reklama

Mamuski grudniowe

Bulkasia u was macierzyński tak krótko trwa???
Ankka dzięki trochę się boje zostawić mala z obca kobieta ale tak musi być co zrobić.
idę z malutka po książeczkę na wywóz nieczystości do klubu wiejskiego :-Dtak to się odbywa na wsi :-p

reklama
Hej,
u nas nocka ok, jedzonko od 3 co 2 godziny, wstałyśmy o 8, Mała znowu je i przysypia.
Ładne słonko dziś, jak się ogarniemy to idziemy po pieluchy bo się kończą i po mak i bakalie do ciasta,jutro mamy gości to zrobimy ciasto z wykorzystaniem białek po faworkach :cool2: bo choć faworków wyszły nam 4 talerze to jednak znikają w zastraszającym tempie :-p

Nathani kciuki za dobrą nianię, może uda sięWam nawiązać relację bardziej przyjacielską niż oficjalną :-) mi się tak udało, jak występowałam w charakterze niani, super sprawa :tak:

Miłego dnia :-)

Dzień dobry. :tak:

Moja mała wczoraj przez cały dzień spała tylko 3 godziny. :szok: Poszłam do szkoły, a teściowa i moja mama nie mogły sobie z nią poradzić.
A wieczorem już była tak marudna, że jejku. Zasnęła dopiero o 1 i to przez obwiązanie kocem tak, jak pokazuje ten filmik, który niedawno ktoś tu wkleił. :tak: I spała do 8 rano. :szok:
Ja dzisiaj znów szkoła, wczoraj ledwo wysiedziałam 4 godziny, bo piersi pełne, a dzisiaj mam 6 godzin. :confused2:

Dziewczyny które podają te sab simplex (nie wiem czy dobrze napisałam, bo nie mam przy sobie opakowania :-p) wasze dzieciaczki też po nich dużo śpią? Wczoraj nie dostała kropli w ogóle to nie spała prawie nic, ale przedwczoraj cały dzień przespała i kilka dni wstecz też dużo spała.

Moja Zuźka też kupki zielone, może to też od ptasiego mleczka? Bo przynajmniej jedną kostkę zjadam dziennie. :tak:

Helou

Viv, my tez dzisiaj wstalysmy o 8 i tez po pieluchy sie wybieram:-D

Wczoraj zaliczlismy wizyte u ciotki mojego eNka i Maja ciocie olala bo caly czas spala

Bulkaasia to krotki u was maciezynski.

Aurelka ja podaje malej te kropelki ale zadnych zmian w snie nie zaobserwowalam. Moze twoja maluta miala poprostu taki dzien.

Hejka :happy: U nas nocka dziś średnia. Małemu się cuś przestawiło i wołał cyca co 2 godz jak w dzień :baffled: I dalej tak jest. Cycki flakowate z leksza, ale mleczko jest, więc jak chce to mu daje :tak: Mój się ślini i 'piąstkuje' już 2 tydzień,więc dołączamy do "klubu śliniaków" :-D
Zamówiłam na all. zestaw 8 używanych pieluszek + po 2 wkłady z mikrofibry do każdej za całe 205 zeta i czekam teraz na paczkę :happy:
pieluszki.jpg
Spadam na razie, bo mi cuś zalatuje od małego z pampka :baffled:

Witam,
usypiam małą to mam chwilę, jestem w trakcie pieczenia kajmakowca, uwielbiam to ciacho,
Aurelka ja też podaję te krople i nie wydaje mi się żeby one działały w jakiś sposób na spanie, moja mała to wdzień ma bardzo króciutkie drzemki, więcej usypiania niż spania:crazy:

A ja po macierzyńskim nie wracam do pracy, bo po pierwsze nie mam z kim zostawić małej, a jakbym miała opłacić nianię i dojeżdżać do pracy 30 km w jedną stronę to mi się średnio kalkuluje, więc zostaje na bezpłatnym wychowawczym:happy:,
A może się ktoś orientuje czy jak ja prawie całą ciążę to będzie gdzieś od końca kwietnia byłam na zwolnieniu chorobowym i nie wykorzystałam urlopu to czy on mi się jeszcze należy?

ankka - bo ja cię źle zrozumiałam, ze ty już wracasz do pracy,
tak to mi się zgadza :) fajne to pół etatu, u mnie nie przejdzie
nie wiem jeszcze jak to zrobię , bo u mnie praca zadaniowa + delegacje.
A z męża pensji to wystarczy nam na kredyt i paczkę pieluch

nathani- ja płaciłam 130 za szczepionke w aptece zico - bo w innych
była po 150

Aurelka - też wysłałam zaproszenie na FB, wiem jak wyglądasz:)
nasz też miał takie dni, 1 dzień cały nie spał, drugi spał.

Ania_789 - powodzenia na szczepionce, u nas bardziej ruszyła nas niż małego
u niego nie było widać zadnych oznak , marudny był jak zazwyczaj

Bulkaasia to krotki u was maciezynski, a macie tam jakieś żlobki,
dofinansowane nianie ?

eni_ - oczywiście ze ci przysługuje normalny urlop

nasz maluch łapie już jakiś standard życia , tzn. budzi się koło
5-6 na jedzenie i potem trochę marudzi ale tak przysypiamy jeszcze
do 8-9 rano, potem przebieranko, jedzonko i gadamy se jest fajnie przez 2 godziny
później mały jest zmęczony ale zasypia na bardzo krótko, takie
drzemiki na rękach od 10 minut do 1 godziny.
Próba położenia go do łóżeczka kończy się obudzeniem po chwili
i tak się bawimy do 17-18 stej po czym padamy oboje - ja jem
śniadanie:) i potem jest ta miła cześć wieczoru budzi się 21-11,
1-2 i potem 5-6 i utrzymuje taki rytm już od 5 dni.
Muszę chyba wprowadzić jakieś pory karmienia w ciągu dnia .. bo tak
to karmimy się co chwilę bo jak jest już marudny to go uspokaja
a ja mam chwilę przerwy

A jutro idzeiemy na warsztaty chustonoszenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ela23 ja Ci też wysłałam zaproszenie na fb, mam nadzieję że nie jesteś zła:eek:

Usypianie, powtórka z rozrywki, poprzednia drzemka 13 minut

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry