacznie sie ladna pogoda zaczniemy bardziej korzystac z uroku spacerkow i roznych wyjazdow, wiec chyba sie przyda;-) zreszta teraz mamy w niedziele impreze i tez jakos przed tesciem sie musze schowac:-D:-D

ja nie za bardzo lubie karmic w miejscach publicznych. Nawet jak jestem w domu i mamy np. gosci to przy nich nie karmie, nie to ze sie wstydze ale to dla mnie jakies takie bardzo osobiste. Jak mala glodna i musze wycignac cyka jak jestem poza domem to oczywiscie ze wycigam ale staram sie tego unikac. Dlatego jak gdzies idziemy i wiem ze bede musiala karmic to sciagam albo rozmrazam mleko i jak przychodzi pora to mala dostaje moje mleko w butelce.
Ja do podgrzewania w terenie kupilam sobie cos takiego:

PODGRZEWACZ ŻELOWY DO BUTELEK CANPOL LOVI 19/400 (2953536220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wlasnie dzisiaj wyprobuje ten wyznalazek bo najpierw idziemy ogladac dom, ktory chcielbysmy wynajac a pozniej jedziemy do marketu na zakupy i mala dostanie butelke.

reklama
madlen79 nie wiem własnie czy to alergia. Na początku myslałam, że to trądzik niemowlęcy ale teraz wyglada mi bardziej na alergię, bo córka miała cos takiego w jego wieku:-(. Nie mam pojęcia a na wizyte u pediatry czekamy, mamy dostać list. A usg bioderek tow uk nie robią prawda? a jak Tobie sie udało?
Mały dzisiaj ładnie śpi, od wczoraj kupki nie było ale przed chwilą sie wypróżnił i mega zadowolony zasnął.:-)
Mnie rana boli bardzo, tak jakbym miała cesarke nie ponad m-c tylko kilka dni temu,ehhh... oO 17:20 wizyta u lekarza i zmiana opatrunku, pewnie znów tam jest bez zmian..:-(

bulkasia przepraszam,ze zapytalam..mam nadzieje,ze nie jestes zla ?
mi tez sie wydaje,ze to alergia...wyglada cos jak skaza bialkowa...:-(obyscie szybko dostali sie do pediatry :))
no i &&&& za twoja rane,aby juz wsio bylo si...bidulko ty sie nacierpisz....:no:
a usg nam zrobili,bo moja corka miala wytracone podczas porodu,powiedzialam im to i nas skierowali...i teraz sie martwie o ta niezamknieta kosc...:-(:-(.za 6tyg ponowna wizyta i usg
a w ten czwartek mam cukrzycowa wizyte...((boje sie wyniku ))mialam mala szczepic ale nie rozdwoje sie i szczep.przelozylam na za tydz bo u nas tylko w czwartki szczep:wściekła/y:

madlen79 no coś TY, nie gniewam się:tak: Przeciez jesteśmy tu po to aby sie wspierać nawzajem i pomagać. Też wyglada mi na skazę białkową. Może dzisiaj lekarz mi powie co to bo przy okazji jak bede to sie spytam, a co:tak: Co do usg to ja bym chetnie sprawdziła swojemu ale tutaj tego nie ma więc dopiero w lipcu jak będziemy w pl. Trzymam &&&& za Was:-)

Madlen79 u nas tez usg bioderek nie robia:no:, Milo mial bo mamy problemy ze starszakiem i dlatego zrobili:sorry:

Fiolka oj mi to sie serce kraje jak maluszki tak placza:-(:-(:-(:-( musiscie to sprawdzic czemu on tak placze:-(:-(:-(

Cinamona daj znac jak sie sprawdzi, a co do karmienia to raczej nikt nie lubi tego robic w miejscach publicznych i ja sie staram sciagac wtedy, ale czasami jest za dlugo nawet ze wzgledu na piersi i trzeba sciagnac, albo dac cyca;-) nas w niedziele nie bedzie caly dzien w domu i trudno wtedy nie karmic lub nie sciagnac pokarmu:sorry:

Bulkaasia moze to i rzeczywiscie alergia:confused:

Plusy babci sa fajne - wyszłam dzisiaj z domu na angielski - 2,5 godziny bez płaczu dziecka i rozmowa o co powinien zmieć barack obama przez 4 lata, super sprawa dla psychiki. Wrócilam i wtedy sobie pomyślalam ale mi brakowała małego.

Co do karmienia w miejscu publicznym to tez mówie nie - do tej pory mam uraz ze szpitala jak 3 pielegrniarki ugniatały mojego cycya przy teściowej, szwagrze i mężu dziewczyny z która leżałam a więc Cinamona jak się sprawdzi to napisz o tym bo na razie mam tylko termosik.

Fiolka -n obejrzalam bez głosu :) ale identycznie wygląda mój jak ma atak kolki. To jest wlasnie taki krótkotrwały intensywny płacz, przechodzący za chwilę. Zauważyłam ze mu pomaga "hoppanie" - ukladasz go na ramieniu i pozwalasz mu troche opaść tak aby brzuszek miał przy cycu lub przy brzuchu (tylko przy wystającym brzuchu sie sprawdza) i uginasz kolana (swoje) - mozna jeszcze klepać po pupie (jego) - wtedy cycek albo brzuch masują jego brzuszek i robi mu się lepiej albo po prostu lubi być hoppany

A poztym jak dla mnie każda kobieta posiadająca więcej niż 1 dziecko jest bohaterką. a jeszcze czytam, że jesteście wstanie ugotować obiad - WOW.

Ostatnia edycja:
Noukie dziwne ,ze nie robia tego usg ..w PL takie usg to rutyna bynajmniej tak bylo jak moje dzieci urodzilam..kazde dziecko obowiazkowo na usg bioderek..a tutaj..jak wczesniej byl problem..:no:
a przeciez takie usg jest wazne...tak jak u nas...ze wyszlo ze kosc nie zamknieta..:-(:-(jak dalej nie zamknie sie,to w pore mozna cos zaczac robic a nie czekac az dziecko zacznie chodzic ...zeby dostrzec problem...

reklama
Sarka dzięki, że pytasz no wesoło z trójeczką daję radę:tak: teraz mam komfort bo jestem w domu trochę się boję jak wszystko ogarnę po powrocie do pracy... Ale cieszę się z tej mojej Rodzinki. pl ;-) jakby nie ciąża i poród to może być 4 ;-) hehehe
cinamona zdaj relacje jak domek ;-), jak byliśmy na usg główki musiałam małą nakarmić w poczekalni , zakryłam się pieluszka tetrową, i zawsze na takie wyjścia ubieram rozpinane rzeczy jest łatwiej i cyc cały nie wychodzi ;-)
bulkasia daj znać jak rana
fiolka współczuje ale to minie :tak:siły życzę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry