reklama

Mamuski grudniowe

Liwus na pewno białym jeleniem nie myj twarzy bo całkiem suchą twarz będziesz miała, ja tak się myłam że teraz ciała nie mogę w nijaki sposób nawilżyć, normalnie jestem aż chropowata, najbardziej ramiona i policzki, jest taki krem z AA po 18 roku życia taki w biało niebieskim opakowaniu, on nie uczula, walczy ze zmianami skórnymi i przy okazji nawilża, może tego spróbuj

Ja od wczoraj próbuje synkowi herbatke dawać z kopru i jak na razie idzie dobrze, wczoraj wypił 50 ml a dzisiaj już 40 więc jestem dumna z niego że próbuje nowych rzeczy

reklama
liwuś nie możesz przesuszyć cery bo to jeszcze gorzej. spróbuj maseczki z glinki zielonej. nie duś i nie dziub przy tym. możesz punktowo nałożyc maść cynkową. Ja jestem fanką pielęgnacji naturalnej do nawilżania zaproponowałabym olejki z kw.hialuronowym . Jeśli to chwilowe trudności to myślę że powodem są hormony.
eni moja mała na samej piersi pięknie przybiera nie ma reguły na dzieciaczki.
Już nie mogę doczekać się tortu urodzinowego mniam mniam.

liwus - mam to samo z moją twarzą. Nie wiem co mam z nią zrobić. Póki co używam żelu do twarzy z avon'u i toniku z garniera. I nawet się poprawia. :tak: Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy. ;-)

vivienne - musiało być bardzo romantycznie przy tej suszarce. Ja przy suszarce jeszcze z M nie próbowałam. :-p

nathani - wszystkiego co najlepsze dla dziadka. :happy:

Ja egzamin z geografii, fizyki i historii zaliczyłam na 2.. Chociaż w sumie jak na brak zupełnie wiedzy to dobrze. Zostaną mi angielski - pisemny i ustny i polski - ustny i pisemny. Dzisiaj miałam pogrzeb, nie dawno wróciłam, ech. Teraz szukam sukienki na ślub tak na poprawę humoru. Ale nie ma takiej jak chcę, muszę poszukać u nas w mieście albo pojechać do zielonej góry.

hej dziewczyny:) ale sie naczytałam, udało mi się Was nadrobić, ostaram się odpisać na to co pamiętam:) potem jak Wojtulek mi pozwoli to Wam napisze co u nas:) ale zaczyna się budzić na jedzonko wiec moze byc roznie hehe:)

mary-mary gratulacje, piękna waga, i jaki już długi:)

cinamona - mój malutki tez czasem tak dlugo spi, ja sie ciesze bo w nocy sie wyspie a jak tak spi w dzien to mam czas zeby cos ogarnac, ugotowac itp:)

kasia s - a ten klin to dobry i wygodny dla maluszkow? moze bym naszemu kupila bo ulewa czasem sporawo;/

noukie- mniej już boli? w końcu to byłą kość gonowa?:*

4madlen- przez ile czasu podajesz debridat? nam lekarz nie pozwolil dluzej niz 3 tyg.. ale w sumie nie wiem czemu;/

fiolka- dlugo mieliscie pepuszek:P nam to po 10ciu dniach odpadl:D hehe, fajna piosenka ze kikucik odpadl:P:P^^

bulkasia- 100 lat dla córy, sorki ze tak pozno, ale dopiero dzis nadrabiam:)

ania789- jak pępek?suchy juz? polecam octenisept-ladnie wysusza:)

aurelka- super tesciowie:) ja mam takich swoich rodzicow:) na tesciow to nie moge liczyc, mama meza to nawet naszego synka ani razu na rece nie wziela;/ a juz mamy ponad dwa miesiace:( wredna taka baba ze szok;/ ile juz nam problemow narobila:(

nathani-- udal sie sernik? daj przepis:) ja uwielbiam piec i gotowac, tez czesto cos nowego cuduje:) a kaczka jak Ci wyszla?:)

muffy- nasz to w ogole nie chce spac w lozeczku:( jak go tylko tam zostawie to armagedon:D na poczatku tak do 3 tyg zycia to spal ladnie a potem cos mu sie poprzestawialo:( czasami w ciagu dnia uda mi sie go polozyc i chwile polezy,na moment zasnie i to tyle;/

bulkaasia - nasz to tez roznie je takze ja juz przestalam dokladnie liczyc i zamartwiac sie ze zjadl troche mniej czy ciut wiecej:P czasami ma tak ze zje na wieczór o 22 130ml potem kolo 4 lub 5 rano 130-100 ml a rano o 7-8 sie budzi z awantura ze glód a zjada tylko 30-40 i idzie spac:D

4madlen - dobra metoda na to zasypianie w lozeczku z tym wkladaniem ręki:)

kasia s - jak buzia Wojtusia? co to za osobisty trener na telefon? ile kosztuje? jak to wyglada?itd:) my tez staramy sie odzwyczaic mlodego od nozenia na rekach ale to nie dze nam zbyt latwo:D

elak - ja tez ubieram nieco lzej mlodego:) zakladam mu body i polspiochy albo cienkie porteczki i skarpetuchy:)

aurelka - mamy to samo z usypianiem w lozeczku

aisha89 - my uzywamy hippa i jest ok ale kazde dziecko ma inaczje, byc moze od kosmetykow, ale moze byc tez od tych migdalow no bo jednak orzechy uczulaja;/
a jak ci wyjdzie ze od hippa to sprobuj jakis emolientow bo zeby od innych kosmetykow tez sie jakas alergia nie pojawila:):*

vivienne - 100 lat:* spoznione ale szczere:)

basia one - jak paluszek malutkiej?

ciril- ja tez czasem nie mam na nic czasu, ale to chyba jak kazda mloda mama:P a z Wiktorkiem to faktycznie mieliscie nie maly problem:(

aurelka- przykro mi z powodu babci, wspolczuje, sciskam mocno:* gratki zdanych egzaminow:) a jak pozostale?

betiks - mowia ze piwo karmi jest dobre na laktacje:P serio serio:) juz zdrowa jestes?:)

bulkasia - dobrze ze obeszko sie bez szpitala:)

clodi - basia - u mnie wczoraj byla watrobka:P dzis robie sajgonki i tort biszkoptpwo smietanowy bo babcia ma urodziny:) mnaaam:)

wiolka23 - wyslij foto ciuszkow na chrzest, moze dasz nam inspiracje na stroje:)

fiolka 130 - bylas juz u lekarza? wiesz juc co z malenstwem?kolka czy cos innego?;/

viv - dobrze ze dojechaliscie w calosci:)

sarka - jak po szczepienu? bolal brzuzek malenstwo? medela swing to swietny laktator:) wae nadrobi, moze ma maly okres stagnacji, jak nie to sprobuj karmic mm zawsze to taki swoisty przyspieszacz wagowy:P

aurelka - huggis sa ok:) polecam, ale osobiscie wole clinica:)

4madlen - jezeli chodzi o neurologa to my tez jak bylismy na wizycie to pani doktor robila naszemu wojtusiowi to wszystko o czym pisalas i jeszcze wiecej, ale jakos w miare wojtulek dal rade, glowke trzymal sztywno jak go za raczki ciagnela tak jak do siadania, jestes z radomia to w sumie do wawy masz nie daleko, polecam doktor Potakiewicz!!:) naprawde konkretna, prowadzila kiedys neurologie niemowleca w instytucie matki i dziecka:) jak chcesz namiar to daj znac:)
u nas wyszla lekka asymetria ciala wojtusiowego wiec zalecila nam wizyte u fizjoterapeutki z ktora wspolpracuje zeby dala nam jakies cwiczenia dla malego:)

liwus - na twarz masc clotrimazolum, rewelacja, mi pomoglo wiele razy:) wszystkiego naj z okazji rocznicy:*

eni - fajna kiecka, ale w sumie z allegro nie zamawialam, ciekawe czy material dobry, ale wiesz co, polecam Bielizna damska, bielizna erotyczna - Sklep INTYMNA.PL™ tammozna kupic cos fajnego a jakosciowo naprawde swietne:)
i maja szybka wysylke a to chyba wazne bo juz masz malo czasu:P

u nas jakos do przodu, Wojtek wazy juz 6,300:P
bylismy na usg bioderek, jamy brzusznej i glowki, brzusiiol ok, bior=derka stawy tez ok, ale pan doktor zalecil wkladac ze dwie tetry iedzy nogi bo maly nie rozklada na maxa nozek jak lezy jak zaba:( troche sie tym zmartwilam;/ma moze ktoras z was jakies dobre rady w tej sprawie?
i usg glowki... tez cos tam nie jest tak do konca wszystko idealnie-generalnie ten wylew z okresu plodowego to sie wchlonal, nie ma sladu:) ale... mam taki opis: poszerzenie przestrzeni podpajeczej do 5mm, szczelina miedzypółkulowej do 6mm.....delikatne poszerzenie rogu czolowego i trzonu lewej komory bocznej, reszta prawidlowa, ale marwtie sie tymi poszerzeniami, niech mnie ktos oswieci co to jak to i czemu tak to...:(

chyba odstawie malemu zelzo ten ferrum lek co mu podaje na ta niedokrwistosc bo zaczal mi wymiotowac i ma jeszcze gorsze zaparcie czasem niz mial;/ wyczytalam dzis w necie ze niestety tak to po zelazie moze byc:(
a slyszala ktoras z was o tym ze jest jakis zamiennik niemiecki tego ferrum lek i podobno jest o niebo lepszy?:)

a po wizycie u laryngologa- zapalenia ucha nie ma na szczescie, ale jest jakas bakteria, tyle ze to taka skorna bakteria, dostalismy na nia kropelki foxal stosowac mamy przez 7 dni 2x2krople a potem przez 5 dni 1x2krople... mam nadzieje ze pomoze:) podobno jest to bezbolesne wiec raczej byl marudny itd od czegos innego-ja mysle sobie ze od tego zelaza, bo nie mogl kupy zrobic i caly dzien bylo ok kazdego dnia a jka mu podalam zelazo to od razu ulewal itd....;/wrrrr:(

tym ktore na dniach wyprawiaja chrzciny zycze udanych imprez:*

nasz nam dal dzis i w nocy popalic, najpierw wczoraj nie spal od 19 do 24 w koncu zasnal w wozku jak go ubralismy tak jak na spacer i otorzylismy balkon haha, rozebralam go i spal do 5tej ale od 5 do 8 sie wiercil, zazygal dwa razy;/ potem od 8 do 12 wcale nie spal, teraz spi po jedzeniu juz 40 minut, mam nazieje ze mu miną te wymioty;/

naty ja włąsnie nie wiem ile mam dawać ten debridat. Ta neurolog u któej byliśmy jest tez pediatrą i kazała dawać dopóki się nie unormuje... ale w środe idziemy na szczepienie to dopytam bardziej (moim zdaniem) kompetentnych lekarzy. Dziś 15 dzień jak Antoś go bierze, ale sama zawiesina jest ważna 14 dni od otwarcia dlatego my kupiliśmy już drugą butelkę... w sprawie usg główki nie pomogę... ale skoro radiolog nie mówił że to coś poważnego to nie ma co się martwić na zapas :) a na usg brzuszka byliście włąsnie przez rzadkie kupki czy z jakiego powodu? ja bym chciałą zrobić ale moj m znowu powie ze tylko po lekarzach latam i doszukuje sie chorób jak dziecko zdrowe... ;/
liwus gratuluję rocznicy i ogromu miłości życzę ;)
viv haha suszarka - uśmiałam się :-D Antoś nam pozwala na wszystko więc nie kombinujemy choć mogłoby być ciekawie :-p

naty duży chłopak ;-), z tymi bioderkami ja też mam dawać swojemu 2 pieluchy ale dlatego że lewe bioderko o kilka stopni jest nierozwinięte no i codziennie witamina D, za 3 miesiące do kontroli jak dalej będzie źle to jakąś wkładke mu przypisze, ja na Twoim miejscu bym sie nie martwiła bo jak usg wyszło dobrze to dodatkowa pielucha to tak na wszelki wypadek

Naty na bioderka polecam chustowanie, Maryśka się dzięki temu pięknej żabki dorobiła, bez chusty też ją układaliśmy często na brzuchu albo na łóżku albo u nas na brzuchach i na tyle ile się dało układalismy nóżki na żabkę, bo początkowo to wyciągała girki i tyle.
Teraz leżenie na brzuszku ją mniej kręci bo nie może wierzgać girami tak jak na plecach, ale codziennie po kilka minut ją kładziemy, żeby ćwiczyła mięśnie.

Na chrzest dla Małej wybrałam taki komplecik 7-częściowy polarowy komplet do Chrztu - Anastazja Zaczarowane Sny z tym że chrzcimy w drugi dzień świąt i raczej nie będzie na podszewce, teściowa będzie szyć na wzór, dopasowany rozmiarowo i pogodowo ;-) Bardziej się zastanawiam co ja włożę na siebie, ale przypomniała mi się sukienka którą szyła mi w maju, taka trochę ołówkowa, czerwona, powinna się nadać.Tylko jak zwykle nie wiem co na wierzch,w sensie kurtka odpada, płaszczyk mam ale chyba za cienki na wtedy będzie :confused2: no nic, jeszcze mam czas.

Wróciłam z kursu dziś dość wcześnie, skończyłyśmy o 13, jutro jeszcze raz i dwa tygodnie wolnego. Coraz mniej do końca, i coraz mniej mi się chce :confused2:

Zazwyczaj Maryśce żadne szumy do spania potrzebne nie są,ale wczoraj suszyłam włosy wieczorem i tak ją fajnie zmogło, a jak przełożyłam do łóżka to trochę się ocknęła, no to na youtubie puściłam dalszy szum i jak usnęła wolałam nie ryzykować obudzenia, a że dziś rano trzeba było wstać to zalezało mi aby szybko usnęła :sorry:

Aha, i dowiedziałam się dziś prawdy oczywistej (ale nie dla mnie) - że jak dziecko dużo ulewa to może łapać infekcje ucha właśnie, zapalenia, bo wydzielina pokarmowa może dostać się przez trąbkę Eustachiusza, która łączy ucho z gardłem, dlatego tak ważne jest odbijanie nadmiaru powietrza po karmieniu :sorry:

4madlen - ja na tym syropie debridat mam napisane w sumie to mialam bo juz go wyrzucilam bo stracil waznosc ale bylo napisane ze zawiesina wazna 4 tygodnie od przyrzadzenia... podawalm trzy tyyg jak zalecil lekarz w szpitalu ale jakos malo kompetenty mi sie wydal wiec w sumie nie wiem czy gadal dobrze czy zle:D
co do usg brzuszka to my robilismy bo u nas po porodzi byly poszerzone ukm-y wiec musielismy to teraz skontrolowac, wszystko ok, a ze i tak placilam 120 zl za jedno usg to juz pan dr sam z siebie zbadal wszystko w brzuszku:)
równiez polecam, klinika radiologow na warynskiego w warszawie, dr Brzewski, swietny raqdiolog, no i konsultuje dzieci w szpitalu w ktorym rodzilam i po porodzie tez on badal naszego synka i tez bylam zadowolona z jego opieki nad naszym maluchem:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry