cześć dziewczyny

po pierwsze bardzo wszystkim dziękuję za ostatnie porady dotyczące Wojtusiowych problemów z mleczkiem, kolkami i kupkami..
po drugie serdecznie wszystkie sciskam i staralam sie nadrobic was i poczytac ale wszystkiego nie dalam rady, jednak cos nie cos poczytalam, staram sie nadrobic reszte

a u nas to tak.. w tych calych klopotach z tym chlustaniem i kolkami i suchą skórką na uszkach tak sie zestresowalam bo nie wiedzialam co robic, w niedziele13.01. maly okrponie plakal dwie godziny, wcale nie chcial jesc, a od piatku utrzymywalo mu sie 37,5

w koncu zdecydowalismy ze juz nie pojedziemy do tego szpitala w grodzisku--najblizej nas oddzial pediatryczny, tylko, ze pojedziemy do warszawy na czrniakowska, bo tam rodzilismy

tak wiec pojechalismy, trafilismy na nasza pania doktor akurat na jej dyzur no i ja jej opowiadam to wszystko, a no i jeszcze jak maly tak chlustal to zaczelo mu sie w niedziele rano delikatnie zapadac ciemiaczko... wiec okropnie sie tego przestraszylam i o tym tez pani doktor powidzialam, a no i malo tego- jak mu dawalam jakas herbatke zeby go nawodnic po zyganiu mlekiem to po herbatce nie ulewal, nie chlustal, nic

no i tak-pani doktor posluchala, zbadala malucha i mowi tak- to co suche to nie objawy alergii tylko ciemieniuszka sie rzucila nie na glowke a na brwi i uszy-i tak mowi ze czesto bywa

poza tym ciemiaczko nieznacznie zapadniete wiec kazala sie tym nie martwic ale nawodnic go dobrze, malo tego wiecie.. ja bylam w szoku bo ten lekarz palant w tym szpitalu grodziskim to nam dal recepte na to bebilon pepti ze niby mlody ma alergie i o boze o boze pewnie skaze itd, a pani doktor kazala nam odstawic te pepti, comfort i inne cuda.. kazala wrocic do poczatkowego mleka czyli u nas do tego zyklego bebilonu i poradzila na zaparcia przez trzy tyg dawac debridat i jeszcze takie kropelki z dobrymi bakteriami-dicoflor, a na kolki-delicol... no to zgodnie z zaleceniami-od razu po powrocie do domu zaczelismy sie do tych zalecen stosowac... we wtorek poszlam jeszcze z malutkim do naszego prywatnego pediatry-bardzo fajny i dobry lekarz-kogo nie zapytam to do niego polecjaja chodzic.. i on powiedzial ze jest zszokowany niekompetencja tamtego lekarza ze szpitala, bo nie daje sie dzieciom mleka na alergie od tak bo mu sie wydaje ze moze ta alergia jest a moze jej nie ma.. szok

generalnie po powrocie na bebilon 1 i po podawaniu tych kropelek wszystko sie uspokilo, juz od pierwszej butli malutki przestal chlustac, temp spadla do normalnej, a no i od tygodnia robi nam regularnie kupki co dwa dni, ale taką fest!

takze poki co wszystko wrocilo do normy i jestem przeszczesliwa, czasem owszem meczy go lekka koleczka ale trwa gora pol godziny z przerwami

delicol pomaga

tyle ze okazalo sie tez z morfo ze ma niedokrwistosc;/ musze podawac zelazo i inne takie tam wit, myslslam ze to troszke potrwa i ze sie unormuje ale pan doktor uswiadomil mnie ze to nawet trzy miesiace moze potrwac

no nic, leczymy sie
przepraszam, ze tak pisze dluuugo o nas ale tyle czasu mnie tu nie bylo ze jakos musze nadrobic i sie wygadac

a tak poza tym to synuś ważyl tydzien temu już 5350 :-)

wszystkie ciuszki sie robia za male, wczoraj musielismy jechac na malu shopping i kupic mu troche bodziakow z dlugim rękawkiem bo zostaly nam tylko chyba 5 dobrych

w tesco znalazlam, na promcji z 60 na 31zl piec sztuk takich fajnych bialych z cyferkami na przodzie

juz mam z podobnej serii inne i sie super sprawdzily

dobra jakosc materialu i sie nadruki nie spieraja

tak czytam ze piszecie o tym ile dzieci jedza i spia

z naszym w dzien to juz coraz gorzej ze spaniem, zaczyna coraz wiecej kumac i juz ogarnia ze jak gra muzyka to jest fajnie i najlepiej na raczkach albo zeby go zabawiac caly czas

je tak maksymalnie 130 ale czasem mnie oszuka i niby glodny to ja pędem mlesio szykuje a on zje 30-40 i idzie spac na godzine

wlasnie teraz tak zrobil to mialam chwile zeby do was napisac ,ale juz sie zaczyna krecic pomalu wiec pewnie niedlugo bedzie sie domagac reszty mleka

tak poogladalam te wasze zdjecia, sliczne te wasze bobaski:*:*tym, ktorym jeszcze nie pogratulowalam to gratuluje teraz

my tez mamy bujaczek i mamy taki:
Bright Stars, Leżaczek hipopotam, do 18 kg, 7001 - KIDS II - Świat niemowlaka - Smyk.com
spodobal nam sie bo jest mocno kolorowy no i na dluzej wystarczy

stwierdzilismy ze skoro mlody tak ladnie przybiera to taki do 9 kg za szybko przestalby sluzyc;/
a tak to do 18kg troche posluzy

sluchajcie w pewnym momencie czytania was trafilam na watek o zdjeciach nagich naszych dzidziusiow, ktorejs z dziewczyn pisalyscie zeby usunela golaski a wstawila w ubrankach-zgadzam sie, ale nie oto mi chodzi.. ktoras z was-przepraszam ze tak pisze malo indywidualnie, ale nie dam rady spamietac dokladnie kto co napisal

-napisala, ze lepiej takich zdjec nie wstawiac bo duzo roznych dziwnych ludzi w necie i podala za przyklad jedna z naszych forumowiczek mummy3... a ja nie jestem w temacie-o co chodzi z mummy3?

bo fakt, jej postow dawno nie widzialam ale widze ze cos mnie pominelo

uswiadomi mnie ktos?:*
jak mi sie cos przypomni to napisze jeszcze heh

moze uda mi sie jakos na biezaco w miare byc jak juz sie u nas troche z malutkim uspokoilo

czasem ciezko mi jest zorganizowac sobie dzien a w szczegolnosci czas dla siebie, bo ja sobie zaplanuje cos, ale wojtus szybko zmienia moje plany i uklada dzien pod swoje upodobania

buziaki:*