fiolka słyszałam ze tran najlepieuj brac w ostatnim trymestrze ciąży bo wtedy rozwija sie mózg dziecka i tran dobrze wpływa na jego rozwój.
Jeżeli bierzesz wit dla kobiet w ciąży to tran bedzie juz raczej niezbędny bo zbyt duża dawka wit. A moze byc szkodliwa dla dziecka
neska ostatnio czytałam w piśmie dla przyszłych mam ze nie wszystkie linie lotnicze zgadzaja sie na pasażerki w zaawansowanej ciąży ... jak znajde ten artykół to tutaj napisze ...ale z tego co sie orientuje to chyba tylko do 33tc albo do 36
Znalazłam ...no to teraz sie rozpisze 
linia 
air berlin ...do 35 tc trzeba miec zaświadczenie ze ten ten termin jeszcze nie upłynął 
air france to chyba jedyna linia która zgadza sie na lot w wysokiej ciąży ...ale radzą unikać lotów na tydzień przed planowanym terminem porodu.
British airways ... jezeli ciąze przebiega bez komlikacji to pozwalaja na loty do 36tc.
Easyjet miedzy 28 a 35tc trzeba miec zaświadczenie lekarskie ze moga latać...takie zaświadczenie musi miec najdłuzej 5 dni...po 36tc nie mozna juz latac ta linią.
Germanwings mozna podróżować do końca 36tc oczywiście trzeba mieć zaświadczenie
Lufthansa latac mozna do 36tc oczywiście zaświadczenie wymagane ze z ciąza jest wszystko ok
norwegian tak jak powyżej
PLL LOT  powyzej 32 tyg ciazy wymagany jest formulaż który mozna znaleźć na stronie 
http://www.lot.com/pl/plweb/newlot/disabled-people
ryanair  do 36tc zaswiadczenie wymagane ...w ciazy blizniaczej do 32 tc
united airlines mozna pozdrozowac do rozpoczecia 9mc-a bez zaświadczenia ... od 9 miesiąca zaświadczenie wymagane
wizz air brak mozliwości lotu po upływie 34tc
Mam nadzieje ze pomoze