reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej hej

teraz juz odpadam w wyścigach do pierwszego napisania rano :p ;)

dziękujemy za gratki z okazji 8 zębola Lenki :) :D

mariaola możesz jechać z nami do chorzowa ;D chętnie poznam tą "niewinną" kobitkę ;)

mamaboo to na pewno ząbale !trzymam za to kciuki :) .Moja Lena też tak wcześnie chciała tylko stać i stać trzymajac się moich rąk :) (lub kogokolwiek innego ;) ) i byłam zmuszona ;) nie uznaję chodzików,naczytałam się wiele złego na ich temat i nawet teściowa mi mówiła same minusy ( no a w tamtych czasach chodziki były popularne ;) ) ::)

justysia a ile wzrostu ma twoja Liwia ? u mnie też nikt nie zna takiej tradycji i baaardzo szkoda :p

anian gratki,gratki,gratki dla zębolka Patusi :) szkoda ze nie do chorzowa :cry:

iza
ale wy mieliście tylko skierowanie do neurologa,o ile dobrze pamiętam ? a do rehabilitantki to poszliście prywatnie ? ktoś tu narzeka ze dużo napisane a sam pisze duuużo :p ;) .

Jestem w trakcie wybierania fryzurki dla siebie,myslałam o grzywce ale czy mi pasuje ? trzeba sie wybrać do jakiejś dobrej fryzjerki :) .

miłęgo dnia :) .

reklama
Ja wiem, że chodziki nie są zbyt dobre. Dlatego nie dajemy go tam na długo.
A ja potzrbuję psychologa - przyjaciółka napsiała mi w mailu, że martwi się o mój stan psychiczny i, że mam z kimś porozmawiac..... Super :(

Hej hej!

Karolinka już nie ma wyjścia musi leżeć na pleckach i chyba zaczena się jej to podobać  :p
Justynko zobaczymy co będzie w kwietniu, ale całkiem możliwe że się wybierzemy do Twojego zakładu ;) A co do leżaczka to mamy ale w nim Karolinka od razu się przewraca i wydaje mi się mniej bezpieczny, a nosiełko jest stabilniejsze. Zobaczymy, bo leżaczek mam od niedawna. A w nosidełku lekarka kazała nam ją dawać bo właśnie mówiła że jest bezpieczniejsze niż leżaczek.
Wczoraj zapomniałam Ci powiedzieć że Liwia miała piękny tort urodzinowy :) i pewnie pyszny co? mniam mniam

Karolinna - mieliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, tylko że jak pierwszy raz dzwoniłam to na Radockiego a tam był najbliższy termin 18.09 więc dzwoniłam po innych i na Ułańskiej (na 1000 leciu) był pierwszy wolny termin 30.08 więc się zapisaliśmy. Do neurologa nie mam skierowania, lekarka stwierdziła że to nie ma sensu bo sa odledłe terminy gdzieś za 4 miesiące, ale wczoraj podjęliśmy decyzje ze pójdziemy prywanie. Podobny dobry neurolog dziecięcy jest w Katowicach obok Zenitu na tej ul.równoległej do pocztowej obok apteki. Musimy sie zorentować jak przyjmuje.
Dziewczyny wiecie coś na temat dobrego neurologa dziecięcego w Katowicach i okolicach ???

MamaBoo- nieźle Was Ozinek przestraszył, ale dobrze że wszystko ok. Trzymam kciuki żeby jak najlepiej zniósł to ząbkowanie.

Karolinnko myślę że grzywka by CI pasowała,  ale to moje zdanie ciekawe co inne obecne tu koleżanki powiedzą ;)

A u nas jest zwyczaj że za pierwszego ząbka dzidzia dostaje jakiś prezencik, ale to tylko w mojej rodzinie, no i od moich rodziców dostała sukieneczkę (tą którą musimy wymienić) :)

MamaBoo z tymi chodzikami to chyba jest tak jak ze wszystkim innym np. ze smoczkiem jedni uważają że nie są dobre inni odwrotnie. My z moją siostrą obie w chodzikach biegałyśmy i nic nam sie nie stało. Ja Karolnkę raczej będę dawać ale tak jak Ty nie na długo ;) We wszystkim trzeba zachować umiar i będzie ok :)

Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy :) ja sie chyba uspokoje dopiero jak pójdziemy do tego neurologa.

dzień doberek!

Ale duuuuuużżżżzo naklikane, nie tżeba juz mi czytac książek ani gazet tylko wystarczy dzień i jest mase czytania!
Wprawdzie wczoraj usiadłam i zaczełam czytać i pomału odpisywać ale siadł mi net i było po wszystkim, ale dzisiaj o 20 przyjedzie facet i sprawdzi co sie dzieje :p

GRATULUJEMY PIERWSZYCH I KOLEJNYCH ZĄBKÓW!!

Cieplutko witam nowe brzucholki ;D luczynka mieszkamy od siebie niedaleko jaj jestem z Żor a w Rybniku pracuje, gdzie będziesz rodzić?

Mariaola- połączenie tych dwóch kolorów - okej, ale jakoś mi osobiście tego rodzaju triki o których piszesz nie odpowiadaja (raczej odchodzi się juz od tego, ale jedna sciana wyróżniająca sie od pozostałych to teraz strzał w dzisiątkę) ale gust gustowi nie równy ;D

Karolinna -  nie konczyłam kursu a skończytłam teraz 2-letnie studium architektury o specjal. dekorator wnętrz i zdobyłam kolejny zawód technik architekt (w tym kraju trzeba sie jakos asekurować zawodami :p), a pokój .....PRZEMALUJ ;D, życze udanje fryzurki czekamy na efekty (fotka)< Lenak szoruje szczoteczką te swoje zębusie? ;D

mm - to super że jestes zadowolona, bydajmniej bedziesz spokojna jak Grześ tam bedzie, tzn. że wracasz do pracy i od kiedy? na i te zamieszanie? udanego finału zamieszania! :D a co do mojej pasji to mam nadzije że biurko kiedys zamienie na zawodową pasję :p

justynka - jesteście z mężem zdolnymi fotografami, fotki exstra! ale jak sie ma taka modelkę jak Liwia to nie dziwne  :), prześliczna dziewczynka ;D

iza - lepiej sprawdzic to co niepokoji u Karolinki, a ćwiczonka są fajne dla dziciatka bo stają sie mocniejsze, chociaż twoja córcia to i tak takie osiągnięcia ma jak na te swoje ponad 4 m-ce wiec chyba po kilka spotkan u rehabilitanta zacznie biegać nie sończywszy półroku  ;)

baska - skreślasz juz dni na kalendarzu do porodu? ::)

A nasz Kubus to juz tak rwie sie do raczkowania ale po swojemu, nie wiem czy zdołam wam to jego "raczkowanie" opisać ale wygląda to jakoś tak: rączkę zgina i daje ja sobie pod klatke piersiową i podciąga sie przypomina mi to troche skaczącego kangurka (nie wiem czy wiecie o co chodzi) ale uwieżcie mi jak to zbawnie wyglądamamy z Jarkiem niezły ubaw ;D. a jescze ostatnie osiągniecie ze dwa razy siedząc chwycił sie oparcia tapczana i wstał na nóżki ale zaraz bach na pupke (byłam w szoku ::)) Kubus to raczej do niedawna był leniuszkiem ale juz nadrobił zaległości ;D
Pogoda u nas pod psem leje i leje i hula wiatr brrrrrrrrrr, ale dzisiaj przyjedzie po mnie po poudniu kolezanka z pracy (jest w 3 m-cu ciąży) i jedziemy do sklepu z odzieżą ciążową, wczoraj byłam w pracy załatwic urlop wychowowczy od 09.09.06 do 02.03.07 (teraz miałam zaległe urlopy i miedzy nimi L4 i dlatego teraz dopiero wychow.) narazie na pół roku a potem zobaczymy ;)

Jak kogos pominęłam to sorki ale tyle napisane że juz nie pamiętam czy komus chciałam coś napisać  :-[

Miłego dzionka ;D

Po pierwsze witam wszystkie MAmuśki i dziekuje za tak entuzjastyczne przyjecie. Powiem szczerze, ze nie spodziewalam sie  :D
trysia77 ja jestem dosc mlodą przyszla mamusia bo rocznik '85  ;D ale kto wie..moze znamy pare tych samych osob, a moze nawet osobiscie sie znamy. PRzeciez zycie lubi platac psikusy :o
MariaOla dzieki za porady ale rzeczywiscie teraz to juz na niewiele sie zda. ALe faktycznie cala ciaze mialam diete z mala iloscia soli, wysokobialkowa, spie z nogami na 3 !!! poduszkach (na poczatku bylo ciezko sie przywyczaic ale dalam rade ;D)

A odpowiedz dla wszystkich zainteresowanych-będziemy mieli podobno córeczke. Imie wybralismy juz przed ciaza  :p OLIWIA
Pozdrawiam.

Kubusiowa gratulację dla Synka. Też bym już chciała żeby OZInek chociaż skakał jak kangurek:)
Iza też mam takie zdanie na temat chodzików.
A co Małego to nie bardzo wszystko ok. Teraz dzwoniłam do Rafała i ma gorączkę. Twierdzi, że też zaczął kaszleć. Już go zarejestrowałam do dr. Janusza. Zaraz pogadam z kierowniczką czy mnei puści wcześniej....

Witajcie ja z Bielska - Białej i mam pytanko czy któraś w Was rodziała w Eskulapie w BB??

Jestem na etapie wyboru szpitala i mam zagwózdkę - pomóżcie prosze i wypowiedzcie się w miarę możliwości nt. tej kliniki

Luczynka- bardzo mi sie podoba imię Oliwia.

Iza- na pewno wszystko będzie dobrze. Malutka ma jeszcze sporo czasu,
to wszystko się ukształtuje poprawnie.
Ale do neurologa też bym poszła, tak dla świętego spokoju.
(jak mi się uda dowiedzieć o jakimś dobrym nerologu, to dam znać)

Zapomniałam napisać, ze używam pieluch Pampers bo u nas sprawdziły się najlepiej.
Martyna nie miała nigdy żadnego odparzenia.(Daria też nie ;D)

Co do chodzików to mam takie samo zdanie jak Karolinna.
W chodziku dziecko źle ustawia nogi, co wpływa źle na bioderka.
Często wkłada się w nie dzieci, które samodzielnie nie stanęły o własnych siłach.
Ja wolę na zimne dmuchać.

Karolinna- Masz czas do poniedziałku, żeby skombinowac fotelik samochodowy :D ;D

Kubusiowa- mam nadzieję, że malutka też będzie chciała raczkować.
Jak nie, to ją wyślę do Twojego Kubusia na korki. ;) :D

Mmm- pisz jak tam Grześ radzi sobie w żłobku.

reklama
Agnieszka18 witaj :) Niestety CI nie pomogę, bo jestem z Katowic i tu też rodziłam. Nie wiem czy jest tu ktoś z BB, chyba raczej nie :( niestety.

Kubusiowa - gratulacje dla Kubusia :)
Mnie też wczoraj nawali internet, jak napisałam tego olbrzymiego posta,  puściłam męża do kompa i bams, coś nawaliło. Ale rano już było ok.

MamaBoo trzymam kciuki za Oskarka! Oby kierowniczka puściła Cie wcześniej! :)

Jeszcze zapomniałam napisać że wczoraj nieźle zmokliśmy, a Karolinka pierwszy raz widziała taaaki deszcz. A na 100 lecie jechaliśmy 1,5 godziny bo tramwaj zamiast jechać o 12.25 to jechał po 13, w dodatku musieliśmy przeczekać pod mostem ten deszcz :( W poradni byliśmy zamiast na 13 to na 14  :p

Do góry