reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
laski ,mojej córze wyszła górna prawa jedynka
falazv3.gif
:D mamy już 6 zęboli! :)

no to sandros zyczę wspaniałego wypoczynku!!! :D wracajcie całe i szczęśliwe :)

mariaola nadia to bardzo ładne imię :) (natalek już zatrzesienie ;) ) i życzę żeby dzidziołek się nie wypiął pupcią na następnym usg ;D

izka-mummy fajna fotka :) a ostatnio czytałam ze komuś doradzałaś gdzie jest watek ślązarek i już miałam pisać czy bys może i ty tu nie zajrzała ;)

diablica u nas też ksiażeczki z grubej tektury i plastikowe :D

noc nawet była fajna bo tak lekko chłodna! :) ale chyba znów dziś upały :p nie chce mi się :p

reklama
Upał, upał, upał....
Końca nie widać... roztapiam się.... nie umiem zebrac myśli....
Widzę, Anian, że mnie rozumiesz . Czyżbyśmy porozumiewały sie telepatycznie? ;) :laugh:
A swoją drogą, zauważyłyście, jakie nudne są teraz prognozy pogody? ;D

Karolina- noooo...6 zębów to już poważna sprawa. Gratulacje!!!
Czy to przypadek, czy mi się wydaje,
że po każdym naszym spotkaniu Lena ma o jednego ząbka więcej? ;D ;) ;)

Izka- super fotka , wpadaj częściej!!!
I pisz co u Ciebie i Karolka

MariaOla- też jestem ciekawa kiedy poczujesz pierwsze ruchy.
To fajne uczucie. Potem (czytaj: po porodzie) trochę tego brakuje ;D

Baska- ja już też nie jestem na macierzyńskim, teraz mam urlop.
A do pracy wracam najwcześniej w lutym, a jak dobrze pójdzie
(i tu prosze koleżanki o trzymanie kciuków) to dopiero za rok :)

Sandros- wracaj szczęśliwie i nie zapominaj o nas!! Buziaki dla Soni!

Diablica- Olo chce dogłębnie zapoznać się z książeczką, a nie tylko powierzchownie... ;)

Justyna- obowiązkowo wklejaj fotki kuchni, po remoncie oczywiście.

My sobie chyba dziś odpuścimy poranny spacerek, bo popołudnie spędzimy w Jamnej na koniach.
Daria jedzie w teren, a potem czekamy na jazdę (na maneżu) :)
Tam jest trochę chłodniej. Pewnie to zasługa lasu i stawu.
Miłego dnia!!!!!

Karolinna
Jeśli się wypnie pupką to stanę na głowie, poskaczę jak piłeczka, poturlam się po podłodze ... może się obróci ... tatuś płaci by zajrzeć do maleństwa, a tu tylko dupka do oglądania :D :D :D

gratulkuję nowęgo zębiska

mokkate
pewnie, że brakuje ... to takie ruchy pod kontrolą mamusi, a jak już bąbelek wyjdzie i zacznie się sam poruszać w wybranych przez siebie kierunkach, często przeciwnych niż mamusia ... szczególnie na spacerku lub gdy robi sprząta póleczki ze wszystkiego ... to jasne, że się zatęskni :)
może jeszcze swojego dzieciaczka nie mam, ale miałam już z niejednym "aniołkiem" doczynienia

Witajcie mamuski, postaram sie cos skrobnac, bo znow mnie nie bedzie przez chwilke.
W sobote jedziemy do Gdyni na wakacje.
Lolo powoli rwie sie do siadania, coraz mniej chec przebywac na pleckach. Ogolnie bardzo radosny ten moj synus :) Zebole przestaly mu rosnac poki co :) Ostatnio zastanawiam sie czy i jak zaczac mu podawac jakies owocki, bo poki co tylko na cycu i czasem jakas herbatke wypije (tu sie pochwale ze z niekapka, butli nie lubimy), jak pomysle ze niebawem bede musiala mu podawac juz stale jedzonko, to jakos mi dziwnie, strasznie lubie go karmic cycuchem, no ale nic to chlopak musi "dorastac" przeziez nie moze z niego wyrosnac mami synus (a czasem tak bym chciala - hihi)

Witajcie dziewczyny!!!
Czarnulka - trzymam kciuki za Wikusię żeby ją nie bolało :laugh: Ja też już chciałabym być po porodzie, ale malutki musi jeszcze rosnąć :laugh:

Izka-mummy-be - fajna fotka ;) Fajnie, że jedziecie do Gdyni :D Ja planuję, że w przyszłym roku pojedziemy gdzieś nad morze z malutkim (będzie miał już jakieś 10-11 miesięcy)

Karolinna- następny zębolek wyszedł :D Niedługo Lenka będzie wszystko gryzła ;)

Mokatte - to fajnie, że możesz sobie pozwolić na urlop wychowawczy też tak bym chciała. Jak urodzę w terminie to przyjdzie mi wracać do pracy z początkiem lutego.

Powoli mała wraca do zdrowia na szczęście uszy nie bolą to jakiś letni wirusik.
MariaOlao szpitalu na Goduli słyszałam wiele dobrego, dużo moich koleżanek tam rodziło ja chodziłam do lekarza z innego miasta i zdecydowałam się na Gliwice. Szpital jest po remoncie ok. 3 lata. 3 lata temu dziecko które miało zółtaczkę nie leżało z mamą tylko w ikubatorze w innym pomieszczeniu, nie było pielęgniarki laktacyjnej. Nie wiem jak jest teraz zapytaj lekarza. Moja mała była 3 dni w inkubatorze (mogła leżeć ze mną na sali -opalała się obok łóżka)
Generalnie wszystkie osoby które tam rodziły raczej są zadowolone.

Siedzimy w domku, po południu pójdziemy na spacerek.

Ale te forumowe dzieciaczki rosną.
Brzuszki też całkiem pokaźne.
A krzywa cukrowa już była ;D ;D super przyjemne badanie

my po spacerku,mała po obiadku i sobie teraz śpi :)

mokkate
mokkate pisze:
Karolina
Czy to przypadek, czy mi się wydaje,
że po każdym naszym spotkaniu Lena ma o jednego ząbka więcej? ;D ;) ;)
dwie sprawy : musimy sie cześciej soptykać ;D ;) a dwa :dobrze ze za każdym razem wiecej o jednego niż mniej ;D

mariaola ja byłam w 4 miesiacu ciaży to Lena założyła nogę na nogę i nie chciała się nic poobracać, chocby po to żeby ją zbadać itp ::) ;) a jak zatęsknisz po paru latach za kopaniem dzidzi to trza się znów wziąść do roboty i zmajstrować rodzeństwo :D ;) na usg juz widzę jak turlasz się po podłodze żeby dzidzia się obróciła ;D

baska już gryzie ;D :) a ty masz kiedy jakieś usg ? tylko weź fotki!!

izka-mummy widzę że Karolek zrobił się ruchliwy :) o kurcze ,chciałabyś go karmic do 18 ??? ;D ;) a maminsynkiem i tak moze być ;) super ,wakacje nad morzezm :) .

martaglo
dla mnie krzywa cukrowa byłą taka sobie ;) słabo mi się zrobiło po niej :p .

Karolinna- usg mam co wizyte jak jestem u lekarza. Chodzę prywatnie, płacę 60 zł za wizytę i zawsze mam robione usg i daje mi zdjęcia. Mam w domu pożyczoną cyfrówkę od taty i chciałam parę zdjęć tu wam pokazać ale nie umiem rozpracować tego programu.
Trochę potrwa aż rozpracuję ten program i załączę jakieś zdjęcia. Mam zrobione zdjęcia wózka który kupiliśmy małemu i jest u rodziców...ale właśnie problem z tym programem i nie mogę narazie go zalączyć.

Opanowałam już program zdjecia wózka i pokoiku małego oraz jego wyprawki mam w kompie tylko problem został jeden...muszę poćwiczyć jak zmniejszyć zdjęcia aby je wstawić bo są za duże jak na załącznik :(

Ale upal...ufff a ja siedzę i kombinuję jak wstawić te zdjęcia. Widzę, że gdzieś was wywiało...tak tu cicho :(

W poniedziałek jadziemy do teściów na tydzień a więc potem jak wócę to będę miała sporo do nadrobienia ale porobię zdjęcia cyfrówką i wkleje może jakieś z brzuszkiem hihi :)

reklama
Jeśli krzywa cukrowa to badania po uprzednim wypiciu glukozy, to nie znam mile wspominających ten dzień kobiet ;D

Baska
Trenuj trenuj, będziesz mnie kiedyś nauczać ;)

Do góry