• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
mamaboo dokładnie, cichy ślub to cywilny :D a koscielny...każda kobitka marzy o pieknej białej sukni :D tego wam zyczę :) (ślubu oczywiście :) )

baska mnie zawsze cieżko sie przestawić jak mój mąż wraca po urlopie do pracy ::) a ile kupiłaś tetry?

iza gratki dla małej z okazji dwóch ząbolków :) .

kubusiowa powiedz meżowi że warto! :D

miłego wieczoru! .
.

reklama
Karolinna - kupiłam 22 szt tetr.Myślałam wcześniej, ze bede używała tetry ale chyba bede zakładała pampersa a na pamprersa tetre. Jak wyprałam te tetry i one takie pomarszczone były w harmonijkę i dopiero doszły do wyglądu po prasowaniu to nie wyobrażam sobie żeby malutki sikał w tetry i je prać i prasować chyba że ja mam takie felerne.

baska - ja kupiłam 40 szt tetry z myślą że będę zakładać maluszkowi, że to niby tak naturalnie, ale jak zobaczyłam malutką kruszynkę (Kubus ur. 2930 a spadł do 2600) to stwierdziłam że nie wiem jak bym go w te pieluchy zawineła, wiec zostalismy na pampersach, a tetra jest na podkładki jak sie uleje itp. :)

Kubusiowa - ja też tak myślałam, ale teraz chyba tetre zalożę dodatkowo na pampersa zeby nóżki były szeroko rozszerzone i jako podkladki jak się uleje.

mokkate.... najszczzersze kondolencje..... :(, mój teść zmarł jak Przemek miał 17 lat....bardzo to przeżył..... teraz Olek ma na drugie imię- Tadeusz właśnie po nim......

iza1.... gratulacje na ząbale.... Olo ma już jedynki a teraz wyżynają sięgórne dwójki.....

Mama Boo... powiem krótko..... i mamę i teściową w sprawach maluszka trzeba trzymać krótko bo ani się obejrzysz a wejdą Ci na głowę i będziesz miała uczucie że one wychowują Ci dziecko..... ja mam stały tekst jak mi się coś niepodoba..... "tyś jużs woje dziecko wychowała teraz mi daj szansę".... myślę że to najbardziej delikatne i asertywne stwierdzenie

kubusiowa..... dzięki za przypomnienie i gratki z okazji obrony pracy

dzisiaj milutko spedzilismy dzionek, po pierwsze Kubuś ma 7 m-cy, słoneczko grzało, mężuś był w domku, cała nasza trójeczka wybrała sie na spacer - jutro pokaże zdjecia!
Kubus był w RAJU!!!!!!!!!!
Jutro wybieramy się do lekarza na szczepienia :)

diablica2 - dzięki za gratulacje

mokkate przyjmij moje kondolencje

Mama Boo o ile mnie pamięć nie myli pisałaś już wcześniej na naszym wątku, prawda ??? My też nie mamy żadnego ślubu :) i chrzest odbył się bez problemów :) zostaw teściową w domu i sama to załatw. Powodzenia

kubusiowa gratulacje z okazji obrony :)

iza1 gatulacje dla Karolci z okazji zębolków :) Ja bym poszła prywatnie, jak nic nie będzie to super, ale jak coś znajdzie to szybciej możmna zacząć rehabilitację, a jak wiadomo im wcześniej tym lepiej.

karolinna a jak Wam idzie z odstawianiem od piersi?? Bo my mamy już pewien etap za sobą, najbardziej chyba cierpią moje piersi

Mój Skarb pokazuje gdzie jest lampa, z nosem gorzej jednak idzie ;)

kubusiowa to czekam na fotki ze spacerku no i koniecznie z zoo ;D buziaki dla Jakuba z okazji skonczenia 7 miesięcy!!! :-*

baska nie masz felernych pieluch, one takie po prostu s ą ;D

mmm no właśnie zakończenie karmienia... chętnie bym to zrobiła ale ostatnio pediatra mnie zniechęciła :P a Lena od czasu do czasu ssie z butelki mleczko sojowe ale to musi mieć humor ::) np.w zoo piła z buteleczki i nie musiałam się obnażać ;) a są dni ze wrzeszczy i tylko cyc ... wiem że gdybym chciała skonczyc karmienie ( a chcę) musiałabym być tego pewna na 100% (a peditara mnie wytrąciła z pewnosci,jak juz pisałam) .Ale jak czasem dam małej butelkę (staram się dawać w miarę często) to moje piersi też bardzo cierpią ::) odciągasz wtedy laktatorem ? .

reklama
karolinna ja dopiero przez drugi dzień nie karmię Grześka w dzień, a moje piersi wieczorem pękają, szczególnie prawa ::) bo nią częściej karmiłam. Nie odciagam pokarmu laktatorem, bo go tu nie mam, a mam nadzieję, że wkońcu się przystosują do nowej sytuacji. Czas mnie już goni. Grześ też ma dni że wszystko ślicznie zjada, a są i takie że nie bardzo mu idzie jedzenie, ale trudno najwyżej zgłodnieje i zje później. Jak pójdzie do żłobka musi umieć jeść !!! I to jest dla mnie mobilizacja. A czemu pediatra Ci odradziła odstawianie ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry