reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Hej. Przymierzam się do skrobnięcia i mam nadzieję, że mały mi za szybko nie przeszkodzi :sorry2:
Pośmiałam się troszkę z tych zabobonów, bo też nie wierzę w takie rzeczy :blink: Ale bez urazy :tak:
Aurelka gratulacje z pozostania na liście słuchaczy :-)
Clodi współczuję. Oby w końcu tomograf pokazał przyczynę :sorry2:
No i dobrze adgama :tak: Do odważnych świat należy, a ty po wizycie zaczniesz głębiej oddychać :-)
Fiolka oby więcej takich spokojnych chwil u was było :tak:
Cinamona:dry: no mnie też widać tą ciemną krechę :dry: Moja jeszcze lekko opalona, bo przecież się plażowałam z brzuchem :sorry2:
Mały głodomor się budzi. Miłego dnia wam :tak:

reklama
Witajcie! Porannie. Ja ledwo zyje, ale dam rade. Dzis odwiedzi mnie kolezanka :-D wreszcie ktos przyjdzie hehhe.
Dzieci oporzadzone, nakarmione, jeszcze tylko ja w pizamie:-)
Vivienne moja Maja ma prawie 16 mcy a teraz nosi 86 rozmiar.
Aurelka gratuluje zdanych egzaminow inpodziwiam za wytrwalosc!
Cinamona u mnie tez jest ta krecha, z corka mialam dosc szybko i zeszla jakos 4-5 mcy po porodzie. Z synem mialam nadzieje, ze nie bedzie, ale dostalam pod sam koniec ciazy i jeszcze mam taka blada.
Ania_789 powodzenia w zalatwianiu spraw.
Fiolka o byscie wreszcie zaznali spokojnego rodzicielstwa, oby wasz synus dal wam troszke odsapnac. Mowi sie, ze te pierwsze 100 dni po porodzie sa najgorsze to jak 4 trymestr. Juz niedlugo bedzie tylko lepiej, ale za to dojda kolejne problemy jak zabki i inne hehehe, to cie pocieszylam.
Clodi mam nadzieje, ze znajdziecie przyczyne. Wspolczuje, mam tylko pytanie skoro te badanie uszu nie wychodzi to jest podejrzenie, ze moze byc gluchy tak? A reaguje na Ciebie? Jak mowisz do niego?

Narazie musze konczyc bo dzieciaczki sie domagaja uwagi :-) do pozniej.

Właśnie zastanawiałam się jaki jej rozmiar wziąć, ale to 86 wcale nie jakieś duże, a można fajnie rękawki i nogawki wywinąć, pod spodem ładne wzorki, więc jak się wywija to w sam raz pasują. A jak teraz będzie za duże to założy niebawem, tak czy inaczej wydawało mi się calkiem okazyjnie :sorry2:

Mała obudziła się po 6 na wielką kupę :baffled: potem usnęła dopiero po 8, także ja dziś nie bardzo wyspana. Czekam na to słońce, o którym wszyscy już mówią a u nas szału nie ma :dry:

Idziemy zmieniać pieluchę i moze w końcu uda mi się wejść pod prysznic.

hej mamuśki :-)

naty a w jaki sposób macie upilnować by był w lini prostej? tylko poprzez zastosowanie tej poduszki?
fiolka oczywiście więcej takich dni tobie życzę ;-)
4madlen i jak noc po szczepieniu?
cinamona ja też jeszcze mam tą ciemną kreskę i tez ostatnio się zastanawiałam kiedy zniknie :baffled:
vivienne dresik faktycznie po okazyjnej cenie, a jak nie ubierze teraz na wiosnę to zawsze później wynosi ;-)

u nas dziś znowu za oknem pięknie, ale był u mnie tata i mówił, że zimno jest a dodatkowo wiatr potęguje uczucie chłodu, więc tylko tak ładnie to wygląda. ale i tak najważniejsze, że świeci słonko :-) od razu lepiej się wstaje :tak:

edit:
czy wasze dzieci też non stop biorą palce/piąstki do buzi? bo moja to ostatnio non stop je w buzi trzyma - tita wypluwa i bierze palce/piąstki

Ostatnia edycja:
cinamono u mnie też kreche widać, mojej szwagierce dopiero po pół roku zniknęła
Basia no właśnie głuchy raczej nie jest bo reaguje, a już w szpitalu położna mówiła że badanie nie wychodzi bo są jakieś zakłócenia w nosku, myślała że to jeszcze wody płodowe no ale widocznie nie bo po wyjściu ze szpitala zaczął mu się katarek robić i ma do tej pory :dry:, katar jest tak gęsty że w ogóle z noska nie wypływa, tylko wszystko leci w gardło, od 2 dni tak juz paskudnie kaszle że aż strach, zaczęłam na noc brać go do siebie do łóżka po się dusi tą flegmą :-(

adgama Antoś piąstki wpycha non stop - na zmianę z grzechotką a noc potworna, ledwo widzę... oczywiście tak jak przewidziałam: ja nie zdążyłam zasnąć a Antoś się już obudził przed północą na jedzenie. Później budził się 2 razy co godzinę później 2 razy co 2 godziny i w efekcie o 7 odechciało mu sie spać, jeszcze się zasikał więc musiałam z nim szybko wstawać coby się nie zaziębił i tym samym nawet nie poleżakowaliśmy rano... ale męczył się już na kupkę od wczoraj bo po poniedziałkowej biegunce nie robil i teraz walnął taką że mu wyszła na plecy z pampka. musze mu pomagać przy tych kupkach jeszcze. Jak widzę że stęka a nie leci to nóżki dociskamy do brzuszka na przemian z masowaniem i leci z dociśniętymi nogami... no ale dobrze że w ogóle udaje mi się mu pomóc :)

zapomniałam Wam powiedzieć że mam 8 kilo Antka w domu :) no wpisane 7800 ale to już jak 8... w dodatku lekarz powiedziałą żebym mu juz rozszerzała diete bo On potrzebuje już nowych smaków i na pewno pobudze mu tą pracę jelit tym... nie wiem co o tym myśleć bo wszedzie pisza ze dzieci karmione piersia po 5 miesiacu dopiero mogą... wiem że niektóre z Was już rozszerzają ale ja się waham tylko ze względu na ten brzuszek Antosia z którym od poczatku ma nieciekawie...

cinamona u mnie krecha pojawiła się na samiutenki koniec ciąży i teraz jest ale blada...

Antoś nabył nową umiejętność: wysuwa język, robi "pfff" albo "bbbbbb" opluwając się w koło i bawi go to niesamowicie :) w dodatku już fajnie chwyta zabawki ale najbardziej podoba mu się moja ręka jak go ubieram i moje włosy ;/

vivienne ja co prawda witamin nie brałąm już po ciąży ale teraz też zauważyłam że włosy to mi wypadają na potęgę a najgorsze jest to że znajduję je z reguły na Antosiu;/

a teraz się kimnę póki Antonio śpi...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki. Mam chwilę . Jem owsiankę ;-) i klikam . Lenka ładnie spała, była już z teściami na spacerku a ja w tym czasie mogłam poćwiczyć. O właśnie reklamują got to dance to już dziś chyba leci?
adgama u nas to samo norma;-) raz ją przyłapałam jak trzymała kciuka w buźce u nas to rodzinne

Viv jak znajdziesz coś ciekawego daj znać bo my na wakacje musimy kupić turystyczne

Aurekka zdrówka i powodzenia w szukaniu sukni :)

Sarka trzymaj się :) oj znam ten ból ja przez ostatnie dwa miesiące miałam mało dobrych chwil głownie chciałam wyjść i nie wracać:zawstydzona/y:ale wierzę że teraz będzie lepiej

Cinamona ja dalej kreche mam:dry:

Basia hehe może swoje już przepłakał :-p

adgama mój non stop paluchy pcha do buzi nie mogę się doczekać jak zacznie bardziej świadomie to robić bo smoka nie lubi.
Juz widzę że zauważa rączki i ciągle ma je w górze ;) przy tym cały obśliniony

Clodi u nas było to samo. Nie dało się kataru ściągnąć zalegał i dostał takiego kaszlu że było podejrzenie zapalenia oskrzeli.
Na szczeście przechodzi a katar ściągamy "katarkiem"

Madlen wow pokaźna sztuka :tak:znam dużo koleżanek co już rozszerzały dietę wcześniej niż w 6 m.

Nie wiem co komu jeszcze.
My dziś na kontroli byliśmy, osłuchowo dalej czysto w sumie kataru już prawie nie ma, pozostał kaszel ale lekarka mówiła że może jeszcze być przez jakiś czas.
Nareszcie mamy mieć szczepienie pierwsze za tydzień.
A ja dalej nie wiem co z rotawirusami i pneumokokami :dry:

Nocka ok :tak:pobudka 2 razy. Za pierwszy od razu zasnął za drugim go D. musiał usypiać.
No i uwaga zaspaliśmy :-Dmieliśmy wstać o 7 a Wiki spał do 8 :tak:
Dziś coś szalał w wózku nawet spać nie chciał jak od lekarza szliśmy ale głodny był.
Teraz sobie śpi:-)

Witam,

U nas chyba kolejny skok rozwojowy za nami, ufff, Lenka już spokojniejsza, właśnie zasypia na hustawce, tatuś jej ostatnio sprawił, jak dla mnie bomba, jak jest marudna to ją wkładam i od razu się uspakaja, najbardziej to chyba jej się migające światełko podoba, usypia na niej w 5 minut, o już śpi, oczywiście z piąstką w buźce
U mnie też krecha pojawiła się na końcu ciąży i jeszcze jest i nawet zabardzo nie zbladła
Przyszły tydzień i bioderka i szczepionka, więc będą atrakcje
Idę prasować

reklama
4madlen 8 kilo :szok: podejrzewam że Marysia ma ok. 6500, ale następne szczepienie dopiero 21.03 także się dowiem co i jak. Ze 7 już pewnie będzie :-D
Marysia też tak prycha i pluje, mama nauczyła już dawno :cool2: wsuwa też gryzaczek i tą zabawkę szmaciankę, wygodnie się łapie, to ciągle ląduje w buzi i ssie. Też ma wszędzie moje kłaki, jak nie na ubranku to w paluszkach, ale najlepsze że nie tylko rączką mnie łapie ale i stopami :-D i spomiędzy paluszków ciągle jakiś włos mój dynda:zawstydzona/y: a jak ją noszę to albo zasysa mi koszulkę albo chustę, jak akurat w niej siedzi :rofl2: ale największą frajdę ma jak ją twarzą gilam po brzuszku, chichra się wtedy że hej :-D

Fiolka
ja przeglądam używki, ale co fajniejsze to aukcje i pewnie dojdą do za wielkich sum :baffled: z takich zwykłych podoba mi się Chicco Easy sleep, ale przeglądam dalej

Do góry