• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej! Wpadłam na chwilkę :)

Bogi witaj u nas :)
Koreczek i martaglo - współczucia ze musicie po lekarzach jeździć bo to nic przyjemnego :( my idziemy 18 na usg bioderek mam nadzieję że będzie wszystko ok.
Karolinna - moja Karolcia też miała szczepienie w poniedziałek, jak na razie zniosła super, a podczas szczepienia prawie wcale nie płakała :)
Sandros wytrwałości i cierpliwosci w uzbrajaniu szczęki Sonii, nas też to niebawem czeka... i już się boje...
Dobranoc koleżanki!

reklama
Karolina- a ja właśnie od 10 spacerowałam i też myślałam, że Cię spotkam  ;D

Baska- ja mam wózek Implasta- driver 4xl i bardzo sobie go chwalę. :D
Wybrałam go ze względu na:
-osobną gondolkę od spacerówki,
-łatwość montażu na stelażu (także fotelika samochodowego, bo dużo jeżdżę),
-przewiewną budkę (bo wożę dziecko latem),
-skrętne koła przednie (jest to wygodne)
-podobno lekki (dla mnie wózek w którym jest rosnący dzidziuś,nie może być lekki.
No chyba, że to jest wózek od Karoliny ;D ;) ;D)
-regulowaną rączkę (ze wzgędu na Darię)
Wydaje mi się, że będziesz musiała wybrać optymalną wersję dla siebie,
w zalezności od trybu życia i pory urodzenia.
Bo niekoniecznie coś co jest ważne dla mnie bedzie tak samo ważne dla Ciebie :D

Martaglo- życzę pogody nad morzem i odpoczynku  :)

Sandros- mam nadzieję, ze siostra ma dostęp do Internetu  ;D

My jednak odmówiliśmy kwaterę nad morzem i postanowilismy pojechac nad jezioro (oklice Zielonej Góry)
Przede wszystkim ze względu na trasę. Jedziemy na początku sierpnia.
Tak że trochę tu Wam jeszcze pomarudzę :laugh: :D :laugh: :D

Witam,

Mokkate, niestety nie i troche ubolewam, bo miesiac zostane bez pracy... ALe blisko ma cafeinternet, a tam podomno nawet tanio, wiec czasem wam pomarudze na upaly, makarony, gadki, ktorych nie rozumiem, motory, klaksony, sygnaly alarmowe, fiesty... Jejku juz marudze, co bedzie jak tam sie pojawie ::)

Pozdrawiam,

ja mam mutsy i nie narzekam na mały kosz na zakupy. nie to że bronię mutsy, czy coś w tym stylu.

jutro na usg bioderek a w piątek do neuro do Krakowa. nie mam nawet siły myślec o podejrzeniach lekarzy. wyć mi się chce.

hej hej ale z was śpioooochy :P ;D

frezja dzięki :-*

mokkate to musiałyśmy się minąć :P wielka szkoda :(

sandros
kiedyś pisałaś ze złożyłaś wniosek o przyznanie mieszkania i jak ? jaka decyzja ? ja dziś złożyłam to pisemko w urzędzie miasta ale i tak muszę donieść jakieś papiery jeszcze :P :P :P nalatałysmy się z Leną dziś ::) ale po resztę wyślę teściową bo my wyjeżdżamy niedługo :) (jeśli teściowa się zgodzi :D )

basia no właśnie to zależy czy masz windę ,czy bierzesz opd uwagę wojaże autobusowe ? a jeśli samochód to jaki bagażnik itp.Wózek wybiera się bardzo indywidualnie :) Ja gdybym miała jeszcze raz kupować głęboki wózek to kupiłabym taki sam jak ma mokkate a jeśli kiedyś zechcesz spacerówkę to wtedy ja bedę mogła ci doradzić ;D a dla m,nie duży koszt na zakupy jest bardzo ważny,praktycznie co dzień wracam z wózkiem cieższym o parę kilo po zakupach ;D a torbę pod wózkiem mam sporą i zawsze się przydaje!+ torebka od wózka :)

musze odpocząć...

Dziewczyny dziękuję wam za rady. Sama kieruję się tym by wózek slużył długo i nie byl za drogi. Co gdzieś idziemy do innego sklepu to widzimy inny fajny wózek. Tego jest tyle a tych firm, że nie wiadomo co wybrać. Ostatnio oglądałam wózek firmy Coneco bardzo fajny, lekki, przednie koła są ruchome, niestety rączka nie jest przekładana,ma pokrowiec na nogi i przeciwdeszczowy składa się jak parasolka i może tak złożony stać pionowo ale zapomniałam zapytać jak tam noworodka położyć bo on był bardziej spacerowy. Też nie zależy mi na torbie w której dziecko można nosić bo bede miała fotelik (do 13 kg). Także przed nami pewnie jeszcze długa droga w wybieraniu wózka. Dobrze, że wiemy jakie chcemy kupić łożeczko- zwykłe bez żadnej półki na pościel firmy Gluck i nie drogie było bo kosztuje 217 zł. w hurtowni.

baska powiem ci szczerze że opłaca się kupić osobno wózek głęboki i osobno potem spacerówkę ,cena wyjdzie podobnie. A dla noworodka to leipej jednak zeby nie przypominał spacerówki ;) ja miałam z tą torbą w środku dla noworodka a i tak korzystałam z fotelika samochodowego :) a dzięki tej "torbie" Lenka była opatulona na te mrozy :) no i jak jest wózek łączony (głęboki +spacerówka) to ta "torba " dla noworodka raczej musi być bo jak się to wyjmie to juz prawie spacerówka jest ;)

Karolinna- mieszkam na szczęście na parterze. Winda w bloku też jest jakbym mieszkała wyżej bo blok ma 10 pięter :) Samochód też mamy ale tylko mąż ma prawko ja natomiast nie zrobiłam :( więc niewiem czy nie bedzie mnie czasem czekała podróż autobusem itd. Wózek wolałabym z mniejszymi kołami chociaż niewiem moze jeszcze zmienię zdanie. Malutki ma urodzić się około 27 września więc w sumie niewiem czy głęboki bedzie tak potrzebny bo w sumie w mrozy z małym na spacery wychodzić nie bede albo jak bedzie dużo śniegu itd a potem jak przyjdzie wiosna to malutki już bedzie większy i spacerowka by wystarczyła. Sama już niewiem.

Basia Ja też mam windę w bloku ale i tak aby do niej sie dostać trzeba pokonać 5 schodów więc jest "hopsa, hopsa ;D "
Nasz pierwszy wózek to był tako natalia, szybko okazała się że mimo wszystko WAGA to podstawa, źle się go prowadziło. Teraz mam BABY DREAMS i jestem zadowolona, ma przekładaną rączkę a dla mnie to podstawa- czy słońce czy wiatr zawsze można obrucić wózeczek i jest oki, duży kosz też się często przydaje-wszystko można zapakować. A torby mimo że Natalia urodziła się 16 września użyliśmy 2 x jakoś jej nie lubiłam (torby oczywiście :laugh: )
Basiu a czemu mówisz że jak będzie śnieg czy mróz to nie będziesz wychodziła??? My w te największe śnieżyce nawet wychodziliśmy, i na mróz też (do -15*) Ale to każda mama robi jak chce, ja chciałam aby mała była zahartowana i myślę że dzięki temu mi nie choruje.

Ale tak jak mówię każdy robi tak jak uważa i wózek też się indywidualnie wybiera, dla jednych jest ważne to, a dla innych tamto ;) Pozdrawiam.

reklama
Baśka skoro mieszkasz na parterze to wydaje mi się że korzystniej będzie kupić tradycyjny głęboki wózek. Dziecko wyjdzie na dwór w październiku do kwietnia będzie miało około 7 miesięcy (czyli okoł 70cm długości). Dzidziuś powinien się spokojnie do wiosny zmieścić. A na wiosnę zgrabna spacerówka, lekka i składana. Zimą autobusem raczej nie bęziesz jeździła(sporadycznie)Większymi kołami lepiej się po śniegu jeździ a latem spokojne spacerówka. Pobiegaj też po komisach czasami zdarzają się fajne wózki a masz jeszcze bardzo dużo czasu. A ta spaceróweczka BABY DREAMS całkiem fajna.

Zimą gdy dzidzia była zdrowa to czesto wychodzilismy chyba że był -15 to wtedy raczej w domu.

Wózek to indywidualna sprawa i nie łatwo się zdecydować na konkretny model. Jest teraz tyle na rynku że głowa boli.

Ja terza mam chwilę przerwy bo córka śpi (przeżycia po rozbitych kolanch)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry