reklama

Mamuski grudniowe

madlen79- za zakupami mam podobnie :-) ide kiedy musze. A wy tutaj kusicie tymi zakupami- ja jeszcze nie bylam sobie nic kupic od poczatku ciazy.
ruda iza- nie martw sie spadkiem wagi, tak czasami bywa. Ja pomimo 4 miesiaca jeszcze nic nie przytylam, wrecz schudlam a teraz mam a to kg do przodu a to dwa do tylu i tak wkolko. Ale brzuszek rosnie a to najwazniejsze :-)

Co do kwasu to powiem Wam ze sa rozne opinie, no i dobrze kazdy niech ma swoja :happy2: Ja kwas biore- pewnie bym go odstawila gdybym mogla lykac witaminy, ale juz probowalam i te angielskie, pozniej polski prenatal i po obydwu wymiotowalam- tzn jak je odstawilam to mdlosci ustepowaly wiec nie biore. W sobote kupilam ang. centrum dla kobiet w ciazy ale szczerze musze sie nastawic psychicznie i wyprobowac czy znowu mdlosci nie bede miec. A witaminki by mi sie przydaly bo mam za malo zelaza. Ale mowilam mojej poloznej na ostatniej wizycie ze nie biore witamin tylko kwas foliowy i powiedziala ze ok. Mysle ze kwas nie zaszkodzi brac cala ciaze- bo nawet zawarty jest w tych witaminach dla kobiet w ciazy w dawce 200% dziennego zapotrzebowania.

Co do ciuszkow tutaj dla dzieci to istny szal- naprawde co do jakosci to nie ma co porownywac nawet do polskich firmowek, a za male pieniadze to mozna dziecko ubrac od stop do glow.

fiolka- a lekarz mowil Ci juz na usg co bedziesz miec, bo skoro sie nie pieni to na dziewczynke :) Mi sie pienilo jak hmm gorzej niz piana od piwa hehe. Ale ja jeszcze nie wiem kto buszuje mi po brzuszku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie !

U mnie od piatku goscie wiec przez weekend nawet nie zajrzalam na forum.
Wlasnie stanelam na wadze. Po raz pierwszy w moim zyciu przekroczylam 50kg !!! Ale co tam... dzidzia rosnie:-)
Mam sporo do nadrobienia i chwile czasu wolnego wiec ide was czytac.
Odezwe sie pozniej.

Hej, ja juz po pracy. Ale sie rozpisałyście:-). Widzę, że pytaniem o kwas foliowy wywołałam niezłą debatę. Mi połozna powiedziała, że tak do 14tc brać i wystarczy ale dzięki za Wasze odpowiedzi.
Dzisiaj gotuje młodą kapustę, mam taką ochotę na nią od kilku dni. Wypatrzyłam u ciapciaków kapuste i lęcę po nia zaraz no i po arbuza oczywiście.
Co do ciuchów to tutaj w uk faktycznie za grosze mozesz ubrać siebie i dzieci. Ja zawsze kupuje bratu sporo (ma 2 córcie) i mu wożę.
Słonce troszkę u mnie wyszło:-D

:-)
MAdlen też nie lubie chodzić i szukać:-) A jak mam coś przymierzyć to mnie strzela:-D
Fajnie tam macie z tymi ciuszkami:-) Bo jak się chyba nawet orientuje tam "na dzieci" nie ma podatku??

A ja po przepysznym bigosie mamusinym:-) Taki kwaśny, że aż chce się jeść:-D
Grr ja wiecznie zapominam tę sode kupić;/.....

Nathani gratuluję rocznicy :-) ładny wynik :-D
Misia dzięki za nazwę tego sklepu w Silesi
Ruda-iza ja też chudłam w I trymestrze, mimo iż nie miałam wymiotów i jadłam normalnie. Teraz w sumie nie wiem, bo ważę się tylko u gina, a następna wizyta 27 czerwca. Mówił mi, że w I trymestrze możliwa jest utrata wagi, bo przemiana materii wzrasta o 30%. Na wszelki wypadek dał mi zbadać tarczycę, ale z braku czasu dopiero w czwartek pójdę.

juz jestem,u nas slonca nie ma,a jest tak dusznooo:szok:
zrobilam zakupy,obiadek tez sie robi,a ja zkawka na bb :-D
Aniu ale mi smaki narobilas tym maminym bigosem..mmmm..
a ja zastanawiam sie,czy nie kupic sobie test na plec dziecka..ale to poczekam jeszcze troche,bo moze na duzym scanie bedzie widac :tak:

Hej. Witam po 6 godzinach w aucie, masakra :baffled: Ależ mi się chce spaać.
nathani mamy ten sam "staż" małżeński :tak: Moja wypada w tą sobotę. A przy okazji gratulacje :-)
Ania ale mi smaka narobiłaś tym bigosem z kwaśną kapustką, aż mi ślinka pociekła :-p
Dołączam się do dziewczyn nie lubiących łażenia po sklepach. Jak mi już się coś na tyłku przeciera, to kupuję, a tak kompletnie mnie to nie interesuje ;-) No i zazdroszczę dziewczynom tanich ciuszków dla dzieci :tak: Te nasze to koszmar, a nie wszystko można kupić w "szmateksie" :dry:
Aa, i ja też już nie biorę kwasu f. od 2 tygodni :happy2:

reklama
Też nie lubię chodzenia po sklepach :happy2: Czy będzie u mnie chłopak czy dziewczynka to może się okaże na następnej wizycie ale raczej obstawiam że takie informacje będę miała dopiero w lipcu :-) Kwas foliowy jeszcze biorę ale pewnie na najbliższej wizycie 25.06 otrzymam inne wskazówki :happy2:

Powiedzcie mi czy wybieracie się na USG 3D/4D ? Warto czy nie ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry